QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Camialar ve saygın olmanın kriteri

Spor kulüplerinin durumları ortada idi, Fenerbahçe bunu iyice ortaya koydu. Başkan olan Ali Koç harika bir iş yaptı ve kulübün dırumunu şeffaf olarak açıkladı.

Şaşırdım mı?..
Zerre hayır!..

Bu durum sadece Fenerbahçe ile mi ilgili?..
Zerre hayır!..

Yıllardır her başkan değiştiğinde kol kırılır yen içinde kalır mantığı ile hareket edilirdi. Halen de durum budur...

Daha da ileri gideyim...
Hatta eski başkan ve yönetimin yaptıkları gizlenirdi.
Bir nevi yönetimler birbirinin devamıdır mantığı ile hareket edilir. Devri sabık yaratmamak gerektiği deklare edilirdi. Nerdeyse eskilerin kirli çamaşırlarını ortaya koymak ayıp sayılırdı.

Bu kısır döngüyü Ali Koç kırmıştır. Kısa süreli titiz bir araştırma gerçekleri ortaya çıkarmış ve takke düşmüş kel görünmüştür. 400 mlyon euro şeklinde açıklanan borçların 600 milyon euroyu geçtiği ortaya çıkmış, faizler, temlikler bir bir açıklanmıştır. Böylelikle kimin doğru kimin yalancı olduğu ortaya çıkmış, kulüplerin nasıl rezil bir biçimde yönetildiği tüm çıplaklığı ile anlaşılmıştır.

Dilimizde tüy bitti
 

35 yıldır spor yazarıyım. Yorumlarımda, radyo programlarında bu konuları en çok ben işledim. Hatta Radyo Spor da 1 yıl boyunnca Türkiye'nin önde gelen iş adamları ile iş yönetimi konusunda uzmanları bir araya getirip konuşturdum. Hep aynı konuda birleştik, kulüpler ne yazık ki çiftlik gibi yönetiliyor. Tüm başkanlar ünlü işadamı kendi işletmelerini böyle yönetmezler, ama ne hikmetse bazıları popülizm bazıları taraftar baskısı bazıları menejer tuzağı bazıları kolayca köşe dönmek için kulüpleri borç batağına sokuyoırlar. Sonuçta kongre üyeleri ellerini kaldırıyor, ibra ediyor milyon euroların hesabı kapanıyor. Bir tek Galatasaray Başkanı Adnan Polat mali acıdan ibra edilmaişti o kadarını hatırlıyorum. Onda da başka hesaplar vardı.

Benim her zaman savunduğum bir olay var. Yeni başkan ve yönetim göreve gelir gelmez eskileri denetlemeli ve şeffaf olarak iyiyi de kötüyü de camiasıyla paylaşmalıdır. Bunu yapmayanlar, bende borç yapayım benden sonraki de beni denetlemesin ve bu iş böyle sürüp gitsin mantığıyla hareket etmektedir. Bu yöneticiler adeta eskilerin hırsızlığına ortak oluyorlar. Bu kadar net söylüyorum.

 Camiaların saygınlığı dürüstlükle ölçülür

Beşiktaş diğer takımlar içinde durumu en iyi olanlardan. Hepsi borç batağında... Bunu Ali Koç söyledi. Futbolcu satacak durumda çünkü Beşiktaş dengeliyor sanki... Ama borçu var, hem de çok. Tam olatak ne kadar bilmiyorum. Açıklama yapıldı ama başka rakamlar da da telaffuz edliliyor. Özellikle eski yönetimin boçları ve alacaklar yıllardır tartışma konusu. Tartışma konusu ise demek ki tatmin edici bir açıklama ve icraat yapılmamış.

Taraftarın kendine güveni, camiaları saygınlığı şampiyonluklarla değil, dürüstlüklerle ölçülür. Başarı zaten beraberinde gelir.

Saydamlık onun için her konuda ve alanda önemli...

Sadece sportif alanda değil, ekonomide de, siyasette de...

Özetle: İnsanın olduğu her her yerde...

 

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık