QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

02 Mayıs 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Tahir Başkan doğru ve yanlış

Ne yalan söyleyeyim ilk başlarda bocalayan Tahir Başkan yavaş yavaş sistemi oturtuyor gibi.
Gibi diyorum çünkü tam emin değilim. İnşallah yanılmam.
Hakkındaki iddialar nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden alınan Murat Hazinedar'ın yerine seçilen başkan vekili Tahir Doğaç'ın son zamanlardaki çalışmalarına baktığımda bazı gelişmeleri yerinde buluyorum.
Örneğin bizimle ilgili olumsuz düşünceleri vardı herhalde bu aralar bu durum sanki tersine döndü, dönecek!..
Biraz gayretle son günlerin moda deyimiyle bu iş TAMAM
Çünkü bakıyoruz da önceleri  yazdıklarımızı eleştiri kabul eden başkan şimdi olumsuz haberlerin üzerine giderek, yazılanları ciddiye alıyor ve aksaklıkları düzeltiyor.
Ayrıca, işe yaramayan adamlarla yollarını ayırması, Beşiktaş'ı tanımayan binbir yanlışa imza atan danışman ordusunu lav etmesi de bizim açımızdan artı bir puan.
Bir de duyuyoruz şu bankamatikçiler varmış, ne demekse herhalde çalışmadan maaş alanlar... Onları ayıklaması lazım. Bu güne kadar zaten çalışmadan para aldıysalar, bunlar zaten haram para.
Alınlarının teriyle 24 saat aralıksız çalışanlar bile zor kazanıyorken, bu torpilliler çok bile tutuldu belediyede, isimleri varsa söyleyin, açıklayalım bu vicdansız ve kendini bilmezleri... 
Bu utanmazlara para ödeyeceğinize size emekleriyle iş yapan alacaklılara ödeme yapın daha helaldir. Bakın kapıda aylardır sesini duyurmak isteyenler var. Hepsinin ailesi bakmakla yükümlü olduğu çocukları var. Yazıktır günahtır.

Bir de son zamanlarda duyuyoruz Web Tv filan kurmaya çalışıyormuş bazıları belediyeye kapılanmak için. Para yok, borç var derken bu uyduruk kıytırık işlere hele hele iş bilmez Beşiktaşı tanımaz adamlarla girmez umarım Tahir Başkan... Ayrıca kendisi otobüse binerken, yakın çalışma arkadaşlarına da biraz çeki düzen vermesi lazım diyorlar. Etikten bahseden özel kalem ve bazı birim müdürleri ile görevini karıştıran koruma, ile altında belediye aracı şöförlerden başlayabilir mesela...

Başkan danışmanlardan kurtuldu sanıyorduk

Diğer yandan; danışmanlardan kurtuldu başkan tasarruf ediyor derken, gelen bir haber bizi ne yalan söyleyelim şaşırttı. Tahir başkan kim tavsiye ediyor kim neler fısıldıyor biliyoruz da neyse ama şunu söyleyelim eskiye fazla rağbet etme, araştırmalarını iyice yap, öyle kendine danışman al. Ne demişler eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı.Hele hele basınla ilişkilerde kırk kere düşünmen lazım. Başkanın uzun süredir Beşiktaş'tan ayrı kaldığı belli uzun süredir gelişmeleri takip etmiyor ve kaçırmış olduğu belli oluyor. O zaman küçük çaplı bir araştırma gerekir., Zor değil öğrenmek, sor bakalım yeni danışmanını eski çalıştığı başkanlara ne diyecekler veya bize de danışabilirsiniz bazı şeyleri, karşılık beklemeden yardımcı oluruz merak etmeyin. Öyle kulağa fısıldamakla işe alım olmaz, olursa herkes yıpranır sonra ...
Ayrıca bazı sosyal danışmanlarında Ankarada çalışıp belediyeden maaş aldığını duyuyoruz bu doğruysa hem belediye hem de parti hem de ilgili kişi için hiç hoş değil. Ayrıca bu kişinin de geçmişi hoş değil!..  Mazallah paylaşımlar ve ilişki içinde olduğu kişilerin adları ortaya çıkar da sonra herkes zan altında kalır.

Bu işlerin de takipçisiyiz... Unutmayız, unutturmayız... Devam edeceğiz...
Ama önce dostane ve güzelce uyarı...

Aklın yolu birdir

Yönetici iki çeşittir. Biri aklıyla hareket eder, diğeri başkasının veya başkalarının aklıyla hareket eder.
Her başkan gelişinde daha önce yapılan işleri inceler. Nedense liyakate bakmaz, bu onun adamı bu şunun adamı diye bir tasnif yapar. Örneğin biz 20 yıldır belediye ile ortak bir çalışma yapıyoruz kimsenin adamı olmadık, ama nedense önce her zaman Beşiktaş Medya Grup hedef alınır. Aklı başında olanlar ise durumu kavrar, medya ile birlikte çalışır. Sesini duyurur, daha güçlü yoluna devam eder. Başkalarının aklı ile hareket edenler ise çabalayıp dururlar. Bu bir süreç sanki!..

Yaşadıklarımız roman olur

Madem konu açıldı, biraz geçmişle biraz da düşüncelerimizle ilgili bir kaç fikir paylaşalım ki iyi anlaşılsın yazdıklarımız.

Öncelikle;
Başkanlar hakkaniyetli olacak, öyle herkesin söylediklerine kulak asmayacak. Zira sahtekar çok, hırsız çok, üç kağıtçı çok, çıkarcı çok, sinsi çok, iş bilmez çok. Kerameti kendinden menkul vasıfsız bazı insanların saman altından Beşiktaş Medya Grup'u bir şekilde kötülediklerini biliyoruz. Bunların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Çünkü yıllardır yaptıklarımız ortada ve bizi milyonlar takip ediyor. Hepsi tespitlidir bu tiplerin ve afişe edilmiştir zamanında... Bir şekilde siyasete girmişlerdir. Siyaseti ticaret kapısı yapmışlardır. Bunları yazdığımız içinde bizleri sevmiyor olabilirler. Belediye çalışmalarına katkı verdiğimizden haz etmiyor olabilirler. Ön plana çıkmak istiyor olabilirlar. Bizi kontrol etmek istiyor da olabilirler. 

Siyaset ticaret yeri olmuş

Bence bu tiplerin siyasette yeri yoktur, ayıklanması gereklidir. Çünkü; hiç birinin yıllardır Beşiktaşa da katkısı yoktur, hep kendilerine çalışırlar. Mal varlıklarına bakın, ilgi alanlarına bakın, gazete haberlerine bakın anlarsınız ne demek istediklerimizi... Bazıları, zamanında dağıtımlarımızı bile engellemişler, sahte sosyal medya hesaplarıyla trollerini bizim üzerimize salmışlardır, hatta bir ara elele kolkola aile fotoğrafı verdikleri kişilerce ölmüş annelerimize bile küfür etttirmişlerdir. Haber yapınca da, davalar açmışlar, cevaplarını mahkemelerde almışlardır bu ikili çalışan reziller.
Belediye başkanları zaman içinde gerçekleri öğrenirler.  Doğruyu bulurlar!.. Bulamayanlar ise, vazgeçilmezler mezarlığına... Biz ise hep burdayız, yazmaya yorumlamaya devam...

Sahtekarlara dikkat

Neden böyle yapar bu sahtekarlar?
-Başkanın güçlü bir yapıyla birlikte olmasını istemezler.
-Yapacakları yanlışları bir medya gurubundan saklamak isterler.
-Belediye içinde kendileri iş almak isterler.

Ama bunları hep gizli saklı yaparlar. Korkaktırlar. Sorarsın inkar ederler, Valla ben değilim derler. Bunların hepsi kayıtlıdır. Ne yazik ki başkanlar da ilk göreve geldiklerinde bunlara inanırlar. Sonra da gerçekleri anlayıp, bu tipleri yanlarından uzaklaştırırlar ve Beşiktaş Gazetesi'nin yazdıklarını dikkate alırlar, ortak çalışmayla Beşiktaş'a katkı sunacaklarını bilirler. Bu durum sadece madi anlamda çalışmak değil Beşiktaş'a katkı anlamında çalışmaktır.
Bu hep böyle olmuştur. 20 yıldır Beşiktaş Belediyesiyle çalışırız, bu süreç hiç değişmez. Neden çünkü biz bağımsız bir gazeteyiz ve ortak çalışmalar yapsak da haberlerimize kimse karışamaz. Gazetecilikten başka bir işimiz de yoktur.

İş birliği şart

Dönelim günümüze;
Haberlerimiz üzerine neler yapıldı bir göz atalım...

- Çöp tenekelerinden BJK logosu kalktı. 
- Demir park yapılmaz direkleri değişiyor. İş yerleri bu konuda uyarılıyor. 
- Cadde ve sokaklardaki kaldırımlar ve yollar bitirildi. 
- Daha önceki yönetim tarafından durup dururken savaş alanına çevrilen koşu parkuruna el atıldı. 
- En önemsi de şehitler varken konser yapılmaz dedik, bir berbat durumu önledik.

Beşiktaş'ın sesi olduk, katkı verdik, kötü mü yaptık? Tabii ki hayır.
Ne demişler doğru birdir!.. Yeter ki siz doğruları yapın, biz de kamuoyuna duyururuz. Beşiktaşlı'da sizi taktir eder, merak etmeyin. 

Pislik sıçrayabilir

Şartlar zor biliyoruz ancak iş beklemez, durdurulmaz. Yapılacak çok şey var, bilesiniz.
Biz Beşiktaş'ın ilk ve tek medya gurubuyuz, bize her türlü bilgi, belge, haber akıyor.
Onun için diyoruz ki; Tahir Başkan aman  dikkat!.. 
Zira bıçak sırtındasınız!..
Etrafınız kuşatılmış, soruşturmalar bir yanda, önümüzde seçimler de var. 
Pislik, kime, nasıl ne zaman sıçrar bilinmez?..
Özetle;
"Sen" - "Ben" meselesi değil bu anlattıklarımız.
"Biz" meselesi.. Beşiktaş meselesi... Ülke meselesi...

Uyaralım da;
Yanlış yapma!..

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık