QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Belediyedeki çirkin siyasetin ardından, Kaymakamlık ve Emniyetin huzur toplantıları 35 yıl önceki Hürriyetteki polis muhabirliği günlerime götürdü.

Önce şu geçen günlerde yaşanan iğrenç olaydan bahsedeyim...

Biliyorsunuz FETÖ, rüşvet, bağış, yolsuzluk iddialarıyla çalkalanan, belediye başkanı, yardımcıları, meclis üyeleri İçişleri Bakanlığınca görevden alınmış, tümüne zimmet çıkmış bir meclise sahip Beşiktaş Belediyesinin biz emekleriyle çalışıp alın teriyle yaptıkları işlere dil uzatanlarla ilgili bir konu gündeme geldi.  Bu konuyla ilgili açıklamalarımızı yaptık, yasal yollara başvurduk. İsimlerine bile değinmek istemediğim kişilerle ilgili yorum bile yapmak istemiyorum.

"Şehitlerimiz varken konser yapılmaz... Siyasetle ticareti karıştırmayın... Zimmet çıkmış meclisten aday çıkmaz... Siyasi Fırıldaklardan midem bulanıyor... Belediyeyi Beltaş'ı milyonlarca lira borca soktunuz... Gece yarısı siyasetci bozuntusu neden gazeteciye mesaj atar..." dedim...
Hedef tahtası haline geldim!.."

Bu konuyla sizleri daha fazla meşgul etmek istemiyorum.
Ama merak edenler bu linkte tıklayıp, olayları, rezillikleri, gerçekleri, belgeleri, bilgileri, görebilir.

işte belgeler işte zimmet tutanakları işte sayıştay raporları işte kendi ağızlarından zarf aldıklarına dair ve Belediye panolarının kimlerin teklifi ve onayıyla Beltaş'a verildiğini gösteren meclis videoları

İnanıyorum, hatta biliyorum ki bu çirkin siyasetin son kalıntılarından hiç biri bir daha meclis yüzü göremeyecek... 

***

Özellikle güvenlik sorunu insanımızın en çok üzerinde durduğu konuların başında geliyor. 
Yıllar önce hatırladığım kadarıyla semtte bir anket yapılmış ve en önemli konunun güvenlik olduğu ortaya çıkmıştı. Bunu da gazetemizde 15 yıl kadar önce paylaşmıştık.
Beşiktaş Kaymakamlığı ve Beşiktaş Emniyeti bu konuda bir dizi çalışmaya başlattı. Bizler de hem Gazete Beşiktaş ekipleri olarak hem de Beşiktaş Medya Grup olarak ayrı ayrı bu işin içindeyiz ve basın olarak izlemeye başladık. Yayın Koordinatörümüz Muzaffer Topal ve deneyimli  muhabir Ufuk Çoban ile birlikte ilkine katıldığımız toplantı da edindiğim bilgiler beni oldukça sevindirdi. Vatandaşların ilgili olduğu ve sorunları gündeme getirdikleri, çözüm yolları aramak için heyecanlı olduduklarını görmüş arkadaşlarımız. Bu durum sorunların daha kolay çözülmesi açısından önemli bir kriterdir.
Çünkü ne kadar yakın çalışma olursa çözümde o kadar kolay olur.
1980' li yıllarda Hürriyet Gazetesi'nde işe başladığım günler aklıma geldi. Istihbarat servisinde 20'li yaşlarda ve polis muhabiriydim ve 2. Şube o zamanlar Sirkeci Sansaryan Han'da idi. Yıkık dökük tarihi bir bina... 
Her gün müdür ve birim amirlerini odalarında ziyaret eder, hem oturup sohbet eder hem de haber çıkartmaya çalışırdık. Yakalanlar basın karşısına çıkarılır fotoğraflar ve bilgiler alınır haydi gazeteye haberler yazılırdı. 
ÇIkarsa güzel, çıkmaz ise sitem gelirdi. Ama hep arkadaş gibiydik. Çok dost edindim, samimi ahbaplıklar kurdum. Gazeteye sık sık gelirler, oturup yemek yer çay kahve içerdik. Bir çoğu milletvekili, bakan, genel başkan ve de başkan yardımcısı oldu zaman içinde.
Hangi müdür ve amirle yakın ilişki içinde isek ve iletişimi kuvvetli olan polislerin haberleri daha çok çıkardı haliyle. Diğerleri bizim haberler hiç yok diye sorunca da sizler bizle irtibata geçmiyorsunuz sonra da yakınıyorsunuz derdim. Bundan 35 yıl önce de iletişim önemli idi şimdi de önemli. O zamanlar Şürkü Balcı emniyet müdürü idi. Cinayet masası amiri şanlı şöhretli Ahmet ateş'ti hiç unutmam. Şube müdürlerinin en tanınmışları Mehmet Ağar ve tomsonla sabaha kadar gezen Saadettin Tantan'dı. 
Bunların iletişimleri çok iyiydi gazetecilerle... Ama sitilleri apayrı idi. Yapılan operasyonlar, kamuoyuna duyarmaya yönelik duyuruları çok kuvvetli verilirdi gazetelerde...
Bazı haberleri ise biz alırdık. Örneğin Kapalı çarşı'da Asala militanı bombayı üzerinde patlatıp paramqparça omlduğunda Mehmetk Agardı ilk giren çarşıya, kapıları kapatmış, korkunç bomba gürültüsü ile inlemişti her yer. Telsiz dinlediğimden ve o gün tesadüf şubede olduğumdan Ağar'ı takip edip ardından ben girdiğimden, önümde olmuştu olay ve bu haber ile fotograflar bana ilk haber ödülümü kazandırmıştı Hürriyet Gazetesinde...
...Ve Hürriyet Gazetesi fotografları yurt dışı ajans ve dergilere servis ederek hakkıyla oldukça yüksek tutarlar elde ettiğini söylemişlerdi. Bana da o zamanlar tam sayfa Hürriyet'in 1. sayfa kapağı hatıra kalmıştı. Halen de gururla durur.
Arkadaşlarımız Beşiktaş Kaymakamlığı ve Beşiktaş Emniyeti'nin yaptığı huzur toplantılarını izleyip bana bildirince gece yarılarına kadar yaptığımız huzur operasyonları geldi aklıma... Gece gündüz eve gitmez koşturur dururduk. Polislerle birlikte adeta canımız çıkardı.
Polisimiz ve güvenlik güçlerimiz bu dönemde de böyle bir çalışma yapıyor biliyorum. Sadece karşıdaki hasım değişti. Hepsi bir bela ülke için... Köklerinin de kısa zamanda  kazınacağına eminim.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile DYP İstanbul İl Başkanlığında söyleşi yaptığımızda o zamanlar liderler kitaplarını okurdu. Bir lider nasıl olmalı diye... Milliyette iş yaşamı ekonomi sayfalarını yapıyorum o zaman, röportaj yapmış ve siyaset, lider ve çalışma hayatını gündeme getirmiştik. Oldukça da ses getirmişti. Bunu manşete taşıyınca... Beşiktaş'a geldiğinde de görüştük, şimdi bakıyorum o zaman ki hırsı ile koşturup duruyor, takip ediyoruz ve bir çok şey yaptığına kefilim, çünkü dinamik bir yapısı vardı. Çevresindeki emniyet teşkilatında da aynı dinamik yapı seziliyor.
Yeni bir kaymakam geldi. 24 saat kapısı açık, çalışkan ve dinamik... Biz de Beşiktaş'ta yapılan işleri duyurmak ve vatandaşları uyanık tutmak için çaba sarf edeceğiz. Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan Beşiktaş Medya Grubu ziyaret ettiğinde de birçok konuyu konuşmuştuk. Umarım bu türden çalışmalar sonucu Beşiktaş'a huzur ve kardeşlik gelir. Çünkü çok ihtiyaç var. 
Beşiktaş Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı da göreve yeni başladı ama gördüğüm ve hissettiğim kadarıyla bu türden etkinliklerle adından sıkça bahsettirecek. Kendisi ile görüştüm, biraraya da geleceğiz. İletişime açık olması, samimiyeti mükemmel bunlar önemli kriterler. Bunlar güzel şeyler. İnsanları güvende tutuyor. Güven de zaten her şey değil mi?..
Yapılan çalışmaları vatandaşlara duyurarak, kaymakamlık ve emniyetin yaptığı çalışmaları ve duyuruları sizlere aktarmaya çalışacağız. 
Toplantının ilki geçenlerde yapıldı seri olarak 4 toplantı daha yapılacak. İyi sonuçlar alınacağına eminim. Çünkü tüm kadroların kararlı ve konulara hakim, bütün herşeyi iyi bildiklerini gördüm.
...Ve bu toplantıları görünce ta 35 yıl önceye gittim. Hatıralar canlandı.
Sadece şunu söyleyeyim;
Beşiktaş dünya markası bir kent... 
Demografik yapısı, insan kaynakları açısından zor bir şehir.
Allah yardımcıları olsun!..

 

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık