QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Zor günler

Bu yaşıma geldim, bundan daha zor günler yaşadığımı hatırlamıyorum. Darbeler gördük. Hem de hepsini. Ekonomik ve sosyal krizleri saymıyorum bile. Onlara alıştık. Bütün dünyayı saran bu salgın gibisini ben şahsen hatırlamıyorum özetle.

Bu virüs, savaşları bile durdurdu. Savaşlar bazı yerlerde sürse bile, önemi kalmadı. Eğer bu salgın biraz daha devam ederse, insanlığın  nereye varacağını tahmin edemiyorum. Politikacılar, tıp uzmanlaru, akademisyenler de tahmin edemiyor. Dünyaya belirsizlik hakim oldu.

65 yaş üstü olduğum için artık benim fikrime de güvenilmez. Halbu ki salgından önce 65 yaş üstü kartımı da almıştım. Portatip belediye tuvaletleri de dahil olmak üzere, kartımı okutup bedava giriyordum.

Bir yandan da kendimi bu milletin üzerinde bir yük gibi hisetmeye başlamıştım.

Bir fantazim vardı: Bedava bindiğim, herhangi bir otobüse atlayıp, nereye gittiğini bilmeden son durakta inerek sonra yine nereye gittiğini bilmediğim başka bir otobüse atlayacak, sonra bir başkasına derken, İstanbul'u bedava dolaşacaktım.

Salgın bitince bunu yapacağım.

Corona'dan önce "zaman" konusunda da düşünmüşlüğüm vardır. Hangi zaman daha değerlidir? Zor geçen zaman mı, kolay geçen zaman mı?

Bu salgın hali, zor geçen zamanın daha değerli olduğuna karar vermemi sağladı.

Düşündüm!

Zaten kötü biri değildim.

Ama salgın bittiğinde, daha iyi biri olacağım.

Söz.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık