Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Microsoft, eski tarihli Windows sürücü güncellemelerinin sebebini açıkladı

Microsoft, eski tarihli Windows sürücü güncellemelerinin sebebini açıkladı

Bu sürücülerin çoğu Windows 11 ve Windows 10’un İsteğe Bağlı Güncelleştirmeler panelinde bulunuyor. Microsoft, yeni bir blog gönderisinde bu sürücülerin neden ve nasıl Windows’ta eski haline getirildiğini açıkladı.

Esas olarak üç farklı türde sürücü sürümü bulunuyor: Windows/Microsoft tarafından yayınlanan sürücüler, Intel ve NVIDIA gibi şirketler ve PC üreticileri (OEM’ler) tarafından geliştirilen özel sürücüler.

Windows’ta Sürücü Tarihleri

Microsoft’a göre uyumluluk sorunlarını azaltmak için tüm Windows sürücülerindeki tarihler 21 Haziran 2006’ya ayarlandı. Windows Update, sürücüleri tarih de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere göre sıralıyor. Örneğin Microsoft’un sürücü kütüphanesinde bulunan bir sürücü, cihazın donanım kimliğiyle mükemmel bir şekilde eşleşirse en iyi seçenek olarak görülüyor ve kullanıcılar bunları indirebiliyor.

Öte taraftan donanım kimliğiyle eşleşen birden fazla sürücü varsa, en son tarihe sahip bir sürücü otomatik olarak seçilmekte. Bu durumda da birden çok sürücü arasında bir bağ varsa, Microsoft derleme yayın tarihiyle eşleşen en yüksek dosya sürüm numarasına bakıyor.

Bu noktada bir sorun var. Windows sürücüleri, yeni bir Windows derlemesi kurduğunuzda üretici tarafından sağlanandan otomatik olarak daha yeni bir tarihe sahip olacak. Sonuç olarak, üretici sürücüleriniz Windows sürücüleri ile değiştirilecek ve bu da cihazınızda bazı sorunlara yol açabilir.

Microsoft, Windows sürücülerini geri alarak üretici sürücülerinin Windows tarafından sağlanan sürücüye göre önceliğini korumasına izin veriyor. Başka bir belgede şirket, Intel sürücülerinin aynı nedenle 1968’e (Intel’in kurulduğu yıl) geri alındığını söyledi. Intel, silinen bir blog gönderisinde şunları yazmıştı:

Bu gerekli çünkü diğer sürücülerin üzerine yazmaması gereken destekleyici bir yardımcı program. Yonga Seti Aygıt Yazılımının güncellenmesi gerekli değil, en son sürüme sahip değilseniz endişelenmeyin.

Kaynak: Technopat

Editör: Haber Merkezi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık