QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

07 Mayıs 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kingdom Come: Deliverance PS4 incelemesi

Kingdom Come Deliverance sanıldığının aksine oldukça başarılı bir grafik motoru kullanıyor. Hepimizin yakından bildiği gibi Far Cry oyunlarından bildiğimiz Cry Engine kullanan bu oyunun türü Action Role Playing: Rol yapma oyunu. Oyun Warhouse Studios tarafından yapıldı. Oyun, orta çağda geçiyor. Ancak bu medieval çağda geçen oyunda diğer orta çağda geçen mistik oyunlar gibi ejderhalar, büyücüler, elflerin hiç biri bulunmamakta.

Kingdom Come Deliverance ortaçağda geçiyor. Kingdom Come Deliverance, ortaçağda yaşamak nasıl olurdu şeklinde atmosferi ile oyuncuyu içine sürükleyebilecek türden bir oyun çünkü dialoglar ve güzel grafikler ile güzelleştirilmiş. Oyun 1 ay önce 13 Şubat’ta çıkmasına rağmen adından söz ettirecek kadar güzel bir ortama sahip. Bu tür oyunlarda önderlik eden Witcher: Wild Hunt, Elder Scrolls, Skyrim gibi rol yapma oyunların aksine farklı ama daha etkileyici bir grafik motoru kullanılması oyunu daha yaşanabilir ve ilerki zamanlarda hatırlanabilir hale getirmiş.

Oyunda alışkın olduğumuz karakter yaratma ekranı bulunmuyor. Babası demircilikle geçimini sağlayan Henry isimli bir köylüyü oynuyoruz. Oyunun başında başına kötü bir olay gelen Henry, kendini yanlız ve çaresizlik içersinde bulması ile başlıyor denilebilir.

Witcher’dan tanıdığımız karakterimiz Geralt kadar havalı olmasada kendini kısa sürede oyunda sevdirmeyi başarıyor. Görevlere başladıktan sonra Henry, sosyal statüsünü hem de kendini geliştiriyor. Ciddi olarak özenilerek hazırlanmış Kingdom Come Deliverance’da karakter modellemeleri ve çevredeki tüm unsurlar çok güzel hazırlanmış. Warhouse Studios kullandığı Cry Engine oyun motoru ile sınıfı geçmeyi başarmış.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık