QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

26 Nisan 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Beşiktaş Belediye Başkan adayı kim?

Benden daha önümüzde aylar varken böyle bir açıklama beklemiyorsunuzdur umarım...
Kafamda oluşan da, gönlümden geçen de var tabii..
Ama şu anda sadece "Nasıl bir belediye başkanı istiyorum, Beşiktaşlı nasıl bir profil arzuluyor?" onunla ilgili fikirlerimi 5 kuşak Beşiktaşlı ve 35 yıllık bir gazeteci olarak paylaşabilirim...

Mümtaz Kola, Ayfer Atay, Yusuf Namoğlu, İsmail Ünal... 
Ve en son görevden alınan Murat Hazinedar...
Her dönemi bire bir yaşadık...
Beşiktaş iyi belediye başkanları da gördü, ne yazık ki çok kötüsünü de yaşadı!..
Beşiktaş CHP'nin kalesidir!..
Onun için CHP, bu yerel seçimlerde Beşiktaş'ta kaybolan güven ortamını yeniden sağlamak için çok dikkatli ve doğru bir tercih yapmalıdır.
Bu konuda Beşiktaşlıların ve benim düşüncelerim var.
...Ve bunlara kulak vermek zorunda siyasiler...

Ama önce;
Beşiktaş Medya Grup gazetecileri 7/24 aralıksız çok yoğun çalıştı.
Beşiktaş Medya Grup yayınlarından Gazete Beşiktaş, Radyo Beşiktaş, Haber Sitesi ve Sosyal Medya hesapları müthiş bir sınav verdi.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri, genel seçim derken şimdi de yerel seçimler başlamadan tatile kaçmak durumundayız artık...
Özellikle de ben!..
Yoksa zihnen çökeceğiz hep birlikte...
Çünkü 24 saat aralıksız yoğun bizimde çalıştı arkadaşlar, ben de bu tempoya ayak uydurmak zorunda kaldım. Zaten uyduramayanlar da yollarda döküldü kaldı!.. 
Gazetecilik zor iştir, bilmeyen anlamaz. Eskiden yazılı basın vardı, haberleri izler, toparlar yazardık biterdi. Şimdi insan kendi gazetesini çıkarınca, finansmanla uğraş, baskıyla uğraş, dağıtımla uğraş... Allahtan Beşiktaşlıların tümü memnun...
Benim de 1982 yılından bu yana çoğunda çalıştığım Tan, Hürgün, 24 saat, Ateş, Radikal, Finansal Forum, Referans, Tercüman'dan sonra HaberTürk'te kapandı gitti. Daha hatırlamadığım birçok gazetede bu durumda...
Biz 20. yıla merdiven dayıyoruz, hem de arkamızda öyle bir güç olmadan kendi yarattığımız finansmanımızla, fazla söze gerek var mı?

Teknoloji devrindeyiz malum, bir de haber sitemiz var, yetmedi radyo programları ve toplam 450.000'i aşan Twitter ve Facebook sosyal medya... İnanın ekibi artırsak bile bazen  iflahımızın  kesildiği oluyor.
Dört bir yana yetişelim derken, özel hayatımız kalmadı nerdeyse...
Onun için kısa bir tatil için müsaade istiyorum. 
Arkadaşlarımız çalışıyor, ben de uzaktan da olsa kontrolleri yapacağım. Zaman zaman da İstanbul'a gelip çalışmalara katılacağım.
Yapılan işe saygı gösteren ve bizlere destek veren tüm Beşiktaşlılara teşekkür ediyorum.
Yeni dönemde neler yapacağız?..

Öncelikle;
Eylül ayında biz radyo programlarına hızlandırılmış olarak başlıyoruz. Türkiye genelinde yerel seçimleri., Beşiktaş özelinde yine yerel seçimleri masaya yatıracağız. Konuklarla birlikte canlı yayınlara hız vereceğiz. Geçen dönemlerde yaptığımız gibi bu canlı yayınlar ve programlarla  insanları bilgilendirmeye çalışacağız. 
Yerel seçimler artık erkene mi alınır, zamanında mı yapılır bilemem ancak biz bu programlara başlama kararı aldık. Eylül ayı içinde de önce tanıtımlara ve duyurulara başlıyoruz. Sonra gazete, haber sitesi, radyo ve sosyal medya ile birlikte 4 koldan yerel seçimlere kadar hep birlikteyiz. Medya ve iletişim kanallarını sonuna kadar açtık!..
Madem söz yerel seçimlerden açıldı... 
Biraz şu işin ucundan kıyısından gireyim. 
Benim düşüncelerimi biliyorsunuz. Yazdım 50 kere... 
Ben siyasete ticaretin karışmasına karşıyım. 
Amaç Beşiktaş'a hizmet olmalı...
İşinizi yaparsınız yine kazanırsınız, o ayrı konu...

Çok gerilere gitmeye gerek yok... Gerekirse gideriz de... Ama geçen dönem gördünüz Beşiktaş'ta olaylar ne hale geldi. Rezilliğin bini bin para... Belediye Başkanı görevden alındı, başkan yardımcıları, meçlis üyeleri, hatta müdürler bile gitti. 
Beşiktaş'ın tarihinde bu bir ilktir. Tam bir kara leke... 
Haklarında FETÖ'den tutunda, ihaleye fesat karıştırma, haksız kazanç ve birçok iddia var belediyeyi yönetenlerin.... Hükümet kurulur kurulmaz inanıyorum ki, bu işlerin üzerine gidilecektir. Sonuçta hırsızlık yapanlar cezalarını çekerler. Ancak bu durum Beşiktaş'ta büyük yaralar açtı. Biz bunlara layık değiliz, tekrar Beşiktaş'ı ayağa kaldırmalıyız. Bunlara Eylül ayından itibaren detayları ile değineceğim, unuttum zannedilmesin... Her zaman söylüyorum: Unutmayız, unutturmayız... Gazetecilikte fikri takip diye bir şey vardır ve çok önemli bir konudur.

Beşiktaş'ta yerel seçimler de ne olur?.. sorusuna gelince;
CHP tekrar alır ancak, geçen dönemdeki gibi odunu koysak CHP kazanır mantığıyla yapılmaması lazım bu işlerin artık. Ciddi olmak lazım... Kazananın halini gördük işte... Beşiktaş'ta genel seçimlerdeki oy kaybının en önemli nedeni bu rezilliklerdi. Beşiktaşlı aydın, kültürlü ve akıllıdır. Bunların hepsini görüyor. Bu çürümüş sistem ve bu çürük elmaların tümü temizlenmelidir. İnsanlara taze bir kan ve umut aşılanmalıdır.
Yeniden yüzde 77'lere çıkmak istiyorsa CHP hatta aşmak, Beşiktaşlılar gibi düşünmelidir. O zaman bu oyları geri alır ve hatta arttırabilir de...

Bir daha böyle bir kabus yaşamamak için Beşiktaş'a, Beşiktaş'lı bir aday gerekir düşüncesi yaygın... Örgütün içinden, yıllardır Beşiktaş'a hizmet etmiş, Beşiktaş'ta oturan, herkesin tanıdığı, Beşiktaş için projeler üreten, iletişime açık, vizyon sahibi, kucaklayan, dinamik ve samimi bir insan...Taze bir kan istiyor çoğunluk. Hatta sosyal medyadan kendi adaylarını pompalıyor. Bunlar iki günde değişir görürsünüz.

Beşiktaşlı olmayan Beşiktaş'ı sevmeyen bir başkanın ve ekibinin neler yaptığını gördük diye ben de karamsarım ama yine de ben değişik düşünüyorum... Belediye kapılarını halka açacak, randevusuz ulaşılabilecek, engelleri ortadan kaldıracak, satafatlı makam arabaları ve korumaları olmayan, içimizden biri lazım Beşiktaş'a... Bunun içinde sadece Beşiktaşlı olması Beşiktaşta oturması gerekmez. Beşiktaşlı olan siyasetçiler ne yazık ki en çok zarar verenlerdir. İş takibi yapan, insanları kullanan, çıkar peşinde olan çok insan sayabilirim Beşikataşlı olan... Ama insan olmayan...
Beşiktaş için çalışsın yeter...  Bizlerde yardımcı olacağız mutlaka... 

Biz hiç bir dönemimizde iktidardan yana olmadık. Bu parti ile alakalı değil... Necmettin Erbakan, Alpaslan Türkeş, Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit'e bile son zamanları da olsa yetiştik. Erdal İnönü, Turgut Özal, Mesut Yılmaz, Tansu Çiller'i saymak bile gereksiz. Tüm gazetecilik yaşamımda, meslek etiği gereği siyasilerle içice olmama rağmen mesafeli durmaya çalıştım. Beşiktaş Gazetesini çıkarttığımdan bu yana da yine herkese söz hakkı vererek, yıllardır Beşiktaş'a katkı vermeye çalışıyoruz.

Ancak;
Geçen dönemlerde yaşanan rezillikler üzerine bu yerel seçimlerde kesin karar verdim, bundan böyle Beşiktaş için elimi değil, kolumu taşın altına koyacağım. Hem tecrübem, hem fikirlerim hem de yayınlarımız olarak önemli katkılar sunacağımızdan eminim. Ancak bunların hepsini Eylül ayından itibaren paylaşacağım sizlerle...

Geçen dönemlerde neler oldu? Hangi başkanlar neler yaptı? Yaşanan pespaye olaylar, şu anda belediyenin içinde bulunduğu durum... Vizyonsuzluk, yaşlanmış bir yönetim, dinamik ve çağdaş olmayan bir süreç, Beşiktaş'a katkı sağlamayacak bir dönem geçirdik, geçiriyoruz.

Çıkar, hizmetin, hatta insanlığın bile önüne geçti. Sevgiyi bırakın, saygıyı bile unuttuk. Makam, koltuk, güç hırsı akılları başlarından aldı bazılarının, herşeyin geçici olduğunu unuttular!.. Şimdi kara kara düşünüyorlar. Seçimden sonra da diğerleri düşünecek!..

Beşiktaş, yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibi gidiyor şu anda... Boçlar ödenmiyor, hizmet yapılmıyor, koltuğu dolduramıyorlar, kaptırmamaya uğraşıyorlar, hata üzerine hata yapıyorlar, günü kurtarabilirlerse ne ala!..

Ne gibi yanlışlar yapıldı, doğrular nedir? 
Detayları ile paylaşacağım sizlerle ama dediğim gibi Eylül'de herşey... 
Haberler, programlar, yorumlar, seçime kadar birlikteyiz her gün 7/24...
Bu arada yine haber sitesinde yorumlarımız olacak...
Herkes Beşiktaş'taki süreçleri biliyor, yaşananların farkında, kimin ne olduğunu da biliyor...
İçiniz rahat olsun!..
Yerel seçim öncesi göreceksiniz...
Herkesin ayrı ayrı bir profili çıkacak!..

Herkes hak ettiğini bulacak...

Sonuçta;
Beşiktaş sahipsiz değil.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

  • ....

    .... 16.10.2018 02:28

    Beşiktaş’a uzun yıllardır hizmet eden ve birçok olayda ismi duyulmuş herzaman halkın içinde olmuş Çetin Soysal yakışıt

  • Ayie ünlü

    Ayie ünlü 29.10.2018 14:30

    Bir Beşiktaşlı olarak iyi yazmışsınız da çok fazla başlığın dışında yazmışsınız :) Elinize sağlık CHP li biri olarak Beşiktaşlı olarak ve Çevremdeki 10 larca kişi gibi son yaşanan dönemden sonra CHP ye oy vermeyeceğiz diyorduk tak ki Sayın Mimar Gülay Yedekci'nin aday olduğunu öğrenene kadar eğer adaylığı kesinleşirse istediğimiz ve oy vereceğimiz tek kişidir bunu kendim ve çevrem adına söylüyorum..

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık