QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Tayyip Talha ‘TT’ oldu!

Bilal Meşe, Milliyet'teki köşesinde önemli tespitler yaptı. Bilal Meşe, şunları yazdı...

Bu oyunda hani ‘tek kale’ diye bu cümle var ya, dünkü ilk yarıya çok uygun dersek, abartmış olmayız.
Evet, Beşiktaş, benzetme yerindeyse bu yarıda Giresunspor’a nefes aldırmadı. Futbolda savunma yapabilirsiniz, ancak bunu alışkanlık haline getirirseniz, pozisyonlara davetiye çıkarırsınız! Nitekim Ersin, rakibin bu anlayışı nedeniyle rahat bir ilk yarı çıkardı.
Oyuna pres ve baskıyla başlayan Beşiktaş, rakibin bu oyun anlayışını avantaja çevirdi, üretti, Weghorst penaltıyı kullandı, kaleciye takıldı. Artı, iki net pozisyonu gole çeviremedi Kartal. Bunda en büyük faktör, kaleci Onurcan’ın yaptığı müthiş kurtarışlar idi. Gelin görün ki Onurcan, 34’teki Tayyip Talha’nın müthiş röveşatasını sadece izlemekle yetindi, gole engel olamadı. Tabii ki Emrecan’ın asistini de unutmayalım.
Şimdi gelelim Tayyip Talha’nın sayılmayan golüne... VAR’da uzun süre incelendi, orta hakem pozisyonu seyretti, Weghorst’a yapılan faulü penaltıyla değerlendirdi. Weghorst, atışta plaseyi tercih edince Onurcan’a gol izin vermedi, köşeyi iyi tahmin etti.
Saiss’in 12’de sakatlanması kenar yönetimi sıkıntıya sokmadı değil. Ne var ki, tecrübeli oyuncunun yerine giren Emrecan’ın maşallahı var, onun eksikliğini hiç hissettirmedi ilk yarıda. Tabi ki Tayyip Talha’yı es geçemeyiz. Hem ofansta, hem de savunmada müthiş sorumluluk alıyor, hata yapmıyor. İleri çıkışları ise artısı...

Valerian Ismael’in Tayfur’u on birde tercih etmesi bence doğruydu. Çaprazdan müthiş bir şut çıkardı, meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti. Bu yarıda sol bek Masuako, hem bölgesini çok iyi korudu, hem de ofansa destek verdi. Aksayan ya da beklentilerin uzağında kalan Redmond ve Dele Alli idi. 

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık