QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP’nin hamlesi, baskın seçim planlarını bozdu

Herkesin dilinde “baskın seçim” olarak değerlendirilen erken seçim kararı ortalığı hareketlendirdi. Bunun üzerine partiler oynanan senaryolara karşı önlemler almaya başladı. Saadet Partisi Başkanı Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül’ün kapısını çalmaya hazırlanırken “İktidar partisi maalesef çaresizlik içinde bize geliyor. Biz de devleti bize versinler Cumhur İttfakı’na evet diyeli” dedi.
Bu arada Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun başka aday arayacağına kendisinin ortaya çıkmasını konuşuyor. Bütün bunlar olurken en büyük hamle CHP’den geldi ve CHP, İyi Pati’ye tarihi bir hareketle can suyu verdi. İyi Parti’nin seçime katılması tartışılırken CHP’nin son anda yaptığı tarihi hamle ile 15 CHP’li milletvekili İyi Parti’ye geçti ve Merak Akşener mecliste grup kurdu.
Bu tarihi hamle hamle AKP-MHP”nin “Cumhur İttfakı”nı endişeye sevketti.
Bunun sonucunda AKP cephesinden ağır eleştiriler geldi. CHP’nin tarihi partiyi İyi Parti’ye destek yaptığı bile söylendi.
Ancak AKP’nin unuttuğu bir şey var.
Cumhur İttifakı CHP’yi sıkıştırmak ve İyi Parti’yi seçime sokmamak için geçmişte oynanan Yüksek Seçim Kurulu olayının bir benzerine hazırlandığı konuşuluyordu. Ortalık toz dumanken YSK yine rahat durmadı ve siyasi partiyi seçimlere sokmamanın hesapları içinde olduğu belirtildi.
Cumhur İttifakı’nın girişimlerinin önünü başarılı bir hamle ile kesen CHP kanadı “Başka tuzakların kurulmasını bekliyoruz” diyerek hala gardını alıyor. Böylece CHP ile İyi Parti’nin ittifakı bütün bu senaryoları suya düşürdü.
Bahçeli’de MHP’den İyi Parti’nin götüreceği oyların endişesini yaşıyor. CHP kanadı sinsi planlarını bozduk diyor.
CHP’nin hamlesi sonucu çaresiz kalan YSK, İyi Parti mecliste 15 milletvekili ile grup kurunca seçime girmesine karar verdi.
Şimdi ortam giderek gerildi. Seçimlere kadar bakalım daha neler olacak. Bekleyip göreceğiz. Ancak ortada bir gerçek var. Türkiye’nin zirvesinde partiler adeta bir boksör gibi dövüşüyorlar ve rakiplerinin açıklarını kolluyorlar.


 

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık