Playstation'dan fiyat açıklaması geldi

İki gün önce çok fazla bilgi verilmeden tanıtılan PS5, oyuncuları ikiye böldü. Lansmanının sönük olarak nitelendirildiği Sony’de yetkili olan PlayStation CEO’su Jim Ryan, PlayStation 5 fiyatı hakkında açıklama yaptı.

Beşiktaş Medya Grup

Lansmanda açıklanmayan teknik detaylar arasında fiyatın belirsizliği de bulunuyor. Shiftdelete'in haberine göre aslında bu konuda çeşitli teoriler mevcut. Bunlardan birisi 2006 yılında PS3’ün 599 dolar fiyatla duyurulmasından sonra Sony’nin topa tutulması. PlayStation yönetimi bunu tekrar yaşamak istemediği için açıklamamış olabilir. 

Dünyayı halen etkilemeye devam eden COVID-19 salgınının konsol üretimini  etkilemeye devam edeceği söyleniyor. Keza Jim Ryan’ın PlayStation’un şu anki şirket ekonomisi hakkındaki durumuna ilişkin açıklamasında, iş kollarının resesyona daha dayanıklı bir iş olduğunu belirtiyor. Bu durumda değer eşitliğine daha çok odaklanılması gerektiğinin de altını çiziyor.

Değer eşitliğinden pay biçilince PS5’in standart ve optik disk sürücüsü olmayan iki model olduğunu düşünürsek, PlayStation 5 fiyat aralığının, iki modelinin de benzerlik taşıyabileceği ortaya çıkıyor. Ryan, BBC’ye yaptığı açıklamada, fiyatlara dair bir açıklama yapmayacağını ancak PlayStation’ın iki farklı sürüm çıkarmasındaki sebebin müşterilere seçenek sunmak olduğunu söyledi.