QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Limit aşımı sadece Beşiktaş’ı kapsıyor

Aynen durum bu. UEFA mali disiplin talimatları gereği, federasyon kulüplere harcama limiti getiriyor. Bunu belli oranda aşma esnekliği tanıyor. 
Buraya kadar her şey normal. Anormal olan şu; bu kural bir tek Fenerbahçe için işletilmiyor. Buna rağmen, en çok dert yanan da onlar.

Beşiktaş ne yapmıyor

Kulüplerin batmasından yakınan Fenerbahçe kulübü başkanı Ali Koç, hülle yolu ile transfer yapılmasına göz yumuyor. Ancak bu daha eskiten gelen tutum. Boluspor’a yedek kaleciyi 1.5 Euro’ya vermişlerdi(!) 
Bu sezon alınan oyuncuların maliyeti yok! Yıllık 3 milyon Euro garanti ücreti olan Sosa için bildirilen rakam, toplamın dörtte biri etmiyor. Diğerleri de öyle.

Beşiktaş, hiç bu yola sapmadı. Hile, hurda içinde olmadı. Satmadan oyuncu alamıyorum diyerek, eleme maçına santrforsuz çıktı. Devler Ligine kalsa, 22 milyon Euro’yu kasaya koyacaktı. 
Şuna eminim; bunu ülkemizde yapacak kulüp sayısı çok azdır.
Bu tamamen doğru strateji midir, derseniz, tartışılır. Bazen oyunu kurallarına göre de oynamak lazım. Bununla birlikte; bu kulüp böylesine önemli bir duruş gösterebildi. Hem de, böyle bir dönemde.

Bu takım kimin eseri

PAOK gibi sıradan bir ekibe elenmek, haklı olarak eleştiri aldı. Kimi Başkan ve ekibimi suçladı. Transferler yetersiz bulundu. Kimi Sergen hocanın oyuncu tercihlerine çattı! Kimileri de, bireysel hatalara bağladı. Her eleştiriye saygı sonsuz. Ancak hiç kimse asıl konuya parmak basmadı. Bu kulübü batma noktasına getiren eski yönetimi ağzına alan yok! 

Kasada para vardı da, Başkan Çebi transfer mi yapmadı. Şu denilebilir. ‘Güçlü Başkan’ sloganı ile geldi. Alsın. Ancak 3.5 milyar borç, yüzlerce haciz. Bırakın normal gelirleri, bağışların bile kasaya girmeden buharlaştırır kaotik ortam. Uzaydaki kara delik gibi. Bir ya da birilerinin gücü ile kapanacak gibi değil. Öylesine bir vurgun yemiş ki..

Hoca ne yapsın 

İbrahim Tatlıses: Urfa’da Oxford vardı da, biz mi okumadık demişti.. Sergen hocanın da durumu bu!..
Toplamda 2.7 milyon Euro kazanan Lens’e farklı görev verdi. 3.4 milyon alan Vida’ya güvendi. Amerika’daki ücretinin on katı verilen Larin’e şans tanıdı. Müzmin sakat olan ve yarısına 4.5 milyon Euro ödenen Nkoudou’yu sahaya sürdü..
Mecburen, mecburen; mecburiyetten!..

Ciner’in ki intikam mı

Rahmetli Süleyman Seba dönemimde yönetici olan Turgay Ciner, başkanın yönetim tarzına ters düşüp ayrılmıştı. Ogünden beri, sanki bir anlamsız hırs ve intikam peşinde. Öyle ki; Galatasaray ve Fenerbahçe’ye, nerede ise üstüne para verip futbolcu gönderiyor. Konu Beşiktaş olunca, ücreti ile bile transferine izin vermiyor. Buna son örnek Koita. Bu durumu Anlayan varsa, dinleyelim..

Bombalar yolda

Son söz transfer. Kartal eksik bölgelere takviye yapacak. 4 Ekim’e kadar süresi var. Gecikmeli olsa da, dünya Yıldızı bir golcü başta olmak üzere, transferler olacak.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık