Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Temmuz 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

Sinan Vardar Fotomaç

Beşiktaş Hak Etti

Güzel bir bahar havası ve tribünlerde ortalama 75.000 taraftarın takımlarını desteklediği Beşiktaş ve Trabzonspor arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası finali muhteşem bir futbol ortamında, denk kuvvetler olarak başladı. Fakat mücadelenin daha 14. dakikasında Colley'in refakatçi gibi takip ettiği Trabzonspor'un golcü ve formda ismi Paul Onuachu Trabzonspor'u 1-0 öne geçirdi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş birçok pozisyon üretti ama ilk yarının son dakikasına kadar tüm atakları Uğurcan başarıyla durdurdu. Uzatma dakikalarının sonunda Salih'in ceza sahası içerisinde çevirdiği topu Bardhi eliyle kesince Beşiktaş penaltıyı kazandı. Ghezzal ile penaltıyı gole çeviren Beşiktaş durumu eşitledi.
İkinci yarı çok zevkli bir karşılaşma devam ederken, sahanın yıldızı Gedson'un büyük mücadelesi sonucu topla buluşan Muleka'nın muhteşem pasıyla savunma arkasına sarkan Salih kafa vuruşuyla takımını öne geçirdi. Golün akabinde Ghezzal'in muhteşem topu direkte patlarken yorgunluk belirtileri de gören Serdar Topraktepe yerine Rashica'yı oyuna aldı. Bu arada Mert'te harika bir refleks ile Trabzonspor'un mutlak gol pozisyonlarını kurtardı. Maç boyunca iki kalecide müthiş kurtarışlarıyla maçın daha farklı bir skorla bitmesini engelledi. Maçın en iyi oyuncularından müthiş mücadele eden Muleka sakatlanarak yerini Aboubakar'a bıraktı. Trabzonspor'un beraberliği yakalamasını hemen ardından oyuna ağırlığını koyan Beşiktaş maç uzatmalara giderken Al-Musrati'nin muhteşem vururuşuyla galibiyeti ve kupayı getiren golü buldu. Fedakar kaptan Necip ve sahanın en iyilerinden Muçi oyundan çıkarken yerine Warrall ve Semih oyuna dahil oldu. Beşiktaş 3-2 galip gelerek Ziraat Türkiye kupası'nı 11. kez müzesine götürdü ve önümüzdeki sezon UEFA Avrupa ligi play-off turuna katılmaya hak kazandı.

 

Ali Ece Fanatik

Kupa Amorti Sonrası Önemli

20 gündür Trabzonspor maçlarını izleyen ben dahil herkes Onuachu’nun üstün form grafiğine dikkat çekiyor. Ancak belli ki ne Beşiktaş forması giyenler ne de onları bu finale hazırlayanlar Onuachu’tu fark etmemişler. Onuachu o boyuyla aldı, orta sahadan Beşiktaş kalesine kadar önüne çıkan herkesi çarşıya pazara yollayıp golünü yazdı. Neyse ki taraftar kademeye girdi Beşiktaş devrenin kalanında biraz futbol oynamayı başardı.

Organize ve çok etkili olmasa da baskı kurdu. Bu baskı devre sonunda skoru 1-1’e getiren penaltıyı kazandırdı. Penaltı atışında Ghezzal, İzmir’de şampiyonluğu getiren penaltısındaki soğukkanlılığını hatırlattı. Ghezzal gerçekten iyiydi belki bir dahaki sezon kalmasına yetecek kadar iyi olmasa da en azından son maçında iyi hatırlanmasına yetecek kadar iyiydi. Uzun süre Beşiktaş’ın en iyisi ise Gedson’du: Pres yaptı, ikili mücadele kazandı Beşiktaş’ın direnç merkezi oldu. Salih, Gedson kadar etkili olamasa da öyle bir anda sahneye çıktı ki Muleka’nın mükemmel pasının asist sayılmasını sağladı.

Mert Günok da iyi kurtarışlar yaparken, yenilen golde hatası olan Necip normal sürenin kalanında mükemmel savaştı. Tabii Beşiktaş yine arefeyi gösterdi, bayram sabahı neşesini kursağımızda bıraktı. Her hafta duran toptan saçmasapan goller yiyen bu oyuncu grubu yine yemeyi başardı, skoru 2-2’ye getiren golde Pepe bomboştu. Son anda ise Musrati en azından bonservis fiyatının amortisi niteliğinde müthiş bir gol attı. Bu kazanılan kupa da zaten çok kötü bir sezonun amortisi niteliğinde. Seneye artık Beşiktaş, Amartey, amorti bırakıp güçlü kaliteli bir kadro kurmalı

 

Cem Dizdar Fanatik

Önce Uzattı Sonra Hediye Etti

Beşiktaş’ın neredeyse tek hücum planının Ghezzal ile ters kanattaki Muçi’ye ceza sahası çevresinden şut denetmek olduğu bir ilk yarı izledik. Masuaku ve Svensson’un nafile ortaları ise sadece göstermelik olarak kaldı. 13. dakikada Eren Elmalı’dan gelen topta tek adamdan gol yiyen Beşiktaş, evet devre boyunca rakibine başka fırsat tanımadı ancak Paul Onachu golünde önce stoper Necip Uysal’ın orada ne aradığı bir muammaydı!

Akabinde diğer stoper Omar Colley’in geri geri kaçarak rakibinin top sürmesine izin vermesi ise ikinci tuhaflıktı. Golden sonra Beşiktaş’ın top kazanması da kolaylandı. Ancak kolay kazanılan topların verimli kullanıldığından söz edilemez. Ta ki, son dakikada art arda kullanılan kornerlerin sonuncusunda Bardhi’nin eline gelen toptan kazanılan penaltı en azından 15-20 dakikalık yüksek çabanın ödülü oldu. Fakat 54. dakikada ilk devre Beşiktaş’ın ‘Gizli oyun kurucusu’ Muleka, Trabzon savunmasının içinde aldığı topla geri çekilerek dengelerini bozdu. Ardından da Salih Uçan’a golü attırdı. Akabinde ilk devre Uğurcan Çakır’ın yaptığı kritik kurtarışlara Mert Günok’un yaptığı nazireleri izledik.

Sonunda Can Yanacak

Nihayet 89’da kornerde savunmaya yardıma gelen Vincent Aboubakar’ı gücüyle ekarte eden Meunier’in kafa vuruşunun ardından gelen Pepe golü maçı uzatmaya taşıdı derken... Aynı Pepe maç bitmeden topu önce Al Musrati’ye ardından da kupayı Beşiktaş’a hediye etti! Son bir iki not; Nasıl oldu da Beşiktaş yönetiminin paha biçemediği Semih Kılıçsoy kendisini yetiştiren Serdar Topraktepe tarafından maç süresinden tasarruf etme dakikalarında oyuna alındı ve topa değmeden maçı tamamladı? Ve şu meşale denen garabeti kim yakıyorsa yakmasın, kim övüyorsa bu saçmalığı övmeyi bıraksın. Bu manasız gösteri, korkarım yakında can yakacak.

 

Fatih Doğan Sabah

Kupa Beyi Beşiktaş

Beşiktaş kâbus gibi geçen bir sezonun ardından Ziraat Türkiye Kupası'nın kazanarak aydınlık bir şafağa uyandı. Avrupa Ligi biletini alıp yeni umutlara sarıldı. Favori gösterilen rakibi Trabzonspor karşısında şerefiyle oynayarak ve hakkıyla kazanarak kritik ve tarihi bir başarıya imza attı. Olimpiyat'ta hem Beşiktaşlıların hem de Trabzonsporluların tribünleri dolduran muhteşem enerjisiyle karşılaştım. Sahada ise Serdar Topraktepe'nin orta sahayı güçlü tutmak için Gedson- Musrati-Salih üçlüsüyle çıkması önemliydi. Üç gündür yayınlarda Beşiktaş'ın çıkış yolunun bu olduğunun altını çizerken dün bu dinamik yapının Trabzonspor orta sahasını ve oyun planını çökerttiğini net olarak söyleyebilirim. Bordo- mavililerin, ilk yarıda Eren'in uzun pası ve Onuachu'nun bireysel yeteneğiyle attığı gol dışında kayda değer pozisyonu yoktu. Beşiktaş daha istekli, daha organizeydi. 2. yarıda Beşiktaş üstünlüğünü sürdürdü. İkinci golü, Gedson'un geliştirdiği atakta dokunuşu kafayla Salih'in yapması oyunun özetiydi. Ghezzal'ın temposunun düştüğü anlarda 2-1'den sonra Rashica'nın alınışı doğru karardı. Sonrasında Muleka'nın yerine oyun Cenk'i çağırsa da Aboubakar girdi. Son dakikalarda Trabzon'un 2-2'yi bulması uzatmalarda Al Musrati'nin uzaktan golüyle hak edilmiş kupaya uzanması finale yakıştı. Beşiktaş ve Trabzonspor takımlarının karşılıklı tören öncesi geçit oluşturup alkışlaması kupanın en güzel anlarından biriydi. Teşekkürler Trabzonspor, tebrikler Beşiktaş…

 

Turgay Demir Fotomaç

Muhteşem

İki takımını da kutluyorum sadece finale kadar geldikleri için değil; kıran kırana ama kavgasız gürültüsüz bir derbi oynanabileceğini de gösterdikleri için.… Trabzonspor kontrolsüz bir hırsla başladı maça Beşiktaş ise sakin ve organizeydi. Onuachu deyim yerindeyse Trabzon'dan İstanbul'a kadar top sürerken yanına kimseyi yaklaştırmadı ve şık bir vuruşla da ağları buldu.. İşin ilginç bu gol Beşiktaş'ı uyandırırken Trabzonspor'un derin bir uykuya dalmasına sebep oldu. Artık maçın patronu Beşiktaş'tı.. Bordo-Mavili oyuncular soyunma odasına önde gitmenin hayalini kurduğu anda, son saniyede gelen penaltıyla Karadeniz Fırtınası'na gecenin şokunu da yaşatmış oldular. Ardından bir çok pozisyon yaşandı ve Ghezzal'ın müthiş vuruşu da direkten döndü. O olmadı, bu nasıl kaçtı derken Salih kafasında kurguladığı pozisyonu adeta Muleka'ya tarif etti ve onun şık pasını da kafayla ağlara gönderdi. Artık Trabzonspor daha fazla risk almak zorundaydı…

Abdullah Avcı da öyle yaptı ama Sanırım biraz abarttı. Çünkü Trezeguet, Pepe ve Umut'u sahaya sürdüğünde aslında orta sahayı boşaltmıştı ve Beşiktaş'ın en güçlü yeri orasıydı ve dahası orada muhteşem oynayan bir Al Musrati vardı. Nitekim Pepe beraberliği sağlamış olsa da hemen ardından muhteşem bir golle gecenin adamı Musrati, "bu kupa bizim olacak" vuruş yapıp maçın sonucunu ve kupanın sahibini belirledi. Beşiktaş'ta Musrati'yle birlikte, Gedson, Ghezzal, Salih, NecipMasuaku da finalin en iyileri arasına isimlerini yazdırdılar. Ligde sezon başından beri bir türlü bekleneni veremeyen Beşiktaş böylece yer yerden yere vurulduğu sezonu bir kupayla kapatmayı garanti etti belki ikincisi de gelecek…

 

 

 

 

 

 

Editör: Spor Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık