QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Liglerimizdeki durum ve Beşiktaşımız

Değerli okurlarım, hepimizin büyük bir heyecanla ,hatta korkuyla geçirdiği Corona günlerinin nisbeten biraz yavaşlamasıyla ,Süper lig ve diğer liglerin ve hatta amatör liglerin de oynatılacağı Tff den açıklandı, ama çok enteresandır Sn.Tff bşk. nımızın açıklamasının ardından başta sağlık bakanı olmak üzere İç işleri bakanı “biz bu işde yokuz, maçlar oynanabilir demedik, mesuliyet tamamen Tff Bşk.nındır “diyerek bombayı tamamen Tff Bşk nımızın kucağına bırakıverdiler.
Diğer taraftan Tff Bşk nımızı aralarında toplanarak , 2 ve 3 .liglerden de destek alarak, TFF BŞK LIK SEÇİMİNDE , Tff Bşk. nı seçen, pardon esasında ATAYAN SÜPER LİG KULÜPLERİ ekonomik açıdan zaten batmış durumda olduklarından dolayı ve de gözleri paradan başka bir şeyi görmediği için, ligde başa oynayanlar ; “ Aman ne olursa olsun oynayalım “ , küme düşmeye oynayanlar ise; “Oynayalım tamam da, bari bu yıl düşme olmasın seneye geleceklerle 21 tk olarak oynayalım “ diyerek onlara göstermelikte olsa bir şart sundular, ki bence hiç mümkün değil.
Son anda buna Gençlik spor bakanı da bayağı müdahil oldu ve de bizim sözde ÖZERK OLAN TFF numuz ne yapacağını şaşırdı, hatta o kadar ki “Ligleri başlatırız
futbolcularda veya teknik kadroda virüs çıkarsa onu oyundan men eder, ama biz liglere, yolumuza aslar gibi devam ederiz! “dedi , yani özetle GİDEN GİDER , KALAN SAĞLAR BİZİMDİR felsefesi gibi!
Bir gazetede Trabzon eski alt yapı hocası halen Artvin-Hopa spor teknik direktörü Sadi Tekelioğlu’nun röportajını okudum, hocam ne güzel konuşmuş, tabiki kendisi alt liglerde de çok görev yaptığı için o kulüplerdeki şartları çok iyi biliyor ve bu liglerde bu şartlarda bu maçları oynatmak çok zordur ve de risklidir diyor, yüzde yüz haklı hocam, bende kendisine katılıyorum.
Liglerini başlatan Almanya’yı örnek alıyorlar, senin seyircilerinin, taraftarlarının hatta ve hatta futbolcularının Alman halkı ve futbolcuları kadar eğitim düzeyi yüksek mi? Alman Futbol Federasyonu gibi, senin Tff. Bşk.lığın konacak olan sert kurallarını oradaki gibi muntazam bir şekilde takip ederek denetleyebilecek ve de gerekli ağır cezalarıda verebilecek mi? Hiç sanmıyorum.Oraya adeta atayarak oturttukları kişi aralarından da geldiği için, onlara karşı çıkması çok zor hatta imkansız.
Mesela bir kaç futbolcuda virüs çıkarsa neler olabilecek hiç düşünebiliyor musunuz? Kulüpteki arkadaşlarını bırakınız ya evdekileri, ya özel arkadaşları dostları ne olacak ?
Bence Haziran çok zor, belki yazı geçirdikten sonra geceleri ve hafta içi seri maçlarla Ağustos’da başlatıp Eylül sonu bitirip, Ekim sonu yeni sezon başlatılabilir diye düşünüyorum, ama bu görüşüm sadece Süper lig için geçerli belki de 1. ve 2 . Lig için, ama 3. Lig, Bal ve Amatör liglerin devam eden büyük perişan halleriyle , onların maçlarını oynatmak bence CİNAYET OLUR.
Sayın TFF BŞK nımız hiç bilmiyorum. Amatör futbol oynadımı? 3 lig takımlarının hayat şartlarını yakinen biliyor mu? Buralarda geçmişi var mı? Zira bu işler Süper ligdeki süper takımlarda yöneticilik yapmakla maalesef öğrenilmez, amatör veya profesyonel kulüpte futbolculuk, yine amatör veya 1-2-3 profesyonel liglerde yöneticilik hayatın geçmişin olacak pişe pişe- öğrene öğrene geleceksin, aksi halde Süper kulüplerin yöneticiliğini yapıp protokollardan maç seyretmekle bu işler maalesef olmaz, ki o süper kulüplerde ve Tff lerde ikinci adam olarak görevler yaptıkları dönemlerde de hem kulüplerinin hemde Tff nin hali de malum!Perişanlık ve iflas.
Yani neresinden bakarsan bak FUTBOLUMUZDA OLAYLAR HİÇ İÇ AÇICI DEĞİL , hayırlısı diyerek bekleyelim.
Bjk mizde de durum aynı hiç iç açıcı görünmüyor.
Fikret Orman öylesine TALAN Ve PERİŞAN ETMİŞ BİTİRMİŞ Kİ! kulübümüz her yönüyle batmış.
Sayın bşk nımız A. Nur Çebi’nin Allah yardımcı olsun.Para bitmiş, borç ve faiz ödemeleri had safhada, futbol kadrosu 2. Sınıf 30 yaşını geçmiş tükenmek üzere olan yerli ve yabancı futbolculardan kurulu valla bu takım bana hiç mi hiç umut vermiyor, tabi bana vermediği gibi taraftara da vermiyor , ama sağolsunlar onlar öyle vefakar ki yine de takımlarını yalnız bırakmıyorlar. Bu yıl en büyük başarı UEFA ya gidecek sırayı kapmak, ki o da zor gözüküyor, hayırlısı olur inşallah .
Tavsiyem yönetim kurulunun acilen başta önemli iş adamlarını, sonra biz eski yönetim kurulu üyelerini ve futbolcularını, sporcularını sonra da o vefakar ve cefakar taraftarlarını heyecanlandıracak bir SLOGAN VE PLANLAMAYLA BİR MADDİ DESTEK ÇAĞRISINI ACİLEN BAŞLATMALIDIR , ÇOK ACİLEN.
Corona’ya yakalanıp iyileşen sevgili başkanımıza geçmiş olsun dileklerimle tüm taraftarlarımıza ve de milletimize sağlıklı kazasız belasız günler diliyorum ve de mübarek ŞEKER BAYRAMLARINI DA KUTLUYORUM. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgi ve saygılarımla.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık