QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

CHP’nin zebanileri iş başında…

Seçim bitti Erdoğan kazandı, ama ortalık toz duman oldu… CHP’nin hüsrana uğramasında sorumlu arayanlar Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Muharrem İnce’ye giydirmeye başladılar. CHP’nin hüsranına sorumlu arayanlar muhaliflerden değil bizzat CHP’nin içinden geliyor. 
Bu bana herkesi bildiği cehennem fıkrasını hatırlattı:
Adamın biri cehenneme gitmiş. Ortada alevler içinde yanan bir çukur var ve içinden bir takım insanlar dışarı çıkmaya çabalıyorlar. Çukurun başında duran zebanı ise çıkmaya çalışanların kafasına vuruyor ve engelliyor.


TROLLER IŞ BAŞINDA

Öte yanda bir çukur daha var. Orada da bir takım kişiler dışarı çıkmaya çalışıyorlar. Ama bir türlü çıkamıyorlar. Üstelik başlarnda zebani de yok. Adam şaşırmış ve sormuş: “Orada neden zebanı yok?”, Cevap bugünü anlatıyor “Onlar solcular. Birbirlerini engellerler. Zebaniye ihtiyaç yok.”
İşte şimdi CHP’nin zebanileri iş başında… Kılıçdaroğlu ve İnce’yi yemek için canla başla göreve başladılar. Bunu fırsat bilen AK Parti’nini trolleri de geri planda bu işi tetikliyorlar. Ellerinde yandaş medya var. Her gün birşeyler yazıyorlar. HaberTürk’ten Fatih Altaylı Muharrem İnce’nin sarkıntılık ettiği ve evine bile gittiği iddiası ortaya atılan bir gazeteci kızı televizyon programına bile aldı. Aslında Muharrem İnce gazeteci kızın yazıları karşısında “Görüşelim” demiş… Aklıma bu gazetecinin erkek olabileceği de geldi. Ama yandaş medya durur mu… Bire bin katıp olayı allayıp pulluyor. Bakalım ortaya daha neler koyacaklar.
Bu arada Kılıçdaroğlu “Koltuk sevdasında olan buraya gelmesin” diyerek talihsiz bir açıklama yaptı.  Yandaş medya hemen bu lafı Munharrem İnce’ye monte etti. Kılıçdaroğlu yaptığı hatadan dönerek 81 ili dolaşacak İnce’ye destek vermeleri için bütün il örgütlerine talimet verirken “Muharrem İnce CHP’nin adayıdır ve bizdendir. Kimse yanlış anlamasın” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI ÇATLAR MI?

MHP kanadına bakıldığında Devlet Bahçeli, “Biz kilit partiyiz” diyerek AK Parti’yi yöneteceği mesajlarını Verdi. Seçim öncesi ”Kader kurbanlarına af” talebini hayata geçireceği görülüyor. Ama gazetelere verdiği ilanda gazetecileri hedef alması ise yenilir yutulur bir hata değildi… Bir şeyi unutuyor. İktidarlar gelip geçer, ama gazeteciler yerinde durur ve bir gün hesap sorarlar… Derler ya “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste…” Şimdi iktidar onlar… Yarın ne olacağını kim bilir? Gazeteci listesi ise bir garip… İçinde iktidar yanlısı medya mensupları ve ülkücü görüşte olanlar bile var… Bj işte bir bit yeniği var ama yakında çıkar… Şimdi herkes Bahçeli’nin bu hırsla AK Parti ile “el bebek, gül bebek” ilişkilerinin biteceğini ve Cumhur İttifakı’nın çatlayacağını düşünüyor. Çünkü iki tarafta hırslı ve beklentileri yüksek… Kimin kime “Hayır” diyeceğini kimse bilemez. AK Parti ise MHP oyları olmazsa azınlıkta… Ancak MHP oyları ile 302’yi toparlıyor.

ADİL SEÇİM PLATFORMU NEDEN ÇALIŞMADI?

Gazetecilerin yazdıklarına bakılırsa Cumhuriyet’ten Çiğdem Toker “CHP’de beklentiler çok yüksek tutuldu” diyerek, övünerek açıklanan Adil seçim platformunun neden çalışmadığını sorguluyor. Toker “Milyonlarca insan AA’ya alternatif olarak kurulan ve iddiayla tanıtılan Adil Seçim Platformu’na ne olduğunu, niye iddia edildiği gibi çalışmadığını öğrenmek istiyor. O gece seçim sonuçlarının neden bu kadar erken ve kolay kabul edildiğini bilmek istiyor” diye yazdı.

ALMANYA OYLARINI TETIKLEYEN AYRIMCILIK ITIRAFI

SPD eski lideri Schulz, Almanya'da Erdoğan'a desteğin arkasında, ülkede yaşanan ayrımcılık tecrübelerinin yattığını söyledi. Schulz, onur kırıcı olaylar yaşayan Almanyalı Türklerin kendilerini Erdoğan ile özdeşleştirdiği ve Erdoğan'ın Almanya'daki Türklere gurur hissi verdiği yorumunda bulundu. 

MHP AK PARTİ İÇİN ACILI NASIR

Türkiye Net yazarı İbrahim Çakıroğlu “Herşey kaybedildi, memleket elden gitti mi? Bu da nereden çıktı, öyle bir şey de yok!” diyerek seçimin perde arkasını yorumlamış.
Çakıroğlu’nun yazısında bazı başlıklar alalım: 
“Çıtayı o kadar yüksek yerlere çıkardık ki “tamam, bu kez oldu”ya kendimizi inandırıverdik. Ümit ne kadar büyük olursa hayal kırıklığı da o kadar kocaman oluyor. Bu kadar ümit de gereksizdi, bu kadar hayal kırıklığı da gereksiz. Bizler hep Erdoğan’a odaklandık, varsa yoksa cumhurbaşkanlığı seçimlerine baktık. İnce ikinci tura kalsaydı ne olacaktı? Erdoğan’ın oyları Rdeğil G olsaydı ikinci turu yine kazanacaktı.

İnce bu meclis dağılımı ile ikinci turu kazansaydı ne olurdu sanıyoruz? AK Parti + MHP, 600 kişilik mecliste 340’ı geçmiş. İnce bir kararname çıkartsa meclisin aynı konuda bir kanun çıkartıp kararnameyi iptal etme yetkisi var. E-ee? Bu durumda İnce ne yapacaktı? Ekonomi çöküyor, dış politika düşman başına; her başarısızlığın faturası İnce’ye çıkartılmayacak mıydı?

Son bilmem kaç yılın en başarılı muhalefet adayının arenada aç kaplanlar önüne atılması daha mı iyi olurdu?

Şimdi Erdoğan düşünsün. MHP olmadan onun da mecliste çoğunluğu yok. Bahçeli’nin aldığı oylara bakalım; AK Parti’den vazgeçen seçmen mühürünü MHP’ye basmış, MHP’den ayrılanlar da İyi Parti’ye. Bahçeli’nin oyları AK Parti ağırlıklı, bugün geldi, yarın gider cinsinden. Ama önümüzdeki dönem MHP kilit parti, ayaktaki atsan atılmaz, satsan satılmaz acılı nasır!

Bahçeli zaten en sadık ortak olmaktan çok uzak. Dün yerin dibine soktuğu kişi ile bugün aynı masaya oturan, yarın masayı yumruklayıp gidebilecek bir yapıda. Ortakları için kalemtraş gibi bir şahsiyet. Herhalde Erdoğan’ı bundan sonra ana muhalefet partisinden daha fazla üzecek… Bunu şimdi onlar düşünsün…”

İşte böyle… Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en sorunlu seçimini geçtik. Türkiye kazandı diyenlerin iddiasının doğru olup olmadığını zaman gösterecek.  Demokrasiyi bitirdik, Ohal destekli “Tek Adam” dönemine girdik. Türkiye’de siyaset kazanı kaynıyor. Kazanın başında olanlar belli. Bakalım kazanda kimler pişecek… Bekleyelim görelim…

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık