QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

02 Mayıs 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Siyaset zenginleşme yeri değildir

Bazen güncel konular bazen aktüel konular sizlerle birlikte olacağız bundan böyle. Gündemin, kentin nabzını tutmaya çalışacağız. Haber sitemizi yeniledik, bundan böyle daha özgün haberlerle birlikte olacağız, arkadaşlarımız günde 7/24 çalışıyor ve birçok haber giriyor sizler için. Mayıs'ta start dedik madem biz de başta temamız, editör sayımızı da arttırdık. Bu doğrultu da  ben de bazen haftalık bazen günlük yazılarımla sizlerle olacağım. Beşiktaş'tan sizleri bilgilendirmeye çalışacağım. Yaptığımız haberlerle ilgili sizlere geniş açıklamalarda bulunacağım. Önümüzde yerel ve genel seçimler var, biz sizleri bilgilendirmeye hazırız. Beşiktaş Medya Grup olarak her zaman şunu söylüyoruz, siyaset  zenginleşme aracı ve yeri değildir. Ancak ne yazık ki, ticaret yapmak için çok kişi siyaseti seçiyor ve gelinen durumda bunun eseridir.

Kentin nabzını birlikte tutacağız


Öncelikle Beşiktaş Belediyesi üzerinde durmak istiyorum. Ne yazık ki son 4 yıl içinde Beşiktaş Belediyesi yönetimi sayesinde Beşiktaş ilçesi bırakın bir adım ileri gitmesi hep geriye gitti. Neden böyle oldu isterseniz bir düşünelim. Seçim zamanı neler yaşanmıştı? Öncelikle Mustafa Sarıgül İstanbul'a aday olduğunu açıkladıktan sonra  bazı ilçelerde kendi belirlediği isimleri CHP genel merkezine bildirdi. Bunlar olmazsa ben de yokum dediği bile konuşuldu. Şişli ve Beşiktaş ön plana çıktı ama birçok ilçe vardı bunun gibi durumda olan. Hatta Sarıyer de CHP seçime bile giremiyordu kargaşadan.

Neler neler oldu seçim öncesi


Beşiktaş'ta da onlarca ismin yeri değişti, eski belediye başkanı İsmail Ünal aday olmaya kesin gözle bakarken, ismini göremedi. Önce Tonguç Çoban adı açıklandı, sonra tartışma çıktı, gece yarısı kimsenin tanımadığı ve Murat Sarıgül ile Hüseyin Avni Sipahi'nin avukatı olduğu belirlenen Murat Hazinedar ismi ortaya atıldı. Meclis listenin ilk sıralardakiler otel toplantılarında birlikte kaydırıldı, üstlere ilçe dışından birçok adam yazıldı. İki üye ise liste dışında kaldı. Bunlar önce itiraz etti ardından sessizliğe gömüldü. Daha neler neler oldu da isim isim girmeyeyim şimdi bunlara, gerekirse yine yazarız, paylaşırız adları ve bağlantıları.

Ne dedik herkes gider biz kalırız

Sonuçta Genel Merkezin listesi buhar oldu ve il ve ilçenin belirlediği listeyle seçime gidilmek zorunda kalındı.İlçede daha sonra görevden alınmalar oldu. Sonuçta bu listeyle Beşiktaş'ta CHP seçimi kazandı ve son anda aday gösterilen Murat Hazinedar belediye başkanı oldu. Beşiktaş'ta hiç kimsenin tanımadığı Ordu'dan gelen adayla Beşiktaş'ı yönetecek kadro belediyeye yerleşti. Akrabalık ilişkileri, eş dost muhabbetleri, şaibeli işler derken Beşiktaş bu duruma geldi.
O zamanlar çok yazdık, anlattık, dosyalar bile gönderdik genel merkeze, birçok üst düzey kişiyle Beşiktaş'ın ilk ve tek medya organı olarak düşüncelerimizi paylaşmıştık. Tüm bilgiler, belgeler ve örnekler bizdedir. Karşılığında engellemeler, küfürler, sonra barışma ricaları, ziyaretler. O zamanlar, mahkemeler bile açılmış, açtırılmıştı, tabi karşılığını aldılar, hatalarını anlamışlardı. Ama gelinen durum ve sonuç ortada işte, hatırlayan hatırlamıştır şimdi bu yazıdan sonra.

Beşiktaş'a hiç yakışmadı


Yaklaşık 4 yıl içinde Beşiktaş'a hiç yakışmayacak işler yapıldı, Beşiktaşlılar adeta küstürüldü. Bedava yurtdışı gezileri, şimdi kendini kahraman ilan eden grupların bir zaman ki biz bir aileyiz fotoğraflarından tutun da, çiçek böcek festivalleri, pop konserleri, imar ve ruhsat işleri derken ardından İçişleri Bakanlığı duruma el koydu.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'a görevden el çektirildi. İddialar ve suçlamalar FETÖ'den tutunda, ihaleye fesat karıştırmaya kadar oldukça çok sayıda. Görevden alınmadan sonra belediye başkanı yerine başkan vekilini belediyeyi yönetmesi için seçildi. Şu aralar, eski bir çok isim görevden ayrıldı, görev alamayanlar onların yerine geldi.

İşler iyi gitmiyor düzeltilmesi lazım

Yaklaşık 4 yıl birçok şey söylendi, iddia ve yapılan işler arasında tartışılacak çok şey var. Sonuçta Beşiktaş bu duruma geldi. Şimdi incelemeler, soruşturmalar sürüyor. En son Mali Şube ekipleri belediyeyi bastı ve bilgisayaları incelemeye aldı, ifadelere başvurdu. 
Olayların zinciri ise şöyleydi, önce Murat Hazinedar dışında kardeşi olan Özel Kalem Müdürü Pelin Başlangıç görevden alındı, ardından belediyeyi yönettiği söylenen ve soruşturma kapsamında da belirlendiği ve medyada çıkan haberlerde de görüldüğü gibi bağışların toplayıcısı olduğu öne sürülen Hüseyin Avni Sipahi görevden uzaklaştırıldı. Bir zamanlar başkan yardımcılığı sonra kültür işlerinden sorumlu, festival ve organizasyon, sponsorların düzenleyicisi olduğu belirtilen Meclis üyesi Çetin Kırışgil başkan yardımcısı Mürvet Günday, Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı görevlerinden uzaklaştırıldı. Daha sonra görevden almalar çorap söküğü gibi geldi.

Seçimler çantada keklik değil
 

Bundan sonra ne olacak diyorsanız? Çok şey olacak bence ama bekleyip görelim. Hazinedar'ın yerine seçilen Tahir Doğaç artık bu dönemi unutmalı ve önüne bakmalı. İş yapmalı proje üretmeli. Belediye borç batağında kabul ediyoruz, ama borcu yapan kimdi kimlerdi diye sororlar insana. Yoksa yerel seçimlerde CHP Beşiktaş'ı alır, çantada keklik diye düşünmek doğru olmaz. Her zaman sosyal demokrat partiler Beşiktaş'ı kazanıyor biliyorum ama bir dönem Ayfer Atay gibi tecrübeli bir siyasinin elinden belediyeyi kim aldı, kim kazandı? Yusuf Namoğlu ve ANAP değıil mi?
 

Siyasete kaliteli insan lazım

Bunu da düşünmek lazım. İyi bir adayla, Beşiktaş'ı  tanıyan, dürüst vizyon sahibi, Beşiktaş'ta sevilen sayılan insanlarla yola çıkmak lazım. Ancak bakıyorum da Beşiktaş'ta CHP'nin içi de karışık. Herkes birbirine muhalefet yapıyor, birbirini yiyor, önce bunu düzeltmek lazım. Tecrübeden yararlanmak lazım, ama artık eskilerle bu işler yürümez. Hele 21. yüzyılda paradigmalar da fazlasıyla değişti.

Tahsilli, işinde ehli, konusunda uzman, Beşiktaş'a katkı verecek vizyonda insanları CHP'ye çekmeli il ve ilçe teşkilatı, bunu da yapacaktır ve yapmalıdır acilen mutlaka. Yoksa eski tas eski hamam gidilecekse AKP'yi hiç eleştirmemek lazım. 
Umarım partiler ve partilerin yöneticileri bundan böyle bu türden vahim hataları bir daha yapmaz, en azından bizim de yaşadığımız, havasını içine çektiğimiz, yemeğini yediğimiz, yıllardır hizmet verdiğimiz Beşiktaş için. Ayrıca herkes gibi, Beşiktaş ve Beşiktaşlı da yönetime artık cebini para ile doldurmaya gelenlerden ve sırf bu yüzden siyaset yapanlardan bıktı usandı.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık