QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Erdoğan: AK Parti bu seçimde bıçak sırtındadır

AK Parti, CHP, HDP, İYİ Parti, SP ve Vatan Partisi'nin Cumhurbaşkanı adaylarının seçimi kazanmaları halinde ekonomide öncelikle ele alacakları konuları açıklıyorlar. 24 Haziran seçimleri ve ardından hayata geçecek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için geri sayım sürüyor. Adaylar meydanlarda konuşuyorlar. 

Hepsinin hedefi farklı… “Kilit parti” kavramını kaybeden ve son bir çırpınışla MHP “Cumhur İttifakı” içinde yer alıp adını “Milliyetçi AK Parti” denilmesine kadar götürerek, AK Parti hükümetinin devamında destek veriyor. Amacı belli değil. Hükümette yer almak istemiyor. Ne istediğini kimse anlamış değil. Ama “Cumhur İttifakı” diyor.

Bu arada AK Parti ve MHP’nin hedefinde olmaz denileni başaran “Cumhur İttifakı” bulunuyor.

MİLLET İTTİFAKI

Erdoğan, seçime MHP’yle ittifak yaparak girme kararını alırken güvendiği bir konu vardı: Birbirinden çok farklı ve asla birleşmez gözüken muhalefetin ittifak yapamayacağı. Ama bir mucize gerçekleşti, dört benzemez Millet İttifakı’nda buluştu! 

Anamuhalefet Partisi CHP, İYİ Parti’yle birlik olup, Saadet Partisi’ne de can suyu vermeye karar vererek, parlamento için, üçlü bir ittifak kurdu. Bu hiç birimizin kolay kolay gerçekleşeceğine inanmadığı bir iş birliğiydi doğrusu… Bunda Temel Karamollaoğlu’nun demokrat ve bilge tavırları, Meral Akşener’in siyasi ustalığı ve CHP’nin uzlaşmacı tavrı bunda büyük rol oynadı. emel Karamollaoğlu’nun demokrat ve bilge tavırları, Meral Akşener’in siyasi ustalığı ve CHP’nin uzlaşmacı tavrı bunda büyük rol oynadı.

Bu partiler meydanlara çıkarken HDP’de öte yandan cevaevindeki lideri Selahattin Demirtaş’I meydanlara kurduğu televizyon ekranları ile taşıdı ve eski söylemlerinden alınan sözlerle propogandayı sürdürüyor.

DOĞU PERINÇEK KIMDEN YANA?

Bu arada Vatan Partisi adayı Doğu Perinçek ise garip söylemlerle vaatlerde bulunuyor. En önemlisi CHP’nin HDP ile ittifak yaptığı iddiası oldu. Ortada böyle bir şey yok iken bnu ileri sürmesi kafalarda bir çok soruyu gündeme getirdi. Aslında HDP matematiksel olarak bu seçimin “kilit partisi’ konumunda bulunuyor. Doğu Perinçek, AK Perti yerine CHP’ye saldırarak iyice kafalrı karıştırdı. Fox TV’deki programda söylediği sözlerle ve “Cumhurbaşkanı olursam Erdoğan’ı yardımcım yaparım” gibi sözlerle AK Parti’nin yeniden devamı kararında olduğunu gösterdi. Hatta AK Parti’nin söylemlerini bırakıp CHP kurmaylarının sözlerini ekrana taşıma gayretiyle bu niyetini açıkça gösterdi. Öte yandan PKK sorununu çözecek tek ilacın “silah” olduğunda ısrar etti.

ERDOĞAN’IN SANDIK PLANI

Erdoğan, Mahalle temsilcileri Toplantısı’nda bunu gündeme getirerek, HDP yüzünden AK parti oylarının “bıçak sırtında” olduğunu söyledi. Erdoğan’nın o toplantıda söyledikleri yenilir yutulur şeyler değildi. Nitekim “Halk TV” o toplantının bant kayıtlarını ekrana taşıyarak Erdoğan’ın kafasındaki planı deşifre etti.

OY KULLANMA BELGELERİ DAĞITILMADI

Erdoğan’ın Mahalle Temsilcileri Toplantısında söylediği en önemli söz “Mahallelerde bayanlar ile kapı kapı dolaşarak tespit yapıp, bize oy vermeyecekleri sandık seçmen listesinden çıkaracağız” oldu. Seçime darbe vuracak söylem şimdiden başladı zaten. Eskiden oy kullanma belgeleri dağıtılırdı. Ama şimdi muhtarlar bu kağıtları belli kişilere dağıtmadı. Yani “belge gelmedi’ diyenler sandığa gidmeyecek, böylece AK Parti’nin kendisine muhalif olan seçmenleri listeden çıkarma harekatının başladığını gösteriyor.

İSTANBUL’U ALAN TÜRKİYE’Yİ ALIR

Toplantıda Erdoğan’ın söylediği ikinci söz “İstanbul’da 959 mahalle var. İstanbul’da kazanan Türkiye’de kazanır. Çünkü İstanbul Türkiye’dir. Bu nedenle sandıklara diğer müşahitlerden önce ve yedek müşahitlerle gidin. Diğer partilerinin gelmeyen müşahitlerinin yerine sandık kuruluna bizimkilerden birileri girerek sandık hakimiyetini ele geçirmelidir. Sandık başlarında bize muhalif olan seçmenleri markaja alın” dedi.

HDP İÇİN FARKLI ÇALIŞMA YAPIN

Ayrıca HDP üzerinde farklı çalışma yapılması gerektiğini söyleyen Erdoğan “Onların baraj altında kalması lazım.  Bu bizim durumumuzun iyi noktaya gelmesidir.  Siz kim kimdir biliyorsunuz. Mahalle temsilcileri sandık seçmen listesini önüne alıp çalışsın. Herkesi markaja alsın” şeklinde konuştu.

İnsan hayret ediyor doğrusu… Herkes “Türk halkının özgür iradesine nasıl ipotek koyarım, nsıl kavga çıkarırım” peşinde… Atatürk’ün söylediği gibi “Yurtta sulh, cihanda sulh” sözleri bitti… Herkes kavgadan medet umuyor. Demokrasi, adalet ve eşitlik isteyen yok… Yazık oluyor bu düşünce içindeki insanların eline düşen Türkiye’ye…

Herkese sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu, sağlıklı ve aydınlık bayramlar dilerim

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık