QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

3 Kupalı sezon

Başkan Gazi Akınal
Başkan Rıza Kumruoğlu, 
Başkan Mehmet Üstünkaya
Başkan Mehmet Üstünkaya
Başkan Süleyman Seba
Başkan Serdar Bilgili
Başkan Yıldırım Demirören,
Başkan Fikret Orman
Başkan Ahmet Nur Çebi

10 Lig şampiyonluğu ve onlarca Futbol Şube Sorumlusu, yönetici, personel, dernek başkanları ve kongre üyeleri ile milyonlarca siyah beyazlı taraftarlarla acı ve tatlı günler yaşadık. Parasız, günler, piyango satılan günler..

Kuzine sobada malzemeleri yıkayan Malzemeci Ahmet ağabey'den Erdal Erdem'e kadar.

Ömrüm geçti. 

40 yılda yaşadığım sezon başı, ortası, kampları, onlarca lig maçları, kupa maçları, UEFA ve Şampiyonlar Ligi müthiş zaferlere tanıklık ettim. 

Ama hiçbiri 2020-2021 sezonu kadar nefes nefese ve soluksuz izlenebilir değildi. 

Başkan Çebi, Fikret Orman, 6,5 yıl beraber çalıştığı 2. başkan Ahmet Nur Çebi'nin döneminde 7 yıllık sürede Yıldırım Demirören'den 490 milyon TL devraldığı borcu 5'e katlayarak 2 katirilyon 400 bin TL borçla bırakmıştı. İşte borçlarda kafası karışan Ahmet Nur Çebi, taraftarların ve üyelerinde baskısı ile başkan adayı olarak hazırlanmaya başladı. 

Bir taraftan borçlar, bir taraftan futbolcuların, menajerlerin haciz evrakları kulüp kasası tam takım kuru bakır. Tabiri caiz ise kulüp bir kasa bir masa bırakılmıştı. 

Kılı kırk yaran, ve pazarlıkta İskoçları cebinden çıkartan Başkan Ahmet Nur Çebi, Genel Sekreter Mesut Urgancılar, Futbol Şube Sorumlusu Emre Kocadağ, Asbaşkan Kemal Erdoğan ve yöneticiler tüm branşlarda kısıtlama ve yeni bir organizsyon gerçekleştirerek üzerine haciz toprağı ekilen kulübü projeleri ile oksijen vererek ayağa kaldırdılar.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve yönetiminin tek kurtarıcısı ve taraftarların umudu Teknik Direktör Sergen Yalçın'ın zekası ve bilgisi sayesinde şampiyonluk yolunda önemli sınavdan geçtiler. 

Sergen Yalçın, kısıtlı az ama öz bütçeli, oyuncu kadrosuna kaleci Emre, Utku, Rıdvan, gibi yıldızlarla yola çıktı. 

20 hafta lider olan Beşiktaş'ın yolu şampiyonluktu. Teknik Direktör Sergen Yalçın onca sakat ve cezalı oyuncuya, takımını yalnız bırakan Aboubakar'a rağmen sistemi ve taktiği sayesinde taraftarların beklentisine 2 kupa ile yanıt verdi.

Beşiktaş'ın mevcut kadrosuna Jurgen Klopp'da getirseler, Mourinho'yu da getirselerde Sergen Yalçın'ın kazandırdığı başarıyı kimse yakalayamazdı.

Çünki, Sergen Yalçın, Beşiktaş altı yapısından gelen, A takımında zaferler yaşatan kısaca Beşiktaş'ın efsane alt yapı teknik direktörü Serpil Hamdi Tüzün'ün talebesiydi, Beşiktaş'a rekorlar kırdıran Teknik direktör Rasim Kara'nın kalebesiydi. Beşiktaş'a şampiyonluk kazandıran Gordon Milne'nin zeki, Lucescu'nun lider oyuncusuydu. 

Futbol takımının başında Sergen Yalçın varsa korkulmaz. Pes etmez, yorulmaz, bıkmaz, usanmaz, başarı için savaşır. 

Hani derler ya kiminle yola çıktığına bak. Sergen Yalçın ile yola çıktıklarını asla yolda bulduklarıyla değişmez.

Beşiktaş Kadın Futbol Takımıda Sergen Yalçın gibi şampiyonluğu kucaklayarak Beşiktaş futbol takımına ilham verdiler ve 3 kupanın tarihi yazdılar. 

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık