QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

TL, dolarla baş etmeye çalışıyor, CHP iç savaş yaşıyor

Türkiye’de olanlar karşısında insan dehşete kapılıyor doğrusu… Türkiye’de kullanılan ürünlerin neredeyse yüzde 80’i ithal iken ve TL yüzde 40’a varan kayıba uğrarken, esnaf gramajdan çalarak gizli zamlar yaparken Türkiye’yi yönetenler herşey güllik gülistanlık gibi davranıyorlar. 
Dolar. Euro her şeye rağmen almış başını gidiyor. Cumhurbaşkanı gülerek “Bu da geçer…” diyor. Türkiye’nin ekonomisinin iyi yürütülmediği ortada iken, dış güçler mazereti ile beceriksizlik örtbas edilmeye çalışılıyor.
Ekonomistler iktidarın TL’deki değer kaybını durdurmak için aldığı karara tepki gösteriyor. TL cinsi mevduatta vergiyi indirip dövizde artırmasına ise ekonomistler tepki gösterdi. “Döviz bankalardan yastık altına kaçar” diyorlar. Yani kısaca parada ortalık toz duman… İktidar ekonomiyi iyi yönetmeyerek doları 16 yıl önce aldığı 3 liradan 7 liralara çıkararak başarılı olduğunu kabul ettirmeye çalışıyor. TL eridi … Hem de öyle bir eridi ki… İğneden ipliğe gizli zamlar aldı başını gidiyor. Ekonomi Bakanı’nın açıkladığı önlemlerin ise hiçbir anlamının olmadığını herkes biliyor. Bakanın açıklaması sırasında Türkiye’nin ekonomi virtiyözlerinin yüzlerinden “dağ fare doğurdu” görüntüsü okunuyordu. Toplantı sonrası yaptıkları açıklamalarla ise zevahiri kurtarmaya çalıştılar… Şimdi halka “dayanın’ diyorlar… Ufukta umut ışığı olsa millet dayanacak. Ama herkeste güven kayboldu. Piyasalardan para birdenbire kayboldu… Bulana helal olsun.. Ekonomide kaos sürüyor…
Siyasete bakıyorsunuz. CHP’de iç savaş sürüyor. Kırk yıllık bir CHP’li bana “CHP değişti. Atatürk ilkelerinden uzaklaştı. CHP’nin tabanı kayboldu. Birbirlerini yiyeceklerine buna çözüm getirsinler” dedi. Partide kargaşayı başlatan Muharrem İnce ve yandaşları, Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef tahtasına oturtmuşlar. Başkanlığı bırakmasını istiyorlar. 
Sanki Muharrem İnce gelse herşey çözülecek. CHP aniden iktidar olacak.
Öte yandan Kılıçdaroğlu, “Benden sonra Muharrem İnce başkan olabilir diye düşündüm. Ancak yaptıkları güven verici olmadı. CHP’yi kaos içine sürükleyecek bir anlayışa bırakmak hata olur diye düşünüyorum” diyor. Yani Muharrem İnce, CHP’ye güven veremedi.
Devlet Bahçeli ise elinde “af” projesi Cumhurbaşkanı’nın peşinden bir oraya bir buraya gidiyor. Hatta Malazgirt’e saray yapılması için uçuk bir projeyi bile önererek tepkiler aldı. Ülkenin parası kalmadı deniliyor. Malazgirt’e saray konuşuluyor. Bu işin altı kaval üstü Şişhane galiba…
İyi Parti TBMM’de varlığını sürdürmek için milletvekillerini tutmaya çalışıyor. 
Herkes Türkiye’yi unuttu. Başka işlerle meşgul.
Türkiye tarihi için son derece önemli bir 30 Ağustos geçti. Bıraktık meydanlarda kutlamayı hainlikleri seyrettik.
İhsan Başarır adlı arkadaşım, 30 Ağustos günü Samsun’dan uçağa binerken terminal televizyon ekranlarında 15 Temmuz görüntülerinin gösterildiğini görüyor. Meydan görevlilerine “Bu gün 30 Ağustos. Göstermeniz gereken görüntüler bunlar değil” diyor. Meydan görevlileri “Bu bizi aşar” diyerek İhsan Başarır’ı savsaklıyorlar.
Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nın başlattığı il, Samsun’un hali böyleyse… Diyecek bir şey yok.
Karadeniz’de bir laf vardır. “Aslını inkar eden köpektir…” Bende geçmişini unutanlara bu kadar ağır olmasa bile bazı yakıştırmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum.
Geçmişten bugüne kadar tüm şehitlerimizi ve Türkiye’nin büyük kurucusu Atatürk ile silah arkadaşlarını minnetle anıyor. 23 Nisan, 19 Mayıs ve 30 Ağustos bayramlarınızı yürekten kutluyorum.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık