Usta yazar Bilal Meşe'den maç yorumu: Beşiktaş ilk maçı Süleyman Seba'ya armağan etti

Usta spor yazarı Bilal Meşe, "Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba’yı vefatının yedinci yılında özlemle anıyorum. Seni hiç unutmadık, unutturmayacağız. Evlatların da kaldığı yerden devam etti. Şampiyon, şampiyon gibi lige girdi;…

Beşiktaş Medya Grup

Usta yazar Bilal Meşe, Beşiktaş'ın Vodafone Park'ta Süper Lig'in ilk haftasında Çaykur Rizespor'u 3-0 yendiği maçı değerlendirdi. Bilal Meşe, Milliyet'teki "Seba’ya armağan" başlıklı yazısında aşağıdaki ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş’ın efsane başkanı Süleyman Seba’yı vefatının yedinci yılında özlemle anıyorum. Seni hiç unutmadık, unutturmayacağız. Evlatların da kaldığı yerden devam etti. Şampiyon, şampiyon gibi lige girdi; ilk maçı adeta sana armağan etti. Bu oyunu seviyoruz, hele seyircili olunca tadına doyum olmuyor. Hem takımlar hem de bizler, kısıtlı olsa da taraftara kavuştu. Keyifli, kavga-gürültüden uzak, centilmenliğin öne çıktığı yeni sezonda tüm takımlara başarılar diliyorum. *** Keşke, hakemlerimize de iyi şanslar dileyebilsek... Nerdeee? Dakka bir, Zorbay Küçük, Sabo’yu ikinci sarıdan atması gerekirken, atamadı! Sabo’nun Welinton ile Vida’ya yaptığı hareket fotokopi gibi... Birine sarı, diğerine yok! Hadi ordan arkadaş! Maalesef hakemlerimiz geçmişten hiç ders almamışlar. Yine radarımıza takılacaklar bu sezon! VAR bu tip sarı kartlık pozisyonlarda devreye giremiyor. Kural bu, ne diyelim! Evet, sezonun ilk maçları hep zordur, biliyoruz. Hele hele son şampiyonsanız ki, Beşiktaş öyle, rakibin iştahını kabartırsınız! Nitekim Rizespor öyle kapanan bir ekip değil... Şampiyonu yenmek için artı motivasyonla mücadele etti. Nitekim ilk yarıda Kartal’ın savunmasına sıkıntılı anlar yaşatmadı değil... Konuk takımda ilk yarının en başarılı ismi, kaptan Selim idi. Özellikle Ghezzal’ın gollük şutlarına vize vermedi. Ancak oynadığınız takım son şampiyon... Savunmada hata yaparsanız, N’Koudou çıkar, faturayı keser! Bu golde Kenan Karaman’ın katkısını unutmamak gerekir. Atamıyorsa, en azından attırıyor, yetmez mi? *** Bu oyunda ofansif oynamak elbette önemli, ancak bunu yaparken, savunmanızı da sağlam tutacaksınız. Hele hele oynadığınız son şampiyonsa, öyle ailecek hücuma çıkmayacaksınız. Kartal, taraftarının da desteğiyle vites yükseltti, 52’de farkı ikiye çıkardı. Atiba’nın attığı golün başlangıcı N’Koudou... Sağdan Rosier’i gördü, tecrübeli futbolcu Atiba’ya topu aktardı, kaptan, üç futbolcunun arasından topu filelere gönderdi. Farkın ikiye çıkmasının ardından Rizespor risk aldı, baskı yaptı, ancak aradığı golü bulamadı. Atakları Kartal’ın savunmasına takılı kaldı. Eeee futbol böyle bir oyundur, ileri çıkarsanız, savunmayı aşamadığınız anda, kalenizde golü görürsünüz. Dedik ya, ilk maçlar zordur. Önemli olan iyi futboldan çok, skor tabelasındaki rakamlardır, gerisi detaydır. Son sözü uzatmada Larin söyledi. 90+3’de Gökhan Töre vurdu, top kaleciden döndü, Larin de skoru belirledi."