QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yeni yılda Beşiktaşımız

Sevgili Beşiktaşlılar,
Fikret Orman’ın kulübe verdiği çok büyük maddi, manevi ve teknik konulardaki zararlardan sonra, göreve büyük bir cesaretle gelen yeni yönetimin işi gerçekten çok zor.
Bence popüler vaadler ve söylemlerden çok, kulübün kısa ve uzun vadeli plan ve projelere ihtiyacı var , ama üzülerek bakıyorum ki, sayın başkan ve değerli yönetici kardeşlerim futbol takımıyla yatıp, futbol takımıyla kalkıyorlar ve bence de büyük bir yanlış yapıyorlar.
Tabii şampiyonluk güzel şey , getirisi de büyük , ama bu şartlarda şampiyonluk o kadar zor ki.
Neden mi? Takımında ne kalede? Ne orta sahanda ? Ne de forvetinde maça adını koyacak ve maçı alıp götürecek üstün klasta tek futbolcun yok, sadece ve sadece özveriyle canla başla oynayan yaşlı Atiban ile bir de yaşlı Gökhan’ın var, biraz da yaşlı Caner , ama o da elinde her an patlayacak bir el bombasıyla oynuyor , ne zaman, ne yapacağı belli değil.
Hocamız ise, bence Başakşehir gibi azami 1000 kişilik taraftarı olan bir kulübün hocalığını yapabilecek kapasitede. 40-50 bin kişilik seyirciye oynayan ve Milyonlarca da taraftarı olan ve de Başakşehir takımına göre daha güçsüz bulduğu bir takımda , bu hocadan bundan iyisini beklemeyin yanılırsınız.
Hocamız 40-50 bin seyirciye oynayan ve 80 milyon taraftarı olan Türk milli takımın başında iken de, aynı büyük sıkıntıları ve başarısızlıkları çekmiş ve istifa etmemiş miydi?
Güçlü takım, kaliteli ve güçlü futbolcu ve çok tecrübeli hocasıyla ancak başarılı olur, zira “ İyi futbol , iyi futbolcu ve hoca ile oynanır “sloganı boşuna söylenmemiştir.Şapkamızı önümüze koyup iyi düşünüp ona göre karar verip yönümüzü çizmek gerekir.
Değerli Beşiktaşlılar ,70 li yılları görenler bilir, Beşiktaşımız 16 yıl şampiyon olamadı, hatta küme düşme tehlikesi dahi yaşadı, ben o günleri gören ve hatta yönetim kurulu üyesi olarak da yaşayan bir kardeşinizim, ama başta rahmetli Mehmet Üstünkaya’nın sonra da Gazi Akınal başkanımın çok akılcı yerli iç transferler, kaleciler Rasim, Mustafa Özbey, Samet, Ulvi, Kadir, Bora,Akif, M.Ekşi, Necdet,Metin,vb ağabeylerin yanına, alt yapıdan başta küçük Rızamız olmak üzere Ziya, Süleyman, Ali, Gökhan,Feyyaz,Kaleci Metin vb gençleri monte etmeleriyle bir iki yıl sıkıntıdan sonra 10 yıllık yenilmez armada bir takım yaratılmıştı, yabancı olarak da 1979-1983 aklımızda kalan sadece Pavunoviç, Kovaçeviç, büyük MİLİÇ kalmıştı, tabi bu yıllarda büyük özveriyle çalışan yöneticilerimizi Bjk uğruna ŞEHİT OLAN RAHMETLİ ŞAN ÖKTEN İLE GAZİMİZ METİN KEÇELİYİ VE ERGUN GÖKALP İle değerli hocalarımız S.HAMDİ TÜZÜN İLE ADNAN DİNÇER’i ve DORDE MİLİÇ ‘i de unutmamak ve minnetle anmak gerekir diye düşünüyorum.
Ama 1992 den sonra , maalesef modaya uyularak yaşlı yabancılar ve yaşlı yerli futbolcular alınmaya başlanması ve de ALT YAPIMIZIN DA erimesiyle, o yıllarda sadece biraz Yasin, biraz Nihat hatta biraz da Sergenimizle sonra da Necip ile avunduk , hala da avunuyoruz o kadar ve bir alay da yabancı yerli eskileriyle ve de borca borç katarak bu günlere kadar geldik.
Yani rahmetliler Mehmet Üstünkaya, Gazi Akınal başkanım ve ilk dönemlerinde Süleyman ağabeyimin, alt yapıya ve yerli isabetli transferle kulübün mali yapısını da sağlam tutma prensipleri, bu takımı 1982 den 1992 ye kadar hep başa güreştirmiştir ama dediğim gibi sonra, diğer kulüpler gibi yanlış iç ve dış transferle alt yapımızında bitmesi, bizi bu iflas günlerine getirdi.
Yönetime ve başkanım sayın Çebi’ye Cumhuriyet gazetemdeki köşemde uzun uzun nasihatlerde bulunmuştum, inşallah dikkate değer bularak değerlendirirler.
En önemlisi şudur; Bjk bünyesinden veya dışardan çok güçlü FUTBOL AKADEMİSYENLERİNİ BULUP ACİLEN BEŞİKTAŞ ARAŞTIRMA, PLANLAMA,EĞİTİM VE DENETİM BAŞKANLIĞINI TÜRKİYE’de HEMDE İLK DEFA BİR KULÜPTE KURMA BAŞARISINI GÖSTERMELİDİRLER.
Bu ekibe tüm maddi ve manevi imkanlar verilerek adeta bir uzay üssü gibi çalışmaları sağlanarak , kulübümüzün ilk 3, sonra da 5 ve 10 yıllık REFORM PAKETLERİ hazırlattırılmalı ve de cesaretle de uygulanmalıdır.
Kurtuluş buradadır, aksi halde günü kurtarıp aman şampiyon olalım , seyirciye sempatik gözükelim mantığı ile giderlerse, belki Fikret Orman’ın yakaladığı birkaç şampiyonluğu görebilirler, ama sonrasını , hiç temenni etmem .F.ORMAN’ın şampiyonluklarının nasıl çabuk unutulduğunu, nasıl adeta KAÇAR GİBİ GİTTİĞİNİ DE UNUTMASINLAR.
Yeterki siz bu dediklerimi yaparak, taraftarımıza güzel bir proje sunun , bu reçete ağır olabilir , ama bizi o vefakar ve cefakar büyük taraftarımız , nasıl 16 sene beklediyse , size de güvenip birkaç sene sabırla beklerler ve sizlerde aynen rahmetli Üstünkaya, Akınal ve Seba gibi minnetle anılır ve unutulmazsınız.Bunu çok Avrupa takımı da yaptı ve semeresini de gördü .
Bunları yapmazsanız, iyi niyetlerine rağmen , sadece popülariteye oynayan, Seba’dan sonra gelen bşk lar gibi, görev bittikten sonra maçlara dahi gelemezsiniz. Bu da çok acıdır ve çok üzücüdür.
Ben, hala sayın Çebi ve değerli yönetici arkadaşlarına güveniyorum , ama lütfen akil BEŞİKTAŞLI BEN VE BENİM GİBİ ÇOK DEĞERLİ DUAYEN AĞABEYLERİNİ DE DİNLESİNLER.
 2020 yılı İNŞALLAH BÜYÜK TÜRK MİLLETİNE SAĞLIK, MUTLULUK VE BAŞARILAR GETİRSİN TABİİ BÜYÜK BEŞİKTAŞIMA VE BÜYÜK CAMİASINA DA.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık