QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

06 Mayıs 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

God Of War

Santa Monica stüdyoları ve Sony Interactive tarafından 20 Nisan 2018’de çıkan God Of War hakkında küçük bir yazı yazmak istedim.

Tek kelimeyle muhteşem diyip oyunu size bırakmak isterdim bu köşe yazımda ancak God Of War öyle sıradan bir oyun değil. Playstation 4’ün belki de gelmiş geçmiş en güzel oyunu da.

God Of War özellikle Playstation 4 Pro 4K çözünürlükte HDR oynanmalı imkanınız varsa. Grafikleri olağanüstü. Her yönüyle oyundan sıkılmıyorsunuz. İster grafikler, isterse capcanlı müzikleri olsun sizi God Of War’un büyülü dünyasına, Kratos ve oğlu Atrius’un serüven yolculuğuna kilitliyor.

Oyun Kratos’un evinden çok uzaklarda vahşi bir ormanda başlıyor. Aynı zamanda bu orman Kratos ve Atrius’un evi niteliğinde. Evet, herşey burada başlıyor. Kratos’un eveinin çok uzaklarında yabancı bir ormanda. Oyunun içeriğine fazla girmeden yüzeysel bir bilgi vereceğim çünkü spoiler vermek istemiyorum.

Bilindiği üzere Kratos uzun süredir aramızda değildi. Bu geçen zaman zarfında kendini hem biraz daha insancıl, biraz daha duygusal ve ama daha ölümcül bir silah haline getirmiş Kratos.

Sanırım 2018 tarihinin gelmiş geçmiş en Brutal oyunu diyebilirim. Oyunda balta, kalkan ve yumruk kullanıyor Kratos. Sihirli özel Leviathan baltasını herhangi bir düşmana fırlatabiliyor ve üçgen tuşu ile daha sonra oyunun gidişatı ve sizin taktiğinize göre istediğiniz zaman geri çekebiliyorsunuz. Bu oldukça keyifli. Bazı görevlerde de bu özelliğinden oldukça sık sık yararlandığını görebiliyoruz.. R3 tuşu yakın savaşta düşman ölmeden az önce ölümcül bir silah halini almış yumrukları ve düşmanı son anında yakalayıp adeta toz duman haline getiriyor.

Oğlu Atrius’un kıyafeti aynı babası Kratos gibi değiştirilebiliyor.. Atrius’un kullandığı yay modifiye edilebiliyor aynı Kratos’un kıyafet ve silahları gibi. Ayrıca oyunda Blacksmith’ten kendiniz için upgrade’ler ve yeni silahlar üretilebiliyor.

Oyunun müzikleri ise gerçekten inanılmaz derece heyecan ve haz verici.. Bear McCreary tarafından bestelenmiş müzikler sizi oyunun inanılmaz atmosterine ve yaşanılmışlığına çekiyor. Bazen duygusal, bazen de savaşın gerçekten içindeymişçesine sürekli değişen oyun müzikleri..

Her yönüyle inanılmaz God Of War’u alıp oynamanızı ısrarla tavsiye ederim. God Of War tam anlamıyla Playstation başyapıtı.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık