QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

06 Mayıs 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Biz ve seçimler!..

1 Nisan bizim doğum günümüz. İlk gazeteyi bastığımız, dağıtıma çıktığımız an!..
'Boğaz çöplük oldu' manşetini attığımız ve Beşiktaş'ta büyük ses getiren 1'ci sayı!.. Tam tamına 23 yıl...
Kesintisiz milyonlarca tiraj, emek, alın teri...
Bu konuda geniş bir başarı hikayesi ve yaşanmışlık yazabilirim!..
Ama, seçimler gündemde, bağlantılı bir kısa özet yapayım...
Kurulduğumuz yıldan bu yana haktan, hukuktan ve ezilenden yana olduk. Çoğunluk rüzgarın estiği yere göre hareket ederken, fırsatımız varken, güçten ve iktidardan nemalanmadan, daha o zamanlar, referandum sürecinde yetmez ama evetçilere karşı manşet atan da biziz, darbeye karşı duran da biziz. Şimdi pişman olanlar, dönenler ortada... Onlardan medet umanlar var ne yazık ki... Ama vicdanen öyle değil, güven üzerine kurulur bu işler. Biz hiç çizgimizi değiştirmedik. Ayırım yapmadan, her zaman doğru insan, doğru kurum, doğru düşüncenin yanında olmaya özen gösterdik. Hatalarımız da olmuştur elbet, ama çoğunu bile başarabildikse, ne mutlu bize...

SADECE İŞİMİZ!..

Bizlerde tüm medya kuruluşları gibi, sadece basın kanunları gereği, yüzlerce kişi ve kuruluşla çalıştık, halen de çalışıyoruz ve bunları da, tek tek açıklıyoruz. Ama, önceliğimiz hep bağımsız yayıncılık, fikir ve basın özgürlüğü ile kamuoyudur. Etkimiz de bundan, yani gerçek gazetecilikten geliyor. Bu meslek hiç bir şeye benzenmez, kültürel ve iletişim alanındasınız ve başka bir iş yapmıyorsanız, çok zor, hatta imkansızdır. Biz bunu gerçekleştirdik işte... Onca zaman ne engellerle karşılaştık. Mücadeleden hiç bir zaman vazgeçmedik. Yıllar geçti, dev yatırımlar yaptık, insan güçü, teknoloji, alt yapı ve marka değerlerimizle büyüdük, yayınlar çeşitlendi. Beşiktaş Medya Grup çatısı altında, önce radyo sonra Web tv geldi. İnternet üzerinden ilk canlı yayınları kendi stüdyomuzdan yaptık. Ardından haber siteleri ve sosyal medya devreye girdi. Yüzbinleri aştık, tüm dünyada milyonlara hitap etmeye başladık. Olmaz denilenleri oldurduk!..

EZİLENİN YANINDA OLDUK

İktidara, güçe yaslanmak yerine, muhalefete yer verilmediği on yıllar önce, biz yayınlarımızın tümünün kapılarımızı herkese, her fikre, sonuna kadar açtık. Genel başkan, başkan yardımcısı, genel sekreter, il başkanı, belediye başkanları, adaylar, ilçe başkanlarına kadar parti ayırımı yapmadan sürekli yer verdik, nefes alamayacak durumdaydılar, soluk olduk!... İsim vermeyeyim, tek tek, arşivlerde var, şimdi çok en etkili yerdeler. Hatta, o zamanlar daha siyasetin ilk basamaklarında olanların bazıları şimdi genel başkan veya genel başkan yardımcıdır.  
Bizim bir özelliğimiz var. Herşeyimiz açık, şeffaf ve saydamdır. Hiç gizli ajandamız olmamıştır. Yaptığımız her işi ve çalıştığımız kişi ve kuruluşu resmi web sayfamızdan gururla yayınlarız.  Bizim için iş kutsal, söz namustur. Sonuna kadar!.. Her zaman fikirlerimizi açık açık yazarız. Destek verdiklerimizi paylaşız, yayınlarımızda yer vermediğimiz kişi ve kurumları da deklare ederiz. Bu tutum, bize güven sağladı. Yüzbinlerce kişinin sorumluğunu, sevgi ve saygısını taşıyoruz, nihayetinde... 

ÖNCE LİYAKAT

Bana gelince, aynen medya, spor, iş dünyası, yönetim gibi, siyasetle de hep içiçe oldum.
Cumhurbaşkanlığı için çekişecek olan Erdoğan'ın İl Başkanlığında ve İBB Başkanlık döneminde ulusal basında, Kemal beyin SGK döneminde de gazeteciydim.
1980'li yıllarda, Özal döneminde, merkezi yönetimlerden yerel yönetimlere yetki verildiğinde siyasetin içinde basın müşavirliği yapıyordum. Liyakat yoksa başarı da yoktur.
Genel başka başkan yardımcısı, genel sekreter, milletvekili, bakan, il, ilçe belediye başkanı, mülki amir, tanımadığım siyasetçi ve devlet adamı çok azdır.  Birçok görüşmede oldum, bir çok olaylara şahit oldum. Ayrıca, mesleğimiz gereği her parti ile temas halindeyiz, tüm siyasilerle gürüşüyoruz. Seçim dönemine daha girmedik ama, bilgi, belge yağıyor, gerçekler bir yana, fikirler aktarılıyor, kulis kaynıyor ortalık.  
Bunca yıldır, Allah'a şükür, kimseye sırtımızı dayamadık!.. İnanmadığımız, güvenmediğimiz işler içinde olmadık, mesleğimizin dışında her türlü avantadan uzak, alın teri, emek vererek çalıştık, kazandık, bu günlere geldik. 
Desteklediğimiz kişi ve fikirleri ve desteklemediğimizi açık açık söyledik, yazdık, hiç bir şeyi saklamadık.
İşlerimin yoğunluğundan, çok yazamıyorum. Sosyal medyadan paylaşımlar yapıyorum zaman zaman. Ama bir çok konuda mesaj geliyor, sorular soruluyor. Toplu bir yazının daha anlaşılır olacağını düşündüğümden bir kaç şey karalamak istedim seçimlerin öncesinde...

GÜÇ BİRLİĞİ ŞART

Seçimler diyorum, çünkü, 2023 yılında, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler dışında dediğim gibi parti içinde seçimlerde yaşanabilir. Hatta öyle şeyler olacak ki, tüm partiler etkilenecek, tartışmalar başlayacak, bazılarının yıldızı parlarken, bazıları üstü çizilecek, siyaseten bitecek, lider değişimleri bile yaşanacaktır. Bunun ön hazırlıklarını şimdiden görebiliyorum. Onun için her konuda güçlü olmanın vurgusunu yapıyorum. 
2024 yılında ise, yerel seçimler var. Bizi ilgilendiren İstanbul ve tabii öncelikle yaşadığımız kent, uğruna bir ömür adadığımız Beşiktaş. 
Aday seçimleri, meclis üyesi belirlemeleri ve sandık sürecinde Beşiktaş Medya Grup çok tecrübeli. Çalışmalara şimdiden başlamak lazım, geç bile kalındı diye az yazmadım. Bu seçimlerde de Beşiktaş Medya Grup, gazete, haber siteleri, radyo, tv ve sosyal medya hesaplarıyla 7/24 yayında olacak. Beşiktaş ve Beşiktaşlı'nın rakipsiz, ilk ve tek medya organı olarak, seçimlerde her zamanki gibi yine etkin bir rol oynayacaktır. 

KARARLI OLMALIYIZ

41 yıl süren meslek hayatım, ulusal basın, onca ödül, yüzlerce danışmanlık ve markaların sonunda, ben de Beşiktaş Medya Grup'ta en zor zamanlarda yıllardır, elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Yine koyarız. Eğer, uzun bir yol yürünecekse, birlikte kazanmak istiyorsak, güç birliği şart. Biz her zaman açıklıktan yanayız. Kamuoyuna karşı hep şeffaf olduk. Bu konularda da zamanı gelince, hem şahsi kararımı, hem de, Beşiktaş Medya Grup yol haritasını kamuoyu ile paylaşacağız.
Bize gönülden inananlara, içten sevip ve sayanlara, ayrıca tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın!..

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık