QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Siyaset ve Spor üzerine

Bu Şubat sayımızı 19 yıldır ilk kez az da olsa gecikmeli çıkarttık. Bu durum bizden değil siyasi partilerden kaynaklandı!.. CHP adayların açıklanmasını geciktirince, tüm adayları liste halinde vermek ve değişenler olursa yanlış duyurmamak için gazetemize 1 hafta ileriye öteledik. Yine de adaylarda bir değişiklik olursa ve sizlere yanlış bilgi vermişsek bizden kaynaklanmasa bile okuyucularımızdan özür diliyoruz. Biliyorsunuz her seçimde adaylar 6 ay önceden açıklanacak denir, sonra bu durum son güne bırakılır. CHP genel başkan yardımcıları, genel sekreter, il başkanları Radyo Beşiktaş’a geldiğinde bu konuyu gündeme taşımıştık. Hatta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı sırasında ve birlikte Çarşı içinde yürürken, bu konu gündeme gelmişti. Bir ara genel sekreter iken, Gürsel Tekin, ardından İstanbul İl Başkanı iken Oğuz Kaan Salıcı da bu önemli konuda büyük gayret gösterdiler, ben yakından şahidim. Canlı yayınlarımızda da sık sık bu konuyu ele almıştık. Ama demek ki doğrusu bu imiş, yoksa yaparlardı. Beşiktaş  Belediye Başkan adayı Rıza Akpolat olarak açıklandı. Rıza Akpolat genç bir isim. Kendisi ile ilgili  bilgilerim çok önceden var tabii... 5 kuşak bir Beşiktaşlı olarak oturup konuşacağız mutlaka... Beşiktaşlılarla kucaklaşacaktır inanıyorum. Beşiktaş’a iyi şeyler vermek, marka şehiri adına yakışır hizmet sunmak hepimizin görevi. Bizler ayrıca denetleyici de olacağız. İşimiz hiç kolay değil!.. Her partinin adayına yaptığım gibi kendisine de çıktığı yolda başarılar diliyorum. 

GAZETECİ EMEKÇİDİR HATIRLAYANLARA TEŞEKKÜRLER
 
Neyse bunlar partilerin içişleri, biz konumuza dönelim. Yazıma geçen aylara bir bakış ile başlamak istiyorum. Çalışan gazeteciler günü nedeniyle birçok ziyaretçimiz oldu, mesaj yoluyla ve telefonla kutlamalarda bulunanlar da vardı. Öncelikle herkese çok teşekkür ediyorum. Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, İçişleri Bakanlığı'nın önemli bir toplantısı için Ankara'da idi ve bizleri oradan aradı, çalışan emekçilerin bayramını kutladı, tek tek isim isim herkesin halini hatırını sordu. Beşiktaş Emniyeti’nden de ziyaretçilerimiz vardı. Önce Toplum Destekli Polis kardeşlerimiz ellerinde çiçekle bizleri ziyaret etti. Önemli bir halkla ilişkiler ve iletişim faaliyetinin yanısıra insanlık gösterdiler. Ardından; Beşiktaş Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Beşiktaş Medya Grup'a geldi, yaklaşık 1 saat sohbet ettik. Günümüzü kutlarken, ilçenin sorunlarını ve yapılanları bir bir masaya yatırma fırsatı bulduk. Biliyorsunuz gerek Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, gerekse Beşiktaş Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı Beşiktaş'a geldiğinden bu yana Beşiktaş Medya Grupla birlikte iletişim adına ortak çalışmalar yapıyoruz. İlçede yapılan güvenlik faaliyetlerini Beşiktaşlılara duyurmak için arkadaşlarımız çaba sarfediyor. Daha sonra Beşiktaş'ın Cumhur İttifakı adayı MHP'li Serkan Toper bizleri ziyaret etti. Kendisini ilk kez tanıdım, oldukça sıcak kanlı yaklaşım ile tüm Beşiktaşlıları kucaklayacağının mesajını verdi. 

BEŞİKTAŞLI NASIL BİR BELEDİYE VE BAŞKAN İSTİYOR?.. 

Bizden kısa haberlerden sonra, gelelim Beşiktaş'ta yerel seçimlere...
Adaylar açıklandı, biraz bu konuya değinmem lazım. İstiyor ki insanlar her gün yazalım, sosyal medyada çıkarlar doğrultusunda yapılanlar gibi türlü türlü paylaşım yapalım. Halbuki birçok kez uyardım, biz gazeteciyiz, bizim işimiz haber vermek dedikodu yapmak değil. Hele hele belden aşağı vurmak bize hiç yakışmaz.
Zaten, şöyle çirkin bir kanı var toplumda... Kimin haberini yapsak onun adamı oluyor gazeteciler. Halbuki bizim gazetemizin kapısı yıllardır herkese açık... Bunu bildikleri halde siyaset tüccarları bunu hep dillendirirler, biz alıştık artık, iyi yazınca doğru, eleştiri yazınca kötü adam olmaya... Ne yazık ki, meslek bunu gerektiriyor. Beşiktaşlılar Allah’tan bizi de onları da iyi tanıyor. Onun için siz siz olun, sosyal medyada her yazılanı dikkate almayın. Gazetecilerin yazıklarına bakın!..
20 yıldır gazete çıkartıyoruz, radyo yayınlıyoruz. Bu konuda ilk ve tekiz... 4 belediye başkanı ile çalıştık, beşincisi sırada... Kimin ne olduğunu, neler yaptığını, olayları çok iyi biliriz. Hatta bizden iyi arşivcilik dahil objektif kimse analiz yapamaz. Bu konuda isteyene ücretsiz danışmanlık verebiliriz. Tabii gerçekleri duymaya ve öğrenmeye hazırsanız!..
Ayrıca; yerel seçimlerle ilgili 3-4 yazı yazdım, 2 anket düzenledik ve yayınladık. Bir de manifesto kaleme aldık. Arşivlerde duruyor, merak eden açar okur hepsini... Onun için tekrar tekrar aynı konulara girmek istemiyorum.  Sadece bir iki satır özet yapayım; Sürekli söylediğim gibi siyasetle ticareti karıştırmayan bir başkan ve kadro istiyoruz. Kadrosunu Beşiktaş'a yakışır işinin ehli, kariyer sahibi pırıl pırıl yepyeni insanlardan kurması dileğimizdir. Etrafına çıkarcıları toplamasın, geçen dönem sancılı geçti, bundan sonraki süreçte bu sancılı günlerin sonuçları ortaya çıkacaktır. Bu karmaşık duruma ortak olmamak adına, her fırsatta uyarıyor ve köklü bir temizlik şart diyoruz.
Detaylar istenirse seve seve paylaşırız.
Bir önemli konu da; eleştiriye ve iletişime açık olmakdır. 

ADAYLAR KADRO VE PROJELERİ İLE KONUŞMALI 

Bu meslekte 37. yılım. Hürriyet Gazetesi’nde iken istihbaratta siyasi haberlere da giderdim. Öyle çirkinlikler yaşadım ki, inanın polis ve adliye haberleri yanında magazin kalır. Gazete Beşiktaş'a da öyle bilgi ve belgeler geldi ki anlatamam. Onun için her şeyin üzerine atlamamayız ve inanmam öyle... Belden aşağı vurmalar, iftiralar, hainlikler vardır bu ortamda... Bazıları doğru bazıları yalandır. İyi araştırmak lazım.
Sonuç olarak, siyaset, siyasetçi eliyle çökertilmiştir. Vatandaşda "Siyaset iyice çürümüş, siyasetçi kokuşmuş" kanısı hakim olmuştur. Bunu düzeltecek yine siyasetçidir. Çünkü siyaset bir bilim!.. Siyasetçi, kadrosunu da, etrafını da iyi seçecek. Tanıyacak, kandırılmayacak. Doğru işler yapacak. Başka çaresi yok. Eğer bunlara yaparsa Beşiktaş Medya Grup olarak en büyük destekçisi biz oluruz.
Bu durum sadece CHP için değil, MHP, AK Parti, İYİ Parti, DSP, HDP ve SP yani tüm partiler içinde geçerlidir... Ama bazı partilerde bu durum daha az, bazı partilerde daha çok... Bazılarında ise kızılca kıyamet kopuyor.
Onun için tüm siyasilere açık çağrı yapıyorum; Hepinizi, Radyo Beşiktaş'a davet ediyorum. Bağımsız bir radyoda gazetecilerin sunumu ile plan ve projelerini Beşiktaşlılara anlatın. Neler yapacaksınız, projelerinizi bizlerle paylaşın. Bir güzel öğrenelim, tanıyalım, ona göre sizleri takip edelim.
Önümüzdeki günler olaylar ve konular biraz daha netleşecektir. Başkan dışında kadrolar oluşacaktır. Umarım geçen dönemdeki olaylar yaşanmaz. Tertemiz bir sayfa açılır.
İsimlere bakayım, daha geniş bilgiler paylaşırız sizinle... 


SPORDA ŞİDDET SOSYAL MEDYAYA YANSIDI 

Birazda spordan bahsedelim. Beşiktaş bu sezon sırat köprüsünde adeta...
Borçlardan bahsediliyor, ödenen paralardan...
Eski yöneticiler ile şimdikiler birbirine girmiş, bir türlü uzlaşı sağlanmıyor.
Hep bir hır gür taraftarlar bile birbirine düşmüş, sosyal medyada hesaplar açılmış, birbirlerine küfürler, hakaretler...
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyeliğimin yanısıra, Türkiye Spor Yazarları ve Dünya Spor Yazarları da üyesiyim. Maçlara gidip, sportif olayları izlemeliyim. Zaman zaman yazmam lazım. Daha doğrusu kendimi mecbur hissediyorum çünkü istek ve sitem geliyor “Beşiktaş yazmıyorsunuz” diye... Ama inanın çoğu zaman spor yazısı yazmak istemiyorum.
Eskiden Radyo Beşiktaş'ta ve Radyo Spor'da spor programları yapardık, futbolcular yöneticiler gelip saatlerce koşurduk. Fikret Orman seçim öncesi ilk bize konuşmuştu, ne güzel şeyler söylemişti. Ama şimdi neler oluyor anlamıyorum.
Olayların, siyasetteki kavga görüntülerinden geri kalır tarafı yok... Başlıyorum yazmaya, iki satır sonra içim şişiyor inanın.
1980'li yıllarda Günaydın Gazetesiydeydim. Şeref Stadı'nın tozlu topraklı stadında antreman izler, Dolmabahçe'de maç seyredip, sadece spor yazardık. Şimdi sosyal medyada yöneticilerin taraftarların kavgasını hakaretlerini izleyip, yeni stadda söz de maç seyrediyoruz. Maçta maç olsa... Tadsız tuzsuz...
Bazı taraftar grupları dışlanmış, değişik oluşumlar Beşiktaş'ın içinde öbeklenmiş. Canım ne maç izlemek istiyor, ne de bu rezillikleri takip etmek istiyor. 
...Ve birçok Beşiktaş'lı da benim gibi düşünüyor...
Olan da Beşiktaş'a oluyor.
Bu arada tek iyi şey; Kagawa galiba!.. O kadar eleştiriye rağmen Burak'ta çok konuşulacak gibi!..

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık