QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Üç evreli bir sezon

2019-20 sezonu Beşiktaş açısından üç evreli bir sezon oldu. Abdullah Avcı, Sergen Yalçın ve salgın dönemi diye üçe bölebiliriz. Abdullah Avcı dönemini özetleyen en doğru kelimeler, bizzat Avcı'nın kendi söylediği "Ben böyle bir takım görmedim" sözleridir. Uzun zamandır Beşiktaş'ı takip ederim, ben de böyle bir takım görmemiştim.

Beşiktaş adına bu sezonun en kaotik dönemiydi ki bunda tek suçlu Abdullah Avcı değildi. Takım halinde savunma anlayışındaki sıkıntılar ve akabinde futbolcuların Abdullah Avcı ile bütünleşmiş o pas oyununa isyanı, takımda beklenen havayı bir türlü getiremiyordu. Halbuki sezonun ilk haftalarında Elneny ile yaptığım bir röportajda, Mısırlı oyuncu "Bu sistemi seviyorum. Tam benim istediğim oyun tarzı" gibi ifadeler kullanmıştı. Evet bu sistemi bazı oyuncular benimsedi ama bazıları benimsemedi. İşte Abdullah Avcı ile bu oyunu benimsemeyenler arasındaki futbol kavgası, Beşiktaş'a pahalıya mal olmuştu.

Sergen Yalçın dönemi ise oyun açısından çok hızlı başlamıştı. Çaykur Rizespor deplasmanında, sahaya yansıtılmaya çalışılan yeni mantalite, takımın ikinci yarıda dilinin dışarıya çıkmasına neden olmuştu. Fakat futbolcular, bu üçüncü bölge oyunundan keyif almaya başlamıştı. Trabzonspor beraberliği ile Medipol Başakşehir mağlubiyetinde bile Beşiktaş iyi oynamıştı.Galatasaray deplasmanında sahadan beraberlikle ayrılan Sergen Yalçın'ın yeni Beşiktaş'ı, lige verilen aradan sonra çok farklı dönmüştü. Boş tribünlere oynanan futbolumuzda, bu döneme Antalyaspor mağlubiyetiyle başlayan Beşiktaş'ta, o hafta bu mağlubiyeti Sergen Yalçın'a yazanlar oldu. Ama bugün karşımızda tüm olumsuzluklara rağmen, ligi üçüncü bitirmiş bir Sergen Yalçın var. Şimdi ise bu başarıyı Sergen Yalçın'a yazıyorlar. Elbette yazılır. Her idmana gittiğinde birer birer oyuncusu eksilen, maaşlarını aylardır alamayan ve şampiyonluk hedefinden tamamen uzaklaşmış bir takımı, bu seviyede motive etmek kolay değil. O nedenle Sergen Yalçın'ın, Beşiktaş'taki bu başarısı çok önemli. Bazı takımlar teknik adam takımıdır. Sergen Yalçın Beşiktaş'ın başında kaldığı sürece, bu takım Sergen Hoca'nın takımı olacaktır. Onun da dediği gibi, Beşiktaş için üçüncülük bir başarı değil lakin ligi de en iyi senaryoyla bitirdiler.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık