Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

16 Nisan 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Gelişen bulut teknolojisi hayatı kolaylaştırıyor

Gelişen bulut teknolojisi hayatı kolaylaştırıyor

Bulut teknolojisi kullanıcıya sunduğu bilgiye kolay erişim sayesinde oldukça popüler. Küçük ve ya büyük bir çok veriyi buluta yüklemek mümkün. Ayrıca araştırmacılar geliştirdikleri yapay zekayı da buluta yüklüyor böylece makinelerin kendi kendilerine öğremesine olanak sağlıyor, yapay zeka teknolojisi geniş kitlelere ulaşacak.

Bulut teknolojisi verileri adeta sanal bir depoda saklıyor. Saklanan bu veriler kullanıcılar arasında paylaşılabiliyor. Bulut teknolojisi, bilginin korunduğu ve saklandığı konumu işaret ediyor. Böylelikte internete bağlı her hangi bir cihazla buluttaki dosya ile paylaşım yapılabilyor.

Sunduğu kolay kullanımla büyük dosyaları da internet üzerinde, bulutta saklayabiliyor. Bu teknoloji ile hem bilgisayarların yükümlülüklerini azaltıp, hem de herkese açılabilir dev bir bilgi havuzu oluşturduk.

Ancak büyük verilere, normal bir bilgisayardan erişim zor olduğundan uzmanlar yapay zeka uygulamaları geliştirip bu programları buluta yükledi.

Çünkü aksi takdirde bilişim gücünün sınırları aşılmış oldu. Bu özel yapay zeka algoritmaları çok özel bir programlama ile yönetiliyor ve yapımı oldukça zor. Büyük firmalar geniş kitlelere bulut teknolojisini ulaştırmak için, makinelerin kendi kendilerine öğrenmesini sağlayan algoritmalar yüklediler. Her şirket kendi sistemlerini buluta yüklediler ve böylelikle herkesin kullanımına da sundular. Buna en belirgin örnek ise Microsoft’un bulut yapay zeka uygulaması olan Azure ve Amazon’la geliştirdiği “GLUON” u yarattı. Gluon’un amacı ise herkese açık kocaman bir veri kütüphanesi yaratmaktı, orada bulunan (bulut) dijital bilgiye erişilmesini akıllı telefonlardaki uygulamalar kadar kolaylaştırmaktı.

Ancak uzmanlar kendi şirketlerinin yarattığı yapay zeka programılarının hala gelişim ve yenilenme aşamasında olduğunu kaydetti. Önceden eğitilmiş kendi kendine öğrenebilen modeller bu şekilde yapılmış oldu. Amazon’un bu girişimi oldukça başarılı oldu ve bu durum diğer dev şirketlerinde sistemlerini buluta yüklemesine yol açtı denilebilir.

Editör: Onur Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık