QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Star Wars yükseldi mi?

Uzun süredir beklenen Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi sonunda sinemalarda izleyiciyle buluştu. Peki Star Wars hayranlarının beklentilerini karşıladı mı? Yıldız Savaşları serisini sonlandırmak, bir Ölüm Yıldızını yok etmek kadar zor olabilir. Eski Star Wars filmlerinden tamamen farklı bir öyküye sahip olsa da, pek çok  önemli karakterin farklı şekillerle geri dönmesi, Star Wars ruhunu güçlendiriyor.

Skywalker'ın Yükselişi'nde uzay araçlarının bulunduğu aksiyon sahneleri, çölde geçen kovalamacalar, kılıç dövüşleri ile gelişen olaylarla yeni bir umut aranıyor. Filmdeki kahramanlar, gizli bir şekilde gelişmekte olan büyük bir tehditten habersiz bir şekilde Birinci Düzen'e karşı savaşıyorlar. Özellikle Skywalker'ın Yükselişi'nde, ölümün hem gerçek hem de kurgusal açıdan diriliş için bir engel olmadığı görülüyor. Yeniden tasarlanan kesimli sahneler sayesinde Prenses Leia ile birlikte diğer anahtar karakterlerin de geri dönmesi, Star Wars hayranları için güzel bir sürpriz. Filmi henüz izlemeyenler için daha fazla ip ucu vermeden anlatacak olursak, Kylo Ren ile uzun mesafeli savaşçı ilişkisini sürdürürken bir yandan da yıkıcı güçleri ile mücadele eden Rey'in kimliği hikayenin merkezinde yer alıyor ve "Kim bu kız?" sorusunu insan filmi izlerken pek çok kez soruyor...

Daisy Ridley ve Adam Driver, canlandırdıkları karakterlerle rollerine adeta meydan okurken, parçlanmış aile geçmişleri ile filmin duygusal yükümü taşıyorlar. Diğer karakterler macerada kendi rollerini başarıyla canlandırıyor ve her biri savaştaki görevini yerine getiriyor. Filmde gizli geçitleri açan nesneler aranırken, basit bir hikaye, cesur kurgusuyla ilerliyor.

Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi isimli serinin son filminde klasik öykü işleyişi, ikonik karakterler, uzay donanmaları, duygusal sahneleriyle eğlenceli ama sıradan olduğu kadar da büyük bir hite dönüşüyor.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık