QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaşlı seçimde kime oy verecek?

Tabii ki bu sorunun karşılığını bilemem!..
Ama seçim öncesi bu son yazım da sizinle paylaşmak istediğim konular var.
Yerel seçimlerle ilgili son viraja geldik. 
Pazar günü sandık başındayız...
Türkiye'nin artık bu son seçimi olur umarım. 
Çünkü bu kadar kırılgan bir ekonomide bir seçim daha kaldıramayız.
Umarım güzel bir seçim atmosferi yaşarız.
Türkiye genelinde müthiş bir heyecan var. Bu seçimler şunun için önemli. Öncelikle büyük şehirleri kim alacak?..
İstanbul ve Ankara için bir umut ışığı var CHP açısından.
Ancak AK Parti bu illeri yine kazanacağından emin. 
Bizim de izlenimiz bıçak sırtı bir durum. 
Ankara'da CHP'nin adayının son ortaya çıkan haberleri, Özhaseki'nin geçmişi, İstanbul'da Binali Yıldırım faktörü ve Ekrem İmamoğlu'nun atağı gerçekten kördüğüm gibi bir durum yarattı seçmenin kafasında...
Sonuçta sandığa gidilip oy atılacak ve akşam sonuçları göreceğiz.
Beşiktaş geneline bakarsak, biz Beşiktaş Medya Grup olarak 250.000 takihpçimize en iyi haberleri verebilmek için adeta savaştık. Bunu neden söylüyorum. Seçim öncesi Beşiktaş'ta yaşanan durumları ne siz sorun ne biz söyleyelim. Olaylar daha adaylar belirlenmeden başladı Beşiktaş'ta... Yazdığımız haber ve yorumlardan dolayı bırakın siyasileri bizim bile başımıza gelmeyen kalmadı. Ama biz alışığız böyle rezilliklere... Misli ile cevap veririz önemli değil. Daha da vereceğiz unuttuk sanılmasın!.. Elimizi değil kolumuzu taşın altına koyduk, Beşiktaş için varız dedik demez olsaydık, şu anda siyasi mezarlıkta olan, çirkin bir kaç insanı üzerimize saldılar, bir üzerimize geldiler. Sanırsızın ki biz siyasi rakibiz. Zannediyorlar ki haberimiz yok bir şeyden. Basın ve fikir hürriyetine saldırı, etik, ahlaksızlık, rezillik ne ararsanız vardı Beşiktaş'ta...
Neyse bunlara seçim sonrası değineceğıiz söz verdik. Gelelim siyasi adaylara ve analizlere...
Beşiktaş'ta bizi ziyaret eden CHP adayı ve Cumhur İttifakı adayı ile ilgili haberleri zaten sizlerle paylaştık. Rıza Akpolat'ın gençliğini, samimiyeti ve pırıl pırıl sevecen yüzünü Beşiktaş için bir şans gibi gördüm. Hele hele eskileri görünce... Çünkü kendi de biliyor ki, geçen dönem iyi bir sınav veremedi belediye. Ancak bunun suçunu ve vebalini Akpolat'a çıkarmakta kesinlikle doğru değil. Genç bir insan eşi ile birlikte kapı kapı dolaştı. Şimdi Allahı var, iyi bir donanıma sahip, siyaset bilimcisi, eğitimli, partili, Beşiktaş'ı da iyi tanıyor. Benim diyen daha Beşiktaşlı... Biz ne Beşiktaşlıyım diyen gördük!.. Yüzüne gülen arkandan konuşan... Radyoya programa aldım, ben bile çok konuşurum, inanı zor konuştum, konulara hakim o bakımdan sevindim. Şeffaf saydam olacağız eskinin kirini pasını sileceğiz. Katılımcı belediyecilik yapıp, tertemiz bir sayfa açacağız diyor. Daha ne desin!.. 
Rıza Akpolat benim büyük oğlum ile yaşıt... Akpolat bu genç yaşına rağmen bir çok tecrübeli bildiğimiz siyasetçiden daha doğrucu ve kucaklayıcı... Partili ve bunları söylüyorsa açık yüreklilikle paylaşıyorsa ben onun samimiyetine inanırım. İletişimi de güzel, ondan seçilirse radikal bir karar vermesini cep telefonunu bile halkla paylaşmasını, kapılarını vatandaşlara sonuna kadar açmasını istedim. Kabul etti. Yerel yöneticilerin kapı komşumuz, eşimiz dostumuz, akrabamız, kardeşimiz en yakınımız olması gerektiğinin altını çizdim haklısınız dedi. Yerel yönetimlerin demokrasinin temel taşı olduğunu basın ve fikir hürriyetinin gerekliliğine inandığını Atatürkçü ve CHP'nin altı okuna sahip çıkan bir yapısı olduğu gördüm. En önemlisi de genç, gençlerin istihdamını düşünyor, enerjik ve dinamik. Ben de yalan yok ne gördüm ise yazdım. Seçilir tekrar radyoya gelirse ve tavırları değişirse paylaşırım, ama değişeçeğini sanmıyorum. Ben adamdan anlarım. Eğer yanılırsam da inanın çok üzülürüm.
MHP Cumhur ittifakı Adayı Serkan Toper'i aday olunca tanıdım. Gazeteciler günde bize gelen kutlayan ilk kişiydi. Hakkını vermek lazım. O zaman görüştük, bir daha görüşemedik. Söylemlerinden önemli gördüklerimizi, paylaşımlarını yayınladık. Şunu söyleyeyim bugüne kadar en çok çalışan MHP'li aday diyebilirim. Ne AK Parti ne MHP bugüne kadar böyle çalışmadı. Oy oranlarını biliyorlar, belli bir strateji uyguladı, tutar tutmaz bilemem ama Beşiktaş'ta en çok üzerinde durulan bir söylemden yola çıktı. Kendini anlattı, oy istedi. Hayat tarzına karışılacak olgusunu silmeye çalıştı, Atatürk dedi, kültür sanat dedi. Özetlersek, elinden geleni yaptı. Başarılıydı.
Biz MHP'lli belediye başkan adaylarının daha sonra rakibine danışman olduğunu ve maaşa bağlandığını hayretle görüp bildiğimizden Serkan Toper'i cesaretli çıkışları ve inandığı doğrultuda yalpalamadan dimdik mücadelesini verdiği için tebrik etmeliyiz. Oy oranını arttırabilir.
Diğer adaylardan söz etmek lazımsa, bana gelen beni ziyaret eden olmadı başka... Biliyorsunuz bir partinin adayı eski meclis üyesi. Beşiktaş Kulübü'nden kendisini tanırım ve beyefendili kimliği ile bilirim. Ama benim de tahmin ettiğim nedenlerden olacak veya bilmediğim de olabilir irtibat sağlayamadık. Meclis üyesi iken de bir kez bile görüşmedim. Keşke konuşabilseydik baş başa!.. 
DSP adayı ile ise telefonla görüştük, istediğiniz zaman gelebilirsiniz dedim. Hatta Prof. Dr. Ahmet Ercan bizim gazetede bir yazı yazmış onu kullandık. BJK Divan Kurulu'nda ve önemli işler yapmış bir insan olduğunu öğrendim. Keşke onunla da biraraya gelseydik de bir fikrini alsaydım. Ama bazen her şey dört dörtlük olmuyor. Belki artık BJK toplantılarında... Yine de görüşlerini Beşiktaşlıları ulaştırmak isterdim çünkü proje adamı çok tecrübeli bir şehir planlamacısı olduğunu söylediler, yararlanmak lazım böyle değerli ve ufku geniş insanlardan parti ayrımı gözetmeksizin... Diğer partilerin adayları ile takip ettiğim kadarıyla arkadaşlarımız görüştü bazı haberleri yapıldı. Sonuçta biz herkese kapılarımızı açtık. Seçmene değer veren, iletişime açık geniş kitlelere ulaşmak isteyen geldi, gelmeyen gelmedi!..
Özetle seçim öncesi paylaşacaklarım bunlar...  
Kimin ne kadar doğru ne kadar yanlış yaptığını sandıkta göreceğiz artık...
Tek isteğimiz Beşiktaş huzur bulsun, kaynaşsın, siyasi çeteler temizlensin. Ehli insanlar kilit noktalarda yer alsın. Eskilerin temizlenmesi yetmez, uzantıları da aktif görevlerde yer almasın. Meclis şahsi çıkarlar doğrultusunda kullanılmasın engellensin, yapılanlar yapanın yanına kar kalmasın, suçlu varsa ortaya çıkartılsın, hesabı sorulsun, ortada paylaşılacak rant varsa, bu rant  Beşiktaş halkı ile paylaşılsın, birileri zengin edilmesin... 
Ve bunun gibi yüzlerce haklı istek...
Bunlar benim değil, inanın Beşiktaşlıların tek isteği...
Bize binlerce örnek geliyor. Belge bilgi geliyor. Seçim öncesi prensip olarak yayınlamıyoruz. Ama seçimlerden sonra sorumluluğumuz var, doğrulattıklarımızı paylaşacağız ve bu konuda yetkililerin de bizlere teşekkür edeceğine ve katkı sağlayacağına inanıyoruz. Çünkü bunların hiç biri yeni isimleri, başkanı ve kadrosunu ilgilendiren konular değil. Ama meclisin konuları... Partilerin konuları... Beşiktaş'ın konuları kayıtsız kalamazlar. Kalmamalılar...
Biz beş kuşak Beşiktaşlıyız... 
Ailece hepimiz atacağız ve seçime bu seferde sandıkta katkıda bulunacağız. 
Benim oyun kime?
İnanın benim ve bizim gibi gazeteci olup da herşeyi yakından takip edip, herşeyi ve herkesi bilen insanlar için oy kullanmak daha zor. 
Kararsızdım, ama son gün kararımı verdim. 
Benimsemediğim bir kaç şey varsa da, sonradan pişmanlıklar yaşasam da inandığım doğrultuda gözümü karartıp, ben de oyumu kullanacağım... 
Akıllara ipotek koyamam, ama eğer geçerli bir nedenleri yoksa mutlaka herkes de oyunu kullansın derim...
Gönlünüzdeki partiye oyunuzu verin.
Sonuçta hepimiz Beşiktaş için mücadele veriyoruz!..
Pişmanlık duysak da, iyisiyle kötüsüyle bir risk almalı, vatandaşlık görevimizi yerine getirmeliyiz diye düşünüyorum. 
Seçim öncesi bir önemli gelişme olmaz ise, bu son yazımdır. 
Ben de arkadaşlarımızda çok yorulduk. Artık seçime kanalize olmamız ve pazar akşamına kadar, anketler, haberler, yorumlar, yayınlar, toplantılar, söylemler takip etmemiz lazım.
Sizin işiniz pazar günü bitecek belki ama, bizim işimiz esas seçim sonrası başlıyor.
...Ve seçim sonrası bizi ve Beşiktaş'ı çok önemli haberler bekliyor. Takip edin!..
Her şey herkesin gönlünce olsun!..
Kazanan Beşiktaş, kazanan Türkiye olsun!..

 

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık