QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

03 Mayıs 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kural hatası ve Özdemir!

Turgay Demir, Fotomaç'taki köşesinde önemli tespitler yaptı. Turgay Demir, şunları yazdı...

Bana göre son dönemlerin en başarılı TFF Başkanı Nihat Özdemir sonunda dayanamadı ve istifa etti. Biz de işler böyle yürür; saha sonuçları kötü olunca anında sistemi eleştirip kıyamet koparan bazı kulüp başkanları, birkaç gün sonra da hiçbir şey olmamış gibi davranabiliyorlar. Bu kaygan zemin ilkeli her insanı canından bezdirecek girdaplara sahiptir; Özdemir de bezdi sonunda. Yolu açık olsun.
Şimdi Servet Yardımcı kongreye kadar bayrağı devralacaktır, umalım ki, onu da isyan noktasına getirmesin bu çürümüş sistem.
Evet istifalar, sonuçlanmayan yayın ihalesi derken müthiş bir mücadeleye sahne olan Trabzonspor-Beşiktaş derbisi de kural hatası nedeniyle tekrar gündemin ilk sırasına oturmuş durumda.
Maçı izlemeyenler için hatırlatalım; hakem Zorbay Küçük, Trabzonspor kale sahası (altı pas) içinde, "kaleciye pas ihlali" kararı verdi. Kural gereği bu atışların, kaleye paralel olan altı pas çizgisi üzerinde, ihlalin olduğu yere en yakın noktadan yapılması gerekir.
Yani atışı yapan futbolcu kalenin karşısındaki altı pas çizgisi üzerinde olacak, baraj da kale çizgisi üzerine kurulacak. Olması gereken buydu ama öyle olmadı. Hakem, VAR, AVAR, dördüncü, iki yardımcı derken sahadaki tüm hakemler uyudu ve hem atış yanlış yerden, (altı pasın sağ çizgisinden) kullanıldı, hem de baraj yanlış yere (Kaleden dışarı doğru) kuruldu.
Bana göre bu net olarak bir kural hatasıdır ama her kural hatası maç tekrarına sebep olacak diye de bir şey yok… O işin bazı kriterleri var; en başta da yapılan kural hatasının maç skoruna etki etmiş olması gerek.

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık