Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

NASA açıkladı! Bugün Dünya'ya etki edecek!

NASA açıkladı! Bugün Dünya'ya etki edecek!

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin yaptığı açıklamaya göre; 2017'den bu yana görülen en güçlü patlama kaydedildi. Edinilen bilgilere göre; uzay ajansının aracı, yılbaşı gecesi Güneş'ten enerjilerin geldiğini tespit etti ve bu durumun da Dünya'da radyo kesintileri gibi sorunlara neden olabileceği konusunda uyardı.

NASA, buna benzer bir patlamayı en son 10 Eylül 2017'de gözlemlediğini, bu patlamanın saatlerce radyo kesintisine neden olan bir X8.2 parlaması ile gerçekleştiğini söyledi. Son Güneş patlaması ise 31 Aralık'ta saat 17:00'de en yüksek seviyeye ulaştı. Ve bunun da Dünya'ya bazı etkileri olabileceği düşünülüyor.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ VE NAVİGASYON SİNYALLERİNDE SORUN GÖRÜLEBİLİR

NASA duyuruda, bu tip patlamaların radyo iletişimini, elektrik şebekelerini, navigasyon sinyallerini etkileyebileceğini ve uzay araçları ve astronotlar için risk oluşturabileceğini belirtti. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi (NOAA) de korkulacak bir şey olmadığını açıklarken, kurum 31 Aralık'taki ilk patlamanın Pasifik Okyanusu üzerinde elektrik kesintilerine neden olduğunu tespit etti.

NOAA'nın Uzay Hava Durumu Tahmin Merkezi (SWPC), Dünya'nın küçük bir jeomanyetik fırtına yaşayabileceğini; yani Dünya'nın manyetosferinde Güneş rüzgarı şok dalgasının neden olduğu geçici bir rahatsızlık yaşayabileceğini öngörüyor.

Olay, uyduların uzayda sürüklenmesine de neden olabilir.

Bu tür patlamalar, Dünya'daki uydulara ve elektrik şebekelerine müdahale edebilecek ve korunmasız astronotlara zarar verebilecek potansiyele sahip.

EN SON 2003'TE GÖRÜLMÜŞTÜ

Bu, altı yıl içinde tespit edilen en güçlü Güneş patlaması olsa da NASA'nın kayıtları şimdiye kadarki en büyük patlamanın 2003 yılında meydana geldiğini gösteriyor.

4 Kasım 2003'te Güneş bir X45 parlaması gönderdi ancak başlangıçta X28 olduğu tespit edildi. Amerikan Jeofizik Birliği tarafından Mart 2004'te yayınlanan bir çalışma, bunun bir X45 olduğunu belirledi.

Araştırmanın yazarlarından Neil Thomson şunları söylemişti: "Bu, daha önce kaydedilen herhangi bir parlamanın iki katından daha büyük olduğunu gösteriyor ve eğer eşlik eden parçacık ve manyetik fırtına Dünya'yı hedef almış olsaydı, bazı uydulara ve elektrik ağlarına zarar verebilirdi."

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık