QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

02 Mayıs 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş ve CHP

Bir yerel seçim daha geldi çattı!..
Baştan söyleyeyim, bu yazımızda konu, başlıkta da belirttiğim gibi, Beşiktaş ve CHP...

En çok sorulan, hangi partiden kim aday oldu veya olacak?. Henüz o safhaya gelmedik. Aday adayları ile ilgili bugüne kadar hiç yazı yazmadım. Daha doğrusu bu konularda yıllardır yorum yapmıyordum. Son 4-5 yıldır arka planda kalmaya özen gösterdim. Çünkü görevden alınan belediye başkanı zamanında yazdığım ve haberleştirilen bir çok yazı nedeniyle canım sıkılmış ve ipe sapa gelmez insanlarla uğraşmaktan bıkmıştım. Yayınlarımızın hepsi doğru çıktı. Şimdi herkes kendine paye biçiyor, insanları kandırarak, görevler dahi alıyor. Siyaset bu olmamalı!..

Ulusal gazeteler dahil, hep siyasetin içinde oldum. Özellikle de CHP'nin içini birçok gazeteciden iyi biliriz. Hele Beşiktaş'ta olanlar tam bir faciadır. Entrikalar, algılar, adam kandırmalar, rant, kriminal suçlar dahil, ne ararsanız vardır.
Eski belediye başkanının gidişi ve yeni bir ismin çıkışı hepimizi heyecanlandırmıştı. Eskisini kavgacı güvenilmez ve kibirli buldum hep. Beşiktaş'ı tüm ikazlarımıza rağmen bir türlü kucaklayamadı.  
Halbuki, belediye başkanları insanlara yakın olmalıdır. Hatta herkesin telefonuna bile çıkmalıdır diye düşünürüm. Biz gazetede eski bir belediye başkanının cep telefonunu manşetten bile vermiştik. Başkanlar, makam odalarında, sırça köşklerde oturmamalı, sokakta gezmeli, evlere konuk olmalıdır. Sonuçta kent kazanır, kendi kazanır. Benim kafamdaki belediye başkanı budur!..

Yeni bir seçim sürecine giriyoruz. 
Gazetede de hep bu konular konuşuluyor. İstekler ve beklentilerde bu yönde. Artık, seçim atmosferindeyiz. Normal zamanda gelen mesajların inanın on katı gelmeye başladı yine!.. Bunları tasnif ediyor, belden aşağı çirkin iddiaları çöpe atıp, yayınlamıyoruz. 
Bize bile, sosyal medyadan, bir haber veya görüş bildirsek, eleştiri sınırları aşılıyor ve hakaretvari kelimeler kullanılıyor. Bunların çoğuda CHP içinden oluyor ne yazık ki. Bir kaçı da birbirine muhalif partilerden tabii.
Alışmak lazım. İnsanımızın yapısı bu ne yazık ki!.. Seçimlerden önce daha da alevlenecektir. Aday adaylıkları sırasında bile  neler yaşanmıyor ki?..
Takip ediyoruz. Ismarlama haber yaptıranlar, dedikodu mahiyetinde üfürenler, haber içinde bazı şeyleri yedirenler var. Bunların yararı olur mu olmaz mı? Göreceğiz. Bizim kanımız, uzun soluklu hedefe yönelik bir iletişim olmadığı taktirde sağlıklı yol alınamayacağı şeklindedir. 
Neyse lafı uzatmayayım. Adaylar açıklansın daha derin konularda muhabbet ederiz. Bizim tek dileğimiz meclise temizlemeye çalıştığımız siyasilerin uzantıları önümüzdeki dönem kesinlikle alınmamasıdır. Bu dönem bir kaçı gözden kaçtı, genç insanlar yaralanmasın diye pek üzerinde durmadık, ama bunların artık adaylaştırılmamasını Beşiktaşlılar adına özellikle ve kesinlikle istiyoruz.

Aday konusuna gelirsek. Bir çok aday adayı var. Hepsi de değerli. Kendilerince çalışma da yapıyorlar. Ancak, CHP adına; Rıza Akpolat'a bir dönem daha şans verilmesi ve adaylaştırılması gerekir düşüncesi hakim. Akpolat, Beşiktaş'ı iyi tanıdı. Genç olmasına rağmen, tecrübeli ve geleceği olan bir siyasetçi. Eğer eksikleri varsa, eleştirilere kulak vereceğine ve düzelteceğine de inanıyoruz.
Ayrıca kurultayda değişimcilerden yana tavır aldığını, İstanbul başta olmak üzere, Özgür Çelik'e, genel başkanlık seçiminde de Özgür Özel'e nasıl katkı sağladığı da bilinmektedir.  Bu durum, gözardı edilemez.
Diğer yandan Ekrem İmamoğlu ile başından bu yana uyumlu çalıştığı  da görülüyor. Bu durumun da artarak sürdürülmesi İstanbul ve Beşiktaş'ın lehinedir. 
En önemlisi de, Beşiktaş, İstanbul'a seçimlerde yüzde 80 oy katkısı yapmıştır. Bu tarihi bir rekordur!.
Beşiktaş'ta seçimi almak değil, bu oranı aşmak başarı olacaktır. Bu da İstanbul meclisinin de kazanılması demektir. Siyasi ve iletişim çalışmaları bir an önce başlaması gerekirdi. Aday açıklanmasına bu yönüyle bakarsak, geç bile kalınmıştır. 'Çeketimi koysam CHP kazanır' yaklaşımı doğru değil, demokrasimiz adına, ayıptır. Bu arada, belki imkansız gözükse de, ihtimal olmasa da, 1980'den beri incelerseniz, CHP dışında partiler bile Belediye Başkanı çıkarmış, meclise girmiştir. Seçimler cididiyet gerektirir.

Bu konulara ve diğer partilerin analizlerine tüm adaylar açıklansın, diğer yazımda dateylarıyla arşiv haberlerle ve belgelerle yer vereceğim. Beşiktaş ile ilgiliyseniz ve Beşiktaş'ta neler olmuş, neler oluyor? Bu süreçleri bizden iyi kimse bilemez, söyleyemez ve yazamaz. Merak ediyorsanız, lütfen seçim süresince bizi yakından takip edin.

Muzaffer TOPAL

 

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık