QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

24 Nisan 2024, Çarşamba

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yeni sezon, yeni kurallar, kulüplerin yapısı, transferler, borçlar.

Uzun süredir sporla ilgili yazmıyorum. 
Çünkü  hazırlıklar daha yeni yeni başlıyor. 
Spor medyası transfer piyasasının önüne geçmiş durumda. Kimler gidiyor, kimler geliyor resmi açıklamalardan önce gazete safyalarına düşüyor. 

Dikkatimi çeken;
Takımlar borç batağındalar. Kurallar yeni transferleri yapılmaz hale getirdi. Geçtiğimiz dönemde yabancı sayısının serbest bırakılması, bu yıl tekrar bu sistemin değiştirilmesi kafaları karıştırdı. Kulüpler yeni kurallara gire yeni sistemler belirlemeye başladı. Yaz boz olan sistem karşısında uzun vadreli projeleri bir yana koyun orta vadeli stratejiler bile oluşturulamıyor. 

Bir tarafta Dünya Kupası, bir yanda başlayacak olan Süper Lig, futbol severleri heyecanlandırırıyor. Ancak, bu yıl futbol kalitesi biraz daha düşük gibi duruyor. Gerçi henüz bu yorumları yapmak için erken ama; eskiden taraftar da olan yüksek heyecan bu yıl yok gibi... 
Kombine satışlarından bunu önümüzdeki günlerde daha iyi anlayaçağız elbette.... 
Ayrıca forma satışları da bakalım ne durumda olacak. 
Yüksek ölçekli göstergeler bunlar...

Transferlere gelince öyle ahım şahım isimler duymuyoruz. Takımlar genç Türk oyunculara yönelirken, yabancı sayısında ister istemez azalmaya gidiyorlar. 
Yüksek maliyetli yabancı oyuncuların getirilmesi bir hataydı bence zaten başından bu yana... Ancak kaliteli olanlar bir şeyler verebildi... Diğerleri paranın yurt dışına çıkmasını sağladı o kadar...
Yabancıların, şimdi yeni kurullar gereği  daha az parayla gönderilecek olması da ayrı bir istenmeyen durum oluşturuyor.
Ele alınması gereken birçok konu var...

Bunların içinde en önemlisi kuşkusuz kulüplerin borçları...
Bunların açıklandığı kadar mı olduğu yoksa daha fazla mı olduğu yıllardır tartışılıyor. Ancak açıklanan rakamlar bile dudak uçaklatan cinsten...
Transferlerden önce, şampıyonluktan önce, borçları ve çarpık yapılanmayı ve de bu durumda bu kulüpler nasıl ayakta kalacak, ileride Türk Futbolu'nu neler bekliyor? bunları tartışsak daha doğru olacaktır.

Söylenecek çok söz var da;
Hele, sezon açılsın bakalım neler göreceğiz.
Daha sağlıklı bir kaç analiz yaparız.
Sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık