QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

09 Mayıs 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Türkiye'de Q-Pop rüzgarı

K-Pop, J-Pop, C-Pop derken; yepyeni bir müzik türü Q-Pop, tüm Dünya'yı etkisi altına aldı. Kore, Japonya ve Çin gibi, Kazakistan'da kendi müzik akımını ortaya çıkardı. Dünya geneline yayılan Q-Pop dalgasına, Türkiye'de katıldı. Ülkemizde de sevilerek dinlenen Q-Pop müzik gruplarından özellikle Ninety One'ın büyük bir hayran kitlesi var. Geçtiğimiz sene Antalya'da konser veren grup, Q-Pop'ın lideri olarak anılıyor. Bunun nedeni ise, ülkelerinde bu müzik türünün öncüleri olmaları. Kazak kültürünü ve dilini Dünya'ya tanıtmayı amaç edinen grubun Alem, Ace, Zaq, A.Z. ve Bala isimli beş üyesi de birbirinden yetenekli.

Hayranlarına Eaglez denilen grup, şarkılarını kendileri yazıyorlar. Sözleri rapperlar Zaq ve Az yazıyor; müziği ise Alem, Ace ve Bala besteliyor. Müziklerini ve tarzlarını Kazakistan'da kabul ettirmek için pek çok engelle savaşan Ninety One, sesini tüm Dünya'ya duyurmayı başaran bir grup.  Beşiktaş Medya Grup olarak geçtiğimiz aylarda onlarla röportaj yapma fırsatını bularak, onları daha yakından tanıdık. "Müzik, ruhumuzun yansıması,  toplumumuzu yansıtan aynadır" diyen grubun röportajından bir bölümü şu şekilde:

Müzik tarihi boyunca pek çok akım ortaya çıktı. Bazı dönemler yükselişte olan tarzlar, bazı dönem etkisini kaybetti ya da değişim geçirerek varlığını  yeni tarzlarla bütünleşerek devam ettirdi. Günümüzde müziğin geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şimdi müzik sadece eğlence için kullanılan bir şeye dönüşüyor. Ancak, müziğin daha geniş ufukları  kapsayabileceğini düşünüyoruz. 
Bizim için müzik, ruhumuzun yansıması, toplumumuzu yansıtan aynadır. Müzik arkadaşınız, öğretmeniniz, pusulanız olabilir. 
Daha iyi bakarsanız, müzikteki her şeyi bulacaksınız.

Türkiye’de Q-Pop oldukça popüler ve Ninety One hayranları çok fazla. İnsanlar sizleri ve şarkılarınızı çok seviyor. Daha önce Antalya’ya geldiniz.  Peki İstanbul’da bir konser vermeyi düşünür müsünüz?

İstanbul'da bir konser vermeyi düşünüyoruz. Türkiye'yi çok sevdik.  Bazen oradaki tatilimizi hatırlıyoruz, harikaydı. Tekrar ziyaret etmekten memnuniyet duyarız.

Son olarak hayranlarınıza, özellikle Türkiye’de sizden haber bekleyen hayranlarınıza neler söylemek istersiniz? Yeni projeleriniz ve konser planlarınızda neler var?

Türk Eaglez selam! Bizi desteklediğiniz için size minnettarız. Eaglez ve Ninety One bir ailedir. Bizimle aynı dalgada olan insanlara söylemek istiyoruz: Sizi seviyoruz ve yakında görüşmeyi umuyoruz. Bir dahaki sefere kadar teşekkür ederiz.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

  • Zeynep91

    Zeynep91 22.01.2020 22:34

    Ninety One'a yer verdiğiniz için çok teşekkürler

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık