Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

13 Mayıs 2024, Pazartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor Yazarları Beşiktaş'ı Değerlendirdi

Spor Yazarları Beşiktaş'ı Değerlendirdi

BİLAL MEŞE (MİLLİYET - SKORER)

AL MUSRATI'NİN ESERİ

Fenerbahçe’nin zirvedeki konumu malum, yarışın içinde, biraz pamuk ipliğine bağlı olsa da şampiyonluk umudu yok değil. Ancak 10 kişi kalan Beşiktaş’ı yenerken bile zorlanıyorsa, kalan maçlarını varın siz düşünün!
Böylesi derbilerin skorunu önceden kestirmek çok zordur, biliyoruz. Ne var ki; Beşiktaş artık görünen köydür, kılavuza gerek yok! Ümraniye’de özgüven yerlerde. Sakatı, cezalısı, formsuzu o kadar çok ki, Serdar Topraktepe kendi yağıyla kavruluyor!
İlk yarıya bakın, 5 dakikalık uzatma dahil, 50 dakikalık ilk yarıda sadece Muçi ile rakip kaleyi yokladı, Livakoviç’i geçemedi! Fenerbahçe, Batshuayi ile golü bulurken, Szymanski ve Ferdi ile kaleyi bulan şutlar attı, Mert’e takıldı. Mert ne yapsın, Fenerbahçe öyle bir baskı kurdu ki, Kartal’a nefes aldırmadı. Stoperlerin de maşallahı var, golde piyasada yoktular!
Kartal’ın 12 milyon euroluk adamı Al Musrati geldiği günden bu yana ortalarda yok, bir de kızarıyorsun, arkadaşlarını yalnız bırakıyorsun, rakibin galibiyetine davetiye çıkarıyorsun!
Hakem Volkan Bayarslan bileğe basmalarda çifte standart uyguladı, örneğin Necip’e sarıyı çektin, tamam, peki Fred’de neredeydin, gözüne perde mi indi?
İkinci yarı mı? Fenerbahçe bıraktığı yerden devam etti, ikiyi bulma adına baskıyı artırırken, Kartal ise 10 kişi olmasına karşın biraz olsun kıpırdandı. Kornerden gelen topu iyi yükselen Muleka kafayı çaktı, Livakoviç tokatladı.
Fenerbahçe’nin yıldızı İrfan Can Kahveci 69’da sahne aldı, soluyla  köşeyi gördü, farkı ikiye taşıdı.
Serdar Topraktepe’nin Chamberlain, Ghezzal ve Cenk Tosun hamleleri Kartal’ı prangadan çıkardı, nitekim 82’de Muleka’nın asistine Cenk golle yanıt verdi, farkı bire indirirken, Fenerbahçe’yi de strese soktu!
Derbinin özeti; kadrosu güçlü olan kazandı. Yoklarla ligi tamamlamaya çalışan Beşiktaş ise ikinci yarıda ortaya koyduğu mücadele ile göz doldururken, Al Musrati’nin kulaklarını çınlatmak da bize kaldı!

 

FATİH DOĞAN (SABAH)

DOSTLUK TERAZİSİNDEKİ GRAMAJ

İhtiyacın olduğunda yanında olmayan arkadaşın "dostluk terazisinde" gramajı neyse ihtiyaç halinde sahada oyunuyla arkadaşlarının yanında olamayan, ya da yalnız bırakan futbolcunun da durumu farklı değildir. Al-Musrati'nin geldiği günden beri sergilediği elle tutulur bir oyunu yok. Haftalardır, bir katkı bekledim ama nafile… Yetmezmiş gibi derbide öyle ucuz, Fred'e gereksiz bir müdahaleyle kırmızıyı görüp takımını yalnız bıraktı.
Al Musrati 14 milyon Euro maliyetinin altında eziliyor, böyle devem ederse tek ezilen olmayacak! G.Saray maçında kendi kalesini vurdu, dün de gereksiz bir kırmızı kartla takımını yaktı. Derbiye yakışır aman aman bir futbol yoktu. Fenerbahçe, Oliympiakos ve Sivas maçlarının ardından göründüğünden fazla sarsılmış. 2. bölgeden 3. bölgeye geçişler sorunlu ve vasat. Musrati takımını eksik bırakmasa, yokluktan sağ beke kaydırılan kaptan Necip golde ofsaytı bozmasa F.Bahçe'nin baskılı olamayan oyunuyla gol atması kolay görünmüyordu.
İlk yarıda F.Bahçe 3 tane korner, 3 tane frikik kullandı 1 tane gol tehlikesi bulamadı. Buna karşın Beşiktaş ilk korneri de üst üste 2 defa gole çok yaklaştı. Muçi'nin ilk yarıda sol çaprazda kaçırdığı gol Mert'in çıkardığı pozisyonlarda gözümüzden kaçmadı. Ancak İrfan Can'ın attığı klas gol takım oyununun değil bireysel yeteneğinin sonucuydu. 10 kişi kalan Beşiktaş 11 kişilik Fenerbahçe'den daha çok mücadele ettiğini ve yer yer daha iyi oyun oynadığını söyleyebiliriz. Cenk'in, Semih'in yerine girip sonlara doğru attığı muhteşem golden bağımsız söylüyorum Semih kanatta oynatıldığında önde oynadığı kadar verimli olamıyor. Siyah-beyazlılar derbiyi kaybetseler de, ligde 5. sıraya düşseler de 10 kişiyle yürekten mücadeleleriyle dikkat çektiler.

 

ALİ ECE (FANATİK)

KALİTE FARKI

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında bu sezon büyük puan farkı olarak da görülebilen kadro kalitesi farkı nedeniyle Kadıköy’deki derbide ev sahibi maçın favorisiydi. Beşiktaş’ın tek kozu ise Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal’ın büyük formsuzluğuydu: Maçın 11’e 11 oynandığı kısa sürede sakatlanan İsmail yerine Kruniç’i alırken yabancı kontenjanını aşmak için stoperini de değiştirerek ilk hatasını yaptı. Ancak hemen sonrasında Musrati ikinci derbisinde ikinci saçmalığını yapınca Beşiktaş 10 kişi kaldı ve Fenerbahçe’nin oyuncu malzemesi üstünlüğü iyice ağır bastı.

İlk golde Fred’in şandel pası ve Tadiç’in göğsüyle asisti Fenerbahçe oyuncularının yetenek üstünlüğünü net gösteren cinstendi. Bilakis İrfan Can Kahveci’nin ikinci goldeki plasesi de klas dolu bir plase dersi niteliğindeydi. Maçın en güzel golü ise Cenk Tosun’dan geldi. İsmail Kartal’ın eksik rakibe karşı dominant oynatmaya çalışması yerine frene bastırması Beşiktaş’ı 10 kişiyken maça döndürdü. Süre ve malzeme yetmedi.

 

SİNAN VARDAR (FOTOMAÇ)

24 TE MAÇ BİTTİ

Şampiyonluk F.Bahçe için mucizelere kalmasına rağmen, seyircisi tribünleri doldurdu. Beşiktaş taraftarı tribündeki yerini aldı. Sakatlıktan yeni çıkan Onur'un yerine sağ bekte Necip forma giydi ve elinden gelen mücadeleyi sahaya yansıttı. Al- Musrati bu takımdaki lider isimli oyunculardan ama amatörce kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Al-Musrati'ye verilen kırmızı kart ile birlikte Beşiktaş, Kadıköy deplasmanında oynadığı son 7 maçta 7'nci kırmızı kartını görmüş oldu. İlk yarı boyunca oyunun hakimi net olarak F.Bahçe'ydi. Beşiktaş bir tek Muçi ile net bir pozisyon yakalarken bunu değerlendirmedi. Kaleci Mert'in çok net iki kurtarışı olmasına rağmen Batshuayi'nin pozisyonunda yapabileceği bir şey kalmadı. İkinci yarıya pozisyonla başlayan Beşiktaş'ta Muleka'nın kafa vuruşunu Livakovic çok iyi çıkardı.

Sonrasında Livakovic'ten gelen topu Necip gelişine tamamlasa da kale sahasında bulunan Szymanski golü engelledi. 69'da İrfan Can Kahveci ile ikinci golü bulan F.Bahçe karşısında iyi mücadele etmeye devam eden Beşiktaş'ta Semih'in yerine oyuna giren Cenk Tosun 82'de muhteşem bir gol attı ve farkı bire indirmeyi başardı. Temennim inşallah Cenk için futbola dönüş golü olur bu ve eski Cenk'i sahalarda görürüz. Beşiktaş maçlarının sabıkalı hakemi Trabzon'da Aboubakar'ın penaltısını vermeyen, Galatasaray'ın gol olmayan golün veren Volkan Bayarslan'ı unutmamak lazım. Kararlarıyla tüm maçı etkiledi. Beşiktaş'ın daha oyunun başında 10 kişi kalması oyunun neticesini belli etti. Çağlar-Muleka pozisyonunda da bana göre kırmızı kart verilmesi gerekiyordu. İkinci yarı Beşiktaş oyunuyla ezilmedi ama Fenerbahçe'de haklı bir galibiyet aldı.

 

BÜLENT TUNCAY (KARAR)

İrfan Can ve ötesi

Fenerbahçe sıra dışı bir sezon yaşıyor. 93 puanlı sezon rekorunu kıracak gibi görünüyor. Aksiliklere, sürprizlere rağmen de hedefinden şaşmıyor. Avrupa’dan elendi, Sivas’ta puan kaybetti, rakibi Galatasaray yine kazandı ama Fenerbahçe, bu sezonki asıl amacı olan lig kupasına olan inancına sıkı sıkı bağlı kalmaya devam etti. Beşiktaş’a karşı öyle bir ilk yarı oynadı ki, şampiyonluk yarışını son düdüğe kadar sürdüreceğini gösterdi.

İsmail Kartal maça sürprizle başladı. Çok gol kaçırmasına rağmen performansı ile takımına liderlik ettiği için vazgeçmediği Dzeko’yu bu kez kulübeye çekmişti. Galip gelmek için gol atması lazımdı, özellikle de en çok puan kaybı yaşadığı Kadıköy’de. Bu hamlenin amacı oydu ve amacına da ulaştı. Fred ile başlayan atakta Tadic’in indirdiği topu filelere gönderen Batshuayi beklentileri gerçekleştirdi.

Fenerbahçe ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı ama skor daha da farklı olabilirdi. Müthiş bir sezon yaşayan İrfan Can’ın ateşlediği Fenerbahçe öylesine yoğun bir baskı kurdu ki, Beşiktaş atak yapmak bir yana kendi yarı alanından bile çıkamadı. İlk 45 dakikada topla oynamada 75-25 oranı vardı ki, Anadolu takımları bile Kadıköy’e geldiğinde topu ev sahibine bu kadar bırakmıyordu. Al-Musrati’nin kırmızı kartından önce yani Beşiktaş 10 kişi kalmadan önce de durum pek farklı değildi.

Maçın ilk yarısında İsmail Yüksek’in sakatlanıp çıkması 8+3 kuralının teknik adamlar üzerindeki baskısına da örnekti. İsmail Kartal, İsmail Yüksek’in yerine Kruniç’i almak zorunda olduğu için savunmadan da Becao’yu çıkarıp TC vatandaşı Çağlar’ı almak zorunda kaldı.

Maçın ikinci yarısı yine Fenerbahçe’nin üstünlüğünde başladı ama bu kez tempo biraz düşmüştü.

Beşiktaş ikinci yarının hemen başında Muleka ile Fenerbahçelilerin yüreklerini ağzına getirdi ama Livakoviç’in müthiş kurtarışı sonrası topun ve oyunun kontrolü Fenerbahçe’de kalmaya devam etti. Sarı Lacivertliler baskın oynuyor ama bu futbolun karşılığı olan pozisyon zenginliği yaşayamıyordu. İlk yarıdaki 3 net pozisyonda Mert’i bir kez aşabilmişlerdi. İkinci yarıda pozisyon bulmak daha da zor hale gelmişti. Sürpriz bir Beşiktaş golü olasılığına karşın skoru 2-0’a getirip rahatlamak istiyordu ama pozisyon kısırlığı yine baş göstermişti. Serdar Topraktepe, Muçi’nin yerine Chamberlain’i oyuna sokarak Beşiktaş savunma duvarını daha da geçilmez yapmayı hedefledi. Beşiktaş’ın hesaplarını bozan İrfan Can oldu. Batshuayi’nin kaptığı topu sağa aktaran Szymanski’nin pası, İrfan Can’ın en sevdiği açı olunca, tabela da ikinci kez değişti.

Beşiktaş’ta Semih’in topsuz oyundaki etkisizliği ve karta yakın olan sertliği Serdar Topraktepe’yi Semih- Cenk değişikliğine itti. Beşiktaş gibi vasat bir sezon yaşayan Cenk Tosun’un attığı mükemmel gol dengeleri bir anda değiştirdi. 10 kişi kalan ve teslimiyet gösteren bir oyun sergileyen Beşiktaş’ın bu ani çıkışı Kadıköy’de tam bir şok etkisi yaratmıştı. Yüksek tempoda oynayan Fenerbahçe de skorun rahatlığı ile oyundan düşmüş, karşılık vermeyecek bir sürece girmişti. Kalan süre 11’e 11 oynansaydı Beşiktaş bu son dönemeçte beraberliği bile yakayabilirdi.

Sonuç olarak Fenerbahçe derbiyi kazanarak puanını 89’a yükseltti ve şampiyonluk şansını sürdürdü. Beşiktaş ise kayıp sezonunda kaybedilen derbilere bir yenisini daha ekledi.

 

GÜNTEKİN ONAY (HÜRRİYET)

Fenerbahçe oyun farkıyla kazandı

İki takım arasında ciddi bir oyun ve kalite farkı vardı.

Futbol takımları bir kadro oluşturur ve sahaya en güçlü 11 oyuncusuyla çıkar. Beşiktaş’ta durum böyle değil... Vincent Aboubakar, Rachid Ghezzal, Cenk Tosun ve Alex Oxlade-Chamberlain gibi isimler kulübede; Jackson Muleka santrfor, Necip Uysal sağ bek. Durum böyle olunca da 3 pas yapıp da orta sahayı geçemeyen bir Beşiktaş vardı sahada. Sağ bek oynayan Necip Uysal, kariyeri boyunca bek oynadığı her maçta kaybettirecek hatalar yaptı. Dün olduğu gibi. Erken kart gördü, hamle yapamadı, pozisyon hatası yaptı, ilk golde 1 metre ile ofsaytı bozdu, top kayıpları yaptı. Fenerbahçe’nin en güçlü olduğu Dusan Tadic ve Fred’in kullandığı sol kanada sağ bek Necip Uysal ile çıkmak kesinlikle yanlış bir tercih idi. O kanattan hiç hücum da yapamadı siyah beyazlılar.

AL MUSRATi YiNE HAYAL KIRIKLIĞI

Dün Beşiktaş’ta iyi oynayan birisi var mıydı? Yoktu ama dünkü kadro rakip yarı sahaya yerleşip topu tutacak bir 11 değildi. Beşiktaş armasıyla maçın içinde kaldı. Futbol anlamında ise çok gerideydi. Acele ile rekor ücret ödenerek alınan ve kırmızı kart gören Al Musrati yine hayal kırıklığı.Ernest Muci çok top kaybı yapıyor. Yetenekli ama Oyuna bilgisi yok. Gedson Fernandes çalışkan ama top ayağındayken kötü. Bireylerin ötesinde sahada Beşiktaş’a hiç yakışmayan bir takım vardı.

KARARLAR DOĞRU GÖRÜNMÜYOR

Fenerbahçe, dün sahada çok daha güçlüydü. Ortada ciddi bir oyun ve kalite farkı vardı. Haklı bir galibiyet alan Fenerbahçe yarışın içinde kalmaya devam etti.

Beşiktaş’ta yeni yönetimin futbolla ilgili aldığı kararlar pek de doğru görünmüyor. Fernando Santos, Al-Musrati, Ernest Muci, Joe Worrall ve kadro dışı kararları ile Beşiktaş güç kazanmadı, geriye gitti.

 

TURGAY DEMİR (FOTOMAÇ)

“Çürükler” için harika!

Çarpmada bir, toplamada sıfır etkisiz eleman, futbolda Swenson etkisiz eleman! Çarpmada sıfır yutan eleman futbolda Umut Meraş… Serdar hoca birini savunmanın sağına koymuş, diğerini soluna. Hadi sağ tarafta alternatifi yok peki solda, Masuaku gibi bir oyuncu varken bir teknik adam ne diye Umut Meraş macerasına girer! Yok arkadaş, oturup konuşurken herkes futbol uzmanı, saha kenarına geldikleri zaman başlıyorlar şapkadan tavşan çıkarmaya! 40 bin takımım olacak birinde bile Umut ile Masuku arasında kararsız kalmam, yürüyebiliyorsa Kongoluyu tercih ederim. Net! Umut Meraş daha ilk dakikalarda maçı, belki de turu veriyordu… Pes! Beşiktaşlı oyuncular Samet hocadan "Çürük raporu" aldıktan sonra iyice kendilerini kaybettiler. Ön bölgede Muçi, Ghezzal, Rashica, Muleka ilk yarıda gık bile diyemediler.

Sonra değişiklikler geldi, Tosun Paşa merkeze yerleşti, Muleka kıpırdadı ama Ghezzal ve Muçi yine aynı hikaye. Ghezzal'ın önünde seken top var, adeta "Gel bana yapıştır" diye yalvarıyor, Cezayirli oyuncu o pozisyonu pas vererek harcıyor! Ne oldu bu adama bilen varsa geri gelsin! Masuaku ve Muleka sol kanadı hareketlendirdiler ama yeterli etki olmadı. Daha doğrusu Atakan'ın yaka-paça indirmeleri ve bunları seyreden Ümit Öztürk daha fazlasına izin vermediler. Emre hoca, baktı Atakan atılacak ama hakem atmıyor zorlamadı daha fazla, aldı kenara… Muçi-Salih, Muleka-Aboubakar değişiklikleri Beşiktaş adına son bölümde, son arayışlar için taze kan niteliğindeydiler. Neticede rakip üç net pozisyon yakalamışken deplasmanda alınan golsüz beraberlik Kupa'nın ilk maçı için iyi bir sonuç. Üstelik bunu çürük raporlu oyuncu topluluğu yapmışsa harika bile diyebiliriz. Diğerleri dua etsinler Necip ve Mert'e!.. En iyisi bu ikiliydi.

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık