QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

08 Mayıs 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Rıza Akpolat'ın rekorunu kim engelledi?

Gerçi Akpolat 73.06 ile rekor kırdı, 29 meclis üyesi çıkardı ama bu oran CHP rüzgarıyla yüzde 80'lere çıkabilirdi. 
Sakın yanlış anlaşılmasın bu da bir rekordur!.. Kimsenin emeğine laf söylemem, söyletmem!..
Hele hele Beşiktaş'ın içinde bulunduğu ortam ve geçmişe bakarsak rekor üstü rekordur!..
Rıza Akpolat'ta seçim öncesi bu konuyu açık yüreklilikle paylaşmış, bazı şeylerin altını kendisi de çizmişti.
Örneğin;
"Yüzde 80 alacağız" demiş, ancak "Geçmişin kirini pasını sileceğiz" diye seçmenlere de mesaj göndermişti. 
Rıza Akpolat genç bir adam, ancak siyasetin içinden geldiği her halinden belli. Kimle konuşacağını, kime ne söyleyeceğini ve ne zaman söyleyeceğini iyi biliyor!.. Paylaşımları da ortada!.. 
Akpolat, CHP'nin adeta bir neferi gibi çalıştı ve gerekli olan ne varsa samimiyetle ortaya koydu. 
Bir başkası olsa inanın bu oyu bile alamazdı. 
Belki yine CHP kazanırdı, ama bu oy bu durumda inanılmaz!..
Neden?
Çünkü Biz Beşiktaş Medya Grup olarak 24 saat sahadaydık.
40 yıla yakın bu meslekteyim. Tanımadığım Beşiktaşlı ve siyasi yoktur. 20 yıldır Beşiktaş'ı karış karış tarıyoruz. Görüşmediğimiz, konuşmadığımız Beşiktaşlı kalmamıştır. Beşiktaş'ın kalbi Köyiçi, biz de sürekli buradayız... Diğer 23 mahallede de bilgi topladık. Hep aynı konular masaya yatırılıyordu.
Millet geçen yönetimden inanın yaka silkiyordu.
Görevden alınandan da, yerine gelenden de...
Bir kişi çıkıp ta ne güzel işler yapıldı diyebilir mi?
Diyen varsa çıksın şimdi söylesin.
Doğruya doğru... 
Her ikisi de CHP'li olabilir, kadro ve meclis çoğunluğu da CHP'li idi... 
Tamam ama herkes ve herşey aynı değildir.

DOĞRU YAPILIRSA ANKETLER YALAN SÖYLEMEZ

Beşiktaş Medya Grup olarak iki kez anket yaptık. Her ikisine de on binlerce kişi katıldı. Belediyeden memnuniyetsizlik yüzde 70'lerde idi. Yeni bir aday ve meclis yapısı ortaya konulunca bu memnuniyetsizlik yüzde 55'lere kadar geriledi. Herkes CHP erir gider İYİ Parti aradan sıyrılır derken, ben adayların ve yapının değişmesi anketlere yansıdı oylar geri geliyor. Böyle bir durum olmaz. Geçen dönemlerden oran olarak biraz aşağıda kalabilir ama kesin CHP alır ve yine rekor kırar. Yeter ki Rıza Akpolat samimi davransın geçmişi üstlenmesin, yanlışları söylesin. Beşiktaşlı zaten herşeyi bililyor dedim. İYİ Parti'ye gelince ben biliyorsunuz baştan beri Beşiktaş'ta bir ittifaka karşıydım, hatta gereksiz buluyordum.Bunu da yazdım, hiç bir zaman dedikodu yapmam. Yazdıklarımda arşivde duruyor, merak eden yazılarımın tamamını okuyabilir. Yazdığım zaman çok kişi ittifak oyları arttırır demişti, ben de Beşiktaş'ta CHP'nin İYİ Parti'ye ihtiyacı yok, bu saçmalık demiştim. Ayrıca, zaten bu kişilerde aynı eski mecliste değilmiydi?.. Kimin kızdığı kimin darıldığının önemi yok, ben gerçekleri ve düşüncelerimi yazarım. Gerisi onların işi... 

UZUN DEĞİL, ORTA VADE DE SİYASET DEĞİŞECEK

Bir şey daha söyleyeyim; Uzun vadede demiyorum ama görün bakın orta vadede İYİ Parti ANAP gibi olacak, eriyip gidecek. AK PARTİ için ise durum öyle değil, belediye başkanlıklarını kaybetseler bile meclis çoğunlukları bir çok il ve ilçe ellerinde. Önümüzdeki dönem ekonomik durum böyle olursa gelişmeler hızla AK Parti aleyhine dönebilir, ancak kavgayı bırakıp, hizmete yönelik işler yaparlar ve hani diyorlar ya fabrika ayarlarına dönerlerse aynen yola devam ederler. Çünkü kemik bir oyu var. MHP'yi de unutmamak lazım, birlikte hareket ettikleri müddetce bu blok sağlam kalır.

EKREM İMAMOĞLU MUCİZE GERÇEKLEŞTİRDİ

Ekrem İmamoğlu'na ise söylenecek laf yok!.. Gerçekten kazandı. Bundan 4-5 ay önce ismini kimse bilmiyordu, geldi, ve uzak ara farkı kapattı, Binali Yıldırım gibi bir ismi yendi, Kendisini herkesin tebrik etmesi lazım. 
Bu arada Beşiktaş oylarını da unutmamak lazım!.. Gece yarısı girilen son oylar farkın açılmasına katkıda bulundu. Beşiktaş artık onun için çok özel olmalı!..

KILIÇDAROĞLU TERCİH YAPTI KAZANDI

Bir parantez de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na açmak lazım. Aday profilleri tartışılıyordu, şimdi ne diyecekler?..
Bravo doğru tercih yapmış mı?
Kemal Kılıçdaroğlu bir risk aldı ve kazandı. Doğru yaptığı da ortada. seçimler bir tescillensin CHP içinde de ben yine de bu gün olmasa da yakın zamanda bazı değişiklikler bekliyorum.
Artık her zamankinden daha güçlü!..
Pusuda bekleyenleri de iyi biliyor!..
Yaşadıklarını o da unutmaz!..

RIZA AKPOLAT ÖNCE BEŞİKTAŞ DİYECEKTİR 

Gelelim Rıza Akpolat'a ve meclis üyelerine...
Mazbatalarını alıyorlar  ve göreve başlıyorlar.
Öncelikle nacizane tavsiyem... Eskinin yaptıklarına sahip çıkmasınlar. Meclisi Beşiktaş'ın çıkarları için kullansınlar. Önceki yönetimin yaptığıı gibi kendi çıkarları doğrultusanda gündem oluşturmasınlar, önergeler vermesinler, meclisin içinden ispiyonlar yapmasınlar, bürokratları yanlış işlere zorlamasınlar.
Ben sıkı bir denetleme istiyorum mesela...
Sadece Belediyede değil, Beltaş Vakfı ve Beltaş A.Ş'yi baştan sona denetlesinler.
Müfettişlerin ve Sayıştayın raporu ortada... 
Zimmetler açık ve seçik ortaya çıktı. 
Belediye üst düzey ve Beltaş kadroları tamamen yenilenmeli. İstifa ettiği halde aylardır görev yapanlar da hesap vermeli... Son dönemde başkan adayları için harcanan paralara da bakmak lazım. Bunların ödemelerine kimler karar vermiş, luzumsuz işlere ne kadar harcama yapılmış gözden geçirilsin. Belediyeden Beltaş'a aktarılan bağışların nereye gittiği medyada haber oldu, milyonluk reklam panosu ihalesi neden nasıl yapılmış. Beltaş Vakfından herkes istifa ederken, neden birileri kimin baskısı ve kanatları altında kayırılmış ve vakıftan Beltaş A.Ş'ye geçirilmiş. Yetmemiş, en yetkili pozisyonda iki yerden birden görev verilmiş. Bunlar olurken Beşiktaş'ın Ağbisi'yim diyen kendine lakap takanlar neler yapmış?.. Hangi meclis üyeleri aynı zamanda Beltaş yönetimine girip beslenmiş bir bakalım!..

SİYASETLE TİCARET KARIŞMIŞTIR

Benim bir lafım vardır, yıllardır kullanırım, çokta beğeniyorlar, baktım artık herkesin ağzında... Ticaretle siyaseti karıştırmayın diyorum, herkes beğeniyor ama uygulayan ne kadar az!.. Hatta tem tersini yapıyorlar!..
Geçen dönemler bunun en güzel örneğidir. 
Artık önümüze bakmamız lazım ama, sadece FETÖ, bağış, ihaleye fesat karıştırma, haksız zenginleşme, rüşvet gibi iddialarla görevden alınan eski Belediye Başkanı ve ekibiyle ilgili değil bu son bir yılın da bir araştırması ve hesaplaşılması da yapılmalıdır. Hatta bu yanlış olduğu belirlenen bu işlerin tümü Beşiktaş kamuoyuyla paylaşılmalıdır. Ancak bu şekilde güven oluşturulabilir. En azından devamlılık ilkesi adına sahip çıkılmamalıdır. 

BALIK BAŞTAN KOKAR!..

Geçen dönem nasıl bir aday belirlendi, bu işler yapılırken, listelerle nasıl oynandı, sahtekarlıklar nasıl ortaya çıktı, bunları kimler yaptı, biz de biliyoruz, yazdık ta zaten zamanında...
Basın ve fikir özgürlüğü ayaklar altına alındı, küçük beyinler devreye girdi. Küfürler edildi, gazetemiz toplatılmaya kalkışıldı, engellendik, bitirilmeye çalışıldık, mahkemelere çıktık.
Doğru her zaman kazanır!..
Sonunda pes ettiler!..
Gazetemiz, radyomuz ziyaretçi akınına uğradı!..
Hatırlıyorum da, konuşmadığım siyasetçi kalmamıştı.
Hepsi şimdi üst düzey, adlarını vermeyeyim.
CHP o zaman da sözde bir temizlik yapmıştı. 
Ama yetersiz kaldı ne yalan söyleyeyim!..
Beşiktaş kamuoyu da CHP yönetimi de herşeyi biliyor. 
Her zamanki gibi, nereden nereye geldik!..
Onlar gitti, yine biz bize kaldık!..
Şu sıralar dikkat edilirse; arkadaşlarımız, kökten temizlik yapııldı diye haber yapıyor ama keşke gerçekten kökten temizlik yapılsaydı diye düşünüyorum. Temizlik yapıldı yapılmasına da yeterli değil bence... Artık hayırlısı diyelim bakalım ne olacak?.. Umarım eski alışkanlıklar hortlamaz ve bundan Rıza Akpolat ile yeni ekibi zarar görmez. 
Bekleyip, izleyip, göreceğiz artık...

KIRMAZ VE KUCAKLAR İSELER YÜZDE 80'LERİ GEÇERLER

Biz Beşiktaş çıkarları için herşeyin takipçisi olacağız, yeni başkan ve yönetim de olursa ve çeteleşmiş siyasilere bundan böyle fırsat vermez ise, bir sonraki seçimlerde değil yüzde 80, yüzde 90'lara varan oy alır CHP!..
Bu sefer 73.06'da kalmışsa, bunun sebebi eski yönetimdir ve bunda sadece en tepe yönetimin değil, tümünün suçu vardır. Bunlara değil bir makam, gönülleri olsun diye bir danışmanlık bile verilemez bu kadar net söyleyeyim!..
Bizler;
Boşu boşuna yıllardır elimizi değil gövdemizi taşın altına koyup, Beşiktaş adına sorumluluk ve risk alıp bu meclis temizlenmeli, Rıza Akpolat'ta tek kişi bile almayınca kökten temizlik yapıldı diye yazmadık, haber yapmadık. Her zaman her dönem aynı şeyi söyledik. 
İlk söylemler güzel... 
Karıncayı bile inciltmeyeceğiz denmiş, gerçekten inciltmez, kırmaz, kucaklar ise uzun yıllar görev yapar ve rekor üstüne rekor kırar.
Beşiktaş ve Beşiktaşlı o kadar vefalıdır!..
Artık sözün bittiği yerdeyiz!..
Varsa gözden kaçan çürük yumurtalar da temizlenir diye umuyorum. 
Söz konusu temizlik ise biz tüm gücümüzle katkı vereceğiz, bilinmesini isteriz. 
Bunu da tarihe not düşelim.

MASKELER DÜŞECEK!..

Bir kaç önemli haber var, mazbatalar alınsın, bunları da arkadaşlarımız haberleştiriyor, yayınlayacağız.
Gerekirse şu geçmişte neler oldu?.. 
Yazacağız bilmeyenler için tekraren!.. 
Ama objiektif öyle eften püften değil!.. 
Seçim öncesi girmedik bu işlere, açıkladık zaten.
Beşiktaş Belediyesi'nde yaşanan rezillikleri yakından görün insanları tanıyın diye önümüzdeki günlerde mutlaka yapacağız bunu...
Ne dedim zamanında? 
Ucuz kahramanlık yok!..
Hele hele hesabı ödemeden kaçmak olmaz!..
Hiç bir şey gizli kalı kalmaz, gerçeklerin gün yüzüne çıkma gibi güzel bir huyu vardır.
İyi insanlarla, kötü insanları aynı kefeye koyamayız, koymamalıyız!..
Her zaman şunu söylüyoruz;
Unutmayız., unutturmayız!..
Bunu herkes bilir!..
Ama önce şu karmaşa, şu toz duman dağılsın...
Önemli olan biz değil, seçimler sonuçta!..
Yani;
Önce Beşiktaş!..
Herşey gönlünüzce olsun!..

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık