QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Dost atışı!.. Beşiktaş ve siyaset!..

Yeni yazılarımla yine sizlerleyim. Pandemi diye bir süre ara verdik, Türkiye genelinde gezdik durduk. Meydanı boş bırakmaya gelmiyor!.. İşte yine yazılarımla buradayım... 
Artık devir değişti gazetecilik anlayışı da değişti. Zamanında bir odada üst üste onlarca kişi oturur bilgisayarlar boş kalsın diye kavga ederdik. Şimdi her yer pırıl pırıl, herkeste bilgisayar, evden çalışma imkanları bile var. Ama ben insanların arasında olmayı havayı koklamayı seven bir gazeteciyim. Şu aralar salgın nedeniyle pek insanlarla bir araya gelemiyoruz. Ama haber akışımız, bilgi ve belgeler her zamanki gibi süper seyrediyor. 
Bildiğiniz gibi ben yazarken iyiyi de, kötüyü de abartmadan yazarım. Öncelikle eleştiriye açık olacaksınız. Hem demokrasi hem de fikir hürriyetinden bahsedebilmek için tüm düşüncelere açık olmak gerekir. 
Ortalık kötü insanlarla dolu!.. Kandırırlar mazallah yoldan çıkarırlar haberiniz bile olmaz. Anında satarlar... Örnekler çok bu konuda...

Örneğin önceki dönem belediyecilik anlayışında  bu rahatsızlıkların hepsini gördük. Yazdık, çizdik...

Bu dönem eskiye oranla çok başarılı... Ancak takip ettiğim kadarıyla eski alışkanlıklar eski siyasi anlayış öyle çabuk terkedilmiyor. Kapıdan kovsan bacadan giriyorlar bazıları... Siyasetin kirli yüzü bu olsa gerek...
İstenmeyen işler yok mu, haberleştirilen olaylar?.. Çoğunu bu zaman sürecince takip ettim, bazılarına hiç şaşırmadım, bazılarına ise çok şaşırdım!..  

Kötü insanların pisliklerine bulaşmayın!.. Siyasetin eskileri bu işleri iyi bilir. Siyaseten geleceği olan pırıl pırıl insanlar yok olup giderler ne olduğunu bile anlayamazlar. 

Biz bunları çok gördük onun için uyarı maksadı ile söylüyorum. Size en yakın zannettikleriniz menfaat için neler neler yapmaz, inanın ruhunuz bile duymaz.

Onun için siyasilerin yol yürüdüğü insanları iyi seçmeleri gerekir. Geçmişlerinde yaptıklarını incelemelidirler. Bu kadar basit!..
Kandırılmamak kullandırmamak çok önemlidir. 

Bir diğer konu; görevlendirilen kişiler liyakat sahibi olmalıdır. Aksi taktirde fayda yerine zarar verirler. Bu da bir çuval inciri berbat etmekten başka bir işe yaramaz.  

Hayat kısa...
Öyle bir zaman gelir ki, bir de bakarsınız yalnız kalmışınızdır!..
Etrafınızda pervane olanlar bile sizi tanımaz...
Size zarar açmamışlarsa, saygınlıktan bir şey kaybettirmemişlerse dua edin.
Makam, mevki, şan, şöhret, para, pul, mal, mülk geçicidir.
İnsan biriktirin, dost kazanın!..
Güç budur!..
Bu konu daha çok uzar da...
Özet geçtim...
Umarım faydalı olmuştur yazdıklarım!..

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık