QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Küçümen'in kimliği belirlendi

Övgün A. Ercan, Çömez Öykücü.

Bugüne kadar küçümenin(korona’nın) davranışına bakılınca, kimliği aşağı yukarı şöyle çıkıyor,

1. Erkek mi? Dişi mi. En çok erkekleri öldürdüğü(1 kadına karşı 3 erkek), ayrıca çoğalıp benzerlerini ürettiğinden dişi olduğunu düşünmüştük. Ayrıca, çoğalması için bir erkeğe gereksinme duymaması onun eşeysiz (cinsiyetsiz) olabileceğini de vurguluyor.

2. Uzun Boylu mu? Kısa Boylu mu? Çok kısa. 50 nanometre olduğundan gözle görülemiyor.

3. Rengi. Kan kırmızısı

4. Görünüşü. Deniz kestanesi, ya da yaban kestanesi gibi dikenli. Dikenlerinin ucunda pembe dudakları var.

5. Etobur. Dirilerinin etlerine, etin içinde gözelere girip orada bölünerek çoğalıyor. Otçul değil. Otlara, bulaşıyor, gözelere girip çoğalmıyor. İlle de et olacak. Ölü değil, diri olmalı.

6. Şekercil mi? Acıyı sevmiyor, tatlıyı çok seviyor. Unlu besinleri tüketenlere bayılıyor. Baklava, börek, ekmek, makarna yiyenlerin yanıbaşında beliriveriyor.

7. Soğukcul. Soğuk, ıslak ortamları seviyor. Güneşi, sıcağı sevmiyor. 56 C üzeri sıcaklıkta yaşayamıyor.

8. Ekşit(asitli) Ortamı Seviyor mu? Bayılıyor. Ancak külsü (bazik) ortamlardan hoşlanmıyor. Hele içme suyunun içine birkaç damla limon damlatıp, külsü yaparsanız çok kızıyor.

9. Bulaşıcı mı? Ellerden, kalıktan(havadan), öksürük, tiksirikten bulaşıyor. Buyumlar(eşyalar), yiyecekleri, giyecekler, oturaklar, naylonlar, plastikler üzerinde bir süre tutunuyor, oradan kişilere atlıyor.

10. Kuluçka Süresi. 2 gün ile 14 gün.

11. Sizde Olduğunun Belirtisi. Kuru öksürük, yüksek ateş, burun akıntısı, yorgunluk, iştah yitimi, kas ile eklem ağrıları, balgam, soluk darlığı. Bağışıklık azsa; bulantı, kusma, sürme(ishal). Sizde uzun süre konuk olacak demektir. Belki de birlikte geziye çıkacaksınız…Dönülmez akşamın ufkundayız şarkısını söyleyerek, el ele.

12. Güçsüzleri Seçiyor. Tıpkı ava çıkmış gibi, sürüde en güçsüz, en sayrı (koa, şeker, kalp, yüksek tansiyonlu, şişman), 60 üzeri olanları avlıyor. Bir kez avına düşünce, kurtulmak güç.

13. Dumanla Arası Nasıl? Çilim(sigara), nargile, uyuşturucu içenleri öncelikle temizliyor.

14. Yüzden Giriyor. Gönülden değil, yüzden; gözden, ağızdan, burundan giriyor.

15. Yerleşim Yeri. Burundan deliğinden gözlere kadar ile geniz, sonra akciğerlere yerleşiyor. Soluk almayı zorlaştırıyor. Akciğeri patlatıyor.

16. Sevişmeyi Engelliyor mu? Yok. Öpüşmeden sevişmeye izin veriyor.

17. Yovrağı(dini). Tanrıtanımaz(ateist), yovraksız(dinsiz). Tüm tapınakları kapatıp, toplu tapınanları götürüyor. Yakarmalara (dualara) kulak asmıyor.

18. Konuşuyor mu? Küçükler “r” leri söyleyemez ya! O da öyle; benim soyum “Koyona” diyor.

19. Siyasi Görüşü. Toplumcu, ortaklaşacı. Bencilleri, bireycilleri, anamalcıları hiç sevmiyor. O nedenle, Küba’da, Çin’de, Rusya’da uzun barınmıyor.

20. Çıkarcı mı? Yolsuzluklara çok karşı. Asla savgit(rüşvet) alarak yamukluk yapmıyor.

21. Kayırmacı mı? Yandaşı, yardakçısı, alkışçısı, yalakası yok. Bu tür olanları hiç sevmiyor.

22. İnsancıl(hümanist). Küçüklere, gençlere dokunca vermiyor. Kadınları da olabildiğince koruyor.

23. Gezgin mi? Çok seviyor gezmeyi. Ülkeleri, ülke içlerini gezmeye bayılıyor. Doğa sevgisiyle dolu, bir çevreci.

24. Çalışkan mı? Dedikodu, çekiştirme, kol sokma, oyalanma, kaytarma yok. Gece gündüz çok çalışıp işini yapıyor. Duyduğuma göre hiç uyumuyormuş.

25. Tezcanlı. Kıpır kıpır, durduğu yerde durmuyor. Çok çalışkan. Tuttuğu işi bitirinceye dek orada kalıyor.

26. Korkusuz. Ne siyasetcilerden, ne ordulardan, ne nükleer silahlardan, ne balistik, füzelerden, ne S400, ne patriyotlardan korkuyor. Ona yenilmeyen ordu yok.

27. Egemenlik. Tüm yeryuvarının biricik egemeni o. Seçimle gelmiyor, istediği kadar egemenliğini sürdürüyor.

28. Tüzesi(hukuğu), Eşitliği(adaleti). Eksiksiz bir tüzemen (hukuk adamı). Yargısında kimsenin etkisinde kalmıyor. Tüzesi ile eşit davranışına güvenilir. Varlıklı, yoksul, üst yönetici, altı yönetici, şu partili, bu partili tanımıyor.

29. Tutuklayıcı mı? Düşünce, yazma, konuşma özgürlüklerini bir buyrukla tutuklatanların tümünü evlerinde tutukladı. Onlara özgür olmamanın ne demek olduğunu tattırıyor.

30. Öldürücü mü? Milyonları gözleri kırpmadan öldürenleri, ölmenin, öldürmenin ne olduğunu anlatmak için burunlarının diplerine girdi. Kaçacakları hiçbir yerleri yok.

31. Doyumsuz mu? Kimsenin edincini(malını), akçası(parasını), hiçbir ülkenin birikimini çalmıyor, toprağına el koymuyor.

32. Korkusu. Aşılar, emler(ilaçlar). Yazılan görelelere (muskalara), okunan yakarılara ( dualara) katıla katıla gülüyor.

33. Yakıştırılan İşi. Öğretmenlik. Çünkü yaptığı her işlemden düşünen beyinler esinleniyor.

34. Andıksever (hayvansever). Evcil andıklarda yaşıyor. Ancak andıkları o denli seviyor ki, kişiye geçmeye gerek görmüyor. Ancak onları kesip yerseniz, bunun öcünü sizden alıyor.

35. Doğasever, Çevreci. Doğal yaşamı bozan avcıları, ağaç kesenleri, dereleri, ırmakları kirletenleri, yollara atıklarını atanların tümünü eve kapattı. Artık, kuşlar, kurtlar, yaban yaşam güvenle soyunu sürdürebilecek. Yavruları öldürülmeyecek.

36. Alıngan mı? Benim adım “küçümen”. Ne olur bana “virüs” demeyin, güceniyorum. Asıl “virüs” sizleri kötü yöneten; doğa, insanlık, bilim düşmanları. Onlar salgın bulaşkının(virüsün) ta kendisi. Ha! Siz de sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz! Her virüs kendi yaşam ortamında gelişir. Bu ortamı yaratanlar da sizsiniz.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık