Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

04 Mayıs 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

Spor Yazarlarından Beşiktaş Yorumları

GÜNTEKİN ONAY

SPOR ARENA

BEŞİKTAŞ'IN ÜZERİNDEN BİR YÜK KALKMIŞ

Beşiktaş’ın Fernando Santos’tan sonra sanki futbolcuların ayaklarındaki prangalar kalkmış gibi bir görüntüsü vardı. Her şeyin ötesinde arzulu, coşkulu, oynadığı futboldan zevk alan bir oyuncu grubu gördük sahada. Başta Ernest Muci ve Jonas Svensson olmak üzere futbolcuların tamamı geçmiş maçlara oranla performanslarını daha da yukarıya çıkarttı.

FEDAKÂRCA MÜCADELE ETTiLER

10 eksikli bir kadroya rağmen Serdar Topraktepe taşları doğru yerlere koyarak, tempolu ve baskılı oynayan Beşiktaş’ın vizyonuna ve misyonuna uygun bir anlayışla takımını oynattı.

Al-Musrati takımı orta alanda hem organize etti hem de savunmanın önündeki alanı çok iyi kapattı. Necip Uysal gerçek bir savaşçıydı, Joe Warrall hatasız oynadı. Milot Rashica, Jackson Muleka ve Gedson Fernandes kaslarına kramp girene dek mücadele etti. Rachid Ghezzal fiziksel olarak tam hazır olmamasına rağmen fedakarca mücadele etti.

HIZLI OYNADI VE HEP GOLÜ DÜŞÜNDÜ

Her şeyin ötesinde hızlı oynayan ve maçın her bölümünde golü düşünen bir Beşiktaş izledik. Ankaragücü topu iyi kullanan, iyi bir takım.

Dün kaleci Bahadır Güngördü iyi bir maç çıkarttı. Stoperler Uros Radakovic ve Nihad Mujakic hamlelerinde başarılıydı. Kişilikli oynayan ve iyi mücadele eden bir Ankaragücü’ne karşı Beşiktaş, daha da farklı kazanabilirdi.

ALKIŞLAR SERDAR TOPRAKTEPE’YE

Aylar sonra ilk kez futbolseverler Beşiktaş’ın futbol oynadığını, tempo yaptığını ve pres yaptığına tanıklık etti. Maçı izleyen Beşiktaşlılar sahada siyah beyazlı takımın gerçek kimliğini gördü. Serdar Topraktepe’yi gerçekten kutlamak gerek. Vincent Aboubakar kendi kimliğini bulursa, Arthur Masuaku, Omar Colley, Mert Günok ve Semih Kılıçsoy dönerse; Alex Oxlade-Chamberlain de bu gruba güçlü bir şekilde katılırsa Beşiktaş bu istekli oyunuyla bu ligde her maçı kazanabilecek gücü olduğunu dün gösterdi.

Dün akşam güzel bir maç izledik. Oynamayı düşünen Ankaragücü’ne de, tempolu, baskılı ve hızlı oynayan Beşiktaş’a da tebrikler. Bu iki takım kupada salı günü bir kez daha karşılaşacak. Ankaragücü kupa maçında daha defansif bir kurguyla oynayacaktır ve dün akşamkinden farklı bir maç bekliyorum.

 

ALİ ECE 

FANATİK

SERDAR HOCA, GEDSON VE MUÇİ

Beşiktaş en son yine Serdar Topraktepe yönetiminde Süper Lig’de bu kadar iyi ve dolu dolu bir maç oynamıştı. Üstelik sol bekte sakatlığı olmasına rağmen 11’de başlatmak zorunda kaldığı Emrecan çıkmak zorunda kalınca sağ ayaklı stoper Tayyip’in sol beke geçmesine rağmen. Beşiktaş’ın uzun süredir en önemli eksiği ise bir oyuncu ve mevkideki arızanın ötesinde kolektif strateji ve organizasyondu. Serdar hoca, takımı adeta yeniden organize ederken takımın merkezini öne çekip doğrusunu yaptı. Beşiktaş sadece dün gece ligde değil, kupada final hedefi için yakın zamanda tekrar oynayacağı Ankaragücü’ne üstünlük kurmak zorundaydı. Ankaragücü’nün iki zayıf noktası var, birisi istatistikler sayesinde herkesin malumu olan topları savunamamaları. İkincisi de iki hamle stoperi bir arada oynarken Mujakiç ve Radakoviç’in orta sahaları onlara yaklaşmadan hiçbir şekilde Belözoğlu’nun istediği şekilde oyun kuramamaları. Beşiktaş ikinci golünü zaten kornerden Muleka ile bulurken Ankaragücü’nün birinci zaafından faydalandı.

Asıl Beşiktaş’ın akan oyunda üstünlük kurmasını sağlayan ise Ankaragücü stoperleri topla buluşunca orta sahalarını beklerken Topraktepe’nin onlara yaptırdığı baskı oldu. Bu doğru planda Gedson pres gücünü sergilerken Santos dönemi beklediğimiz performans düzelmesini sergileme fırsatını Santos sonrasında buldu. Gedson’un Muçi’ye asisti bir yana Muçi’nin harika şut golü diğer yana: Genç Arnavut pür yetenek ve bir dahaki sezon Semih ile beraber daha iyileştirilmiş bir Beşiktaş kadrosunda çok daha fazlasını hayal ettiriyor.

 

SİNAN VARDAR

FOTOMAÇ

OH BE

GEÇTİĞİMİZ hafta Bayram tatilim dolayısıyla sizlerle olamamıştım.
Bugün koştura koştura büyük bir özlemle gittim maçımızı izlemeye.
Futbol federasyonunda seçim olsun mu?
Olmasın mı?
Haziran'damı olsun?
Temmuz'da mı olsun? diye bütün futbol kamuoyunu etkilerken eyyama alışmış hakemlerde bu kaosun içinde en büyük rol sahibi. İlk yarı öyle bir hakem izledik ki, Beşiktaş kazanmasın diye elinden geleni yaptı.
Neredeyse Beşiktaş'a yapılan tüm faüllerde tribünleri bile çileden çıkardı.
Neyse ki Beşiktaş diğer maçlarına nazaran daha etkili futbol ortaya koyarken Muçi'de klasını ortaya koyarak dakika 18'de harika bir gol attı.
H H H
Hakemin de gayretiyle Ankaragücü bazı pozisyonlar bulmasına rağmen Beşiktaş ilk yarıyı önde tamamladı.
İkinci yarıda da güzel oyun ortaya koyan Beşiktaş'ın buz gibi penaltısını kötü niyetli hakem tarafından verilmese de Rashica'nın ortasını güzel bir kafa ile gole çeviren Muleka 2. golü attı ve en güzel cevabı vermiş oldu.
Son 15 dakikada oyuna giren Chamberlain'de bundan sonrası için ışık veriyor.

 

FATİH DOĞAN

SABAH

İKİ ADIM ÖNE

Fernando Santos gitti, Beşiktaş'ta ne değişti? derseniz… Takım, savunma hattını orta sahaya daha yakın kurdu. İleride rakibe baskı yapmaya ve hataya zorlamaya çalıştı. "Hücumda baskıda ne kadar başarılı?" derseniz "İdare eder" derim. Bu baskıyla Ankaragücü maçından sonuç aldı. Özellikle Rashica, Muçi ve Muleka bu beklentiyi koşularla destekledi. Bu oyun yapısı oturmadan takım savunmadan başlayarak forvet hattı desteklenmeden Fenerbahçe maçına çıkılırsa sonuç sıkıntılı olabilir.
Muçi golü, uzaktan şutları ve al verleriyle ne kadar pozitif görünüyorsa, Musrati de o kadar ağır, dağınık ve vasat görüntüde. Belki yüksek maliyetinin altında eziliyor olabilir! Ankaragücü maçında Serdar Topraktepe ile ikinci farklılık sürekli uzaktan şut denemesiydi. Muçi, Gedson, Rashica hocadan açık talimat almış kadar kaleyi uzaktan zorladı. Topu rakibe bırakma hastalığı oransal olarak düzelse de ilerleyen dakikalarda zaman zaman nüksetti ve Ankaragücü'ne V'ya D gibi bir üstünlük verdi. Gedson'un 6'dan 8'e geçmesi, pas etkinliğini yukarılara çıkarması gözlerden kaçmadı.
Genelde hem pozisyon zenginliği, hem önde ve etkili hücum iştahı Beşiktaş'ın elindeydi. Ankaragücü bulduğu birkaç pozisyonu değerlendirebilse Beşiktaş strese de girebilirdi. Ancak 2-0'lık galibiyet Beşiktaş'ı her açıdan iki adım öne taşıdı. Daha önemlisi F.Bahçe derbisi için moral buldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık