QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş ne kazandı ne kaybetti?

1 Nisan Türkiye için önemli bir tarih oldu. Bizim için zaten başından beri önemlidir bu tarih... Gazete Beşiktaş'ı 1 Nisan tarihinde çıkarmıştık ve bu yıl 19 yılı geride bıraktık 20. yaşımıza girdik. Dile kolay tam 20 yıldır aralıksız çıkıyoruz. Ulusal gazetelerde çalışırken bile aklımda bir zamanlar kendi gazetimizi çıkarmak vardı. Bu da 1 Nisan 2000 yılında bizlere nasip oldu. İlk çıktığımız tarihlerde bir kaç ay dayanamazsınız denmişti, ancak tecrübemizle bizlere güvenenlenlerle gazeteci arkadaşlarımızla bugüne kadar geldik. Arkadaşlar bir rapor hazırlamış, 370 sayı, milyonlarca tiraj yakalamışız. İlk günleri hatırlıyorum da matbalarda sabahlar, Yay-Sat ile dağıtım yaparken bayi bayi dolaşırdık. O zamanlar böyle haber siteleri, internet, sosyal medya yoktu reklamlarımızı bile kendimiz tüm mahalleleri dolaşır kapı kapı yapmaya çalışırdık. Sonra özel ve kamu kuruluşları bizi kabul etti, etkimizi ve gücümüzü gördü, ciddiyetimizi anladı. Ortak çalışmalara başladık. En başta maçlarda stada gazete koymaya başladık, mahallelerde, kültür merkezlerinde, kafelerde gazetelerimiz yer aldı. Artık Gazete Beşiktaş'ı ismen bilmeyen kalmamıştı. Beşiktaş ismi zaten yerel anlamda olduğu kadar ulusal çapta da bir marka... Haber sitelerimizle de bunu daha da pekiştirdik. Artık dünyanın her yerinden bize ulaşmak çok kolay. Yaklaşık 250 bin kişiye hitap ediyoruz. Hem de bir haberimizle... Nereden nereye?.. 
Bu vesile ile tüm Beşiktaşlılara bize güvenen destek olan ortak çalışma yapan ve en önemlisi de fikir hürriyetine basın özgürlüğüne inanın insanlara teşekkür ediyoruz.

24 SAAT GÖREV YAPTIK

Şunu da söyleyeyim: Hürriyet, Sabah, Milliyet başta çalışmadığm ulusal gazete kalmadı. İnanın aynı özeni Gazete Beşiktaş ve Beşiktaş Medya Grup haber sitesi için  gösteriyorum. Seçim öncesi izlenimler, araştırmalar radyo programları, Belediye başkan adaylarını ara, Kaymakam Önder Bakan'ı, Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı'yı arayıp seçim önlemlerini aldım, ardından seçim sonrası tekrar arayıp nasıl geçtiğini sordum. Muhabirler ne yapıyorsu öyle çalışıyorum. Onları da bize yardımcı olmalarından ve dostluklarından dolayı kutlamak isterim. Bundan sonra yeni bir dönem başlıyor. Biz gazetemiz, radyomuz, haber sitelerimiz ve sosyal medyamızla aynı doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz.
Unutmadan Gazete Beşiktaş ilk ve tek gazetedir. Bizim adımızı taklit edenler varmış öğrendik, tekrar uyarıyoruz bu vesile ile kamuoyunu...

BEŞİKTAŞ BİR MARKADIR

Alnımızın teriyle emekleriyle 24 saat yapan gazeteci arkadaşlarıma ayrı bir teşekkür. Hepsi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve sarı basın kartı sahibi pırıl pırıl insanlar.  
Bizler her zaman Beşiktaş'a katkı vermeye devam edeceğiz. Doğruları söylediğimiz yazdığımız için çok zaman çirkin iftiralara, rezil siyasi ayak oyunlarına uğradık, ama hiç bir zaman pes etmedik. Her zaman misli ile karşılık verdik. Vermeye de devam edeceğiz. O insanlar ve kurumlar şimdi yoklar ama Gazete Beşiktaş herzaman dimdik ayakta!..
Tekrar teşekkürler Beşiktaş!..

AK PARTİ 1. AMA CHP DE SİLDİ SÜPÜRDÜ!..

Bir yerel seçim atlattık!.. Bu konuda nasıl bir çalışma yapıldığını iyi bilirim. Zamanında 5 ayrı belediye başkanına baş danışmanlık yapmıştım, zor bir süreçtir. Kazanınca ayrı kaybedince ayrı konuşulur, bu da doğaldır, ama kahramanlar bir tanedir!..
Şimdi eğri oturup doğru konuşmanın zamanıdır. AK Parti her kadar birinci partiyiz başarılıyız dese de, CHP bu yerel seçimlerde yalan yok sildi süpürdü. Bunun bir çok faktörü var!.. Diğer yazılarımda analiz ederiz.
CHP'nin İstanbul, İzmir ve Ankara'yı alması bile başlı başına bir devrimdir!.. Umarım bu başarıyı geçen sefer ki gibi hoyratça kullanmazlar. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş'ta Rıza Akpolat uyum içinde çalışaçaklarına inanıyorum. Çünkü bunu Rıza Akpolat çok istiyordu, Radyo Beşiktaş'a geldiğinde ilk söylediği söz bu olmuştu ve dikkatimi çekmişti. Hatta alacaklarına da çok emindi. 

RIZA AKPOLAT BEŞİKTAŞ İÇİN BİR ŞANS OLABİLİR

İlk karşılaşmamızda Rıza Akpolat'ı cana yakın ve samimi bir genç olarak gördüm, bir o kadar da donanımlı ve konulara hakim olarak algıladım. Eşinin de kendisine destek vermesi çok önemli...  
Yaklaşık 1 saati geçkin bir süre oturup konuştuk, ardından radyo programı yaptık, sohbeti de, paylaşımları da samimi idi... Eskiyi de olduğu gibi kabul ediyor, yapacaklarını da aynı şekilde paylaşıyor. Bu da samimiyetini ve kendine güvenini gösteriyor.
Tek bir şey istedim;  Halka yakın olmasını, ulaşılabilir olmasını, hatta telefonlarını bile kendi açmasını, bire bir temas kurmasını, iletişime açık olmasını rica ettim. Yerel yöneticilerin sokaktaki insandan farkı olmadığını anlattım. Yapar yapmaz bilemem... Yaparsa gönülleri feteder!.. Yapmaz ise, ne kadar proje üretse hizmet yapsa da bence bir yönü eksik kalır!... O da, insani yönü!.. 

BAŞKANA ZAMAN TANIMAK LAZIM

Akpolat'a en az bir yıl zaman vermek lazım. Eskinin kirini pasını temizlemesi zor olacak. Temiz bir sayfa açtık dedi, bekleyip göreceğiz. Biz Beşiktaş Medya Grup olarak Beşiktaş adına atacağı her olumlu ve güzel adım için kendisine destek olma sözü verdik. Bağımsız gazetecilik anlayışı çercevesince Beşikmtaş Belediyesi ve Beşiktaş Medyası olarak el ele daha güçlü yol alınacağına inanıyoruz. Önümüzdeki günlerde Beşiktaş adına güzel bir sayfa açacağımıza ve iletişim adına önemli adımlar atacağımıza inanıyorum. 
Oy oranlarına ise hiç değinmek istemiyorum, Çünkü CHP v e Rıza Akpolat yüzde 73.06 gibi yüksek bir oy oranıyla geçen dönemin tüm olumsuzluklarına rağmen rekor kırmışlardır. Geçen dönemden tek kişi ile çalışmayacak olmaları bile bence kendilerine artı yazmıştır. Ama o kadar pisliğin de bir tortusu, bir gideri olacaktır!.. 
Yoksa yüzde 80'lere ulaşmak mümkündü!..
Yine de büyük başarı... Rekor!..
Aynı hatalara düşmemek için; Rıza Akpolat'ın, Beşiktaş'ı iyi tanıyan ancak siyasetin içinden olmayan objektif kişilerden de fikir alması ve danışmanlık adı altında görüşlere başvurarak adım atması doğru kararlar vermesi açısından yararlı olacaktır. 
Neden böyle diyorum;
Rıza Akpolat'ın gerçekten başarılı olmasını istiyorum da ondan...
Anlayan anlamıştır. Açmaya gerek yok. Zamanı gelince gerekirse bunları da paylaşırız.
Rıza Akpolat'a başarılar diliyoruz.

İMAMOĞLU BİR MUCİZE GERÇEKLEŞTİRMİŞTİR

Ekrem İmamoğluna ayrı bir parantez açmak gerekir. İmamoğlu deyim yerinde ise destan yazdı. Daha bundan üç beş ay önce isminden bile birçok kişinin haberi olmayan bir kişi çıktı geldi istanbul'u aldı. Bu kolay bir iş değildir!.. partiyle özdeştirilip açıklanacak bir olay da değildir!..
Sabaha kadar ekip arkadaşlarımızla  birlikte çalıştık, her dakika değişen sonuçları okuyucularımıza ulaştırmak için uykusuz kaldık. Son ana kadar nefes nefese geçen yarışta İmamoğlu'nun ipi göğüslemesi mucize gibi bir olaydı. Ekrem İmamoğlu'na da başarılar diliyoruz.

BİRAZDA SPOR DİYELİM

Beşiktaş için bu sezon şampiyonluk hayal!.. 
Ama artık Avrupa Ligine katılmak ve orada başarılı sonuçlar almak için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Fakat tablo öyle de değil. Kulüp içinde bir hır gün, birbirlerini suçlama, ne ararsan var... Hem de kamuoyu önünde... 
Sosyal medyada bile neler neler paylaşılıyor. 
Ben Türkiye ve Dünya Spor Yazarıyım... 
İzlemediğim kulüp, spor olayı kalmamıştır. Böyle bir şey ilk kez görüyorum. Hele hele "Efendi" olarak bilinen Beşiktaş'ta yaşananlar inanın hiç bir yerde olmaz, olamaz.
Seçim olacak, başkanlar yarışacak. 
Bir başkan ve  yönetim seçilecek.
Peki bu tavırlar, bu rezillikler bitecek mi?..
Bence hayır?...
Neden bunlar oluyor, söyleyeyim... 
İnsanlar koltuk ve makam peşinde...
İnsanlar var olma peşinde...
İnsanlar kucaklayıcı değil!.. 
İnsanlar Beşiktaş'ı sevmiyor!..
Kendilerini seviyor!..
Esas mesele bu!..
Boşuna ne kendinizi, ne de başkasını kandırmayın!..

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık