QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Mart 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yazısız kurallar

Ergin Aslan, Yeni Şafak'taki köşesinde önemli tespitler yaptı. Ergin Aslan, şunları yazdı...

Beşiktaş’ın Alanyaspor deplasmanında yaşadığı durum, bir büyük takıma yakışacak türden değildi. Maç sonunda Beşiktaş cephesinde infiale neden olan şey hakem Yasin Kol’un verdiği kararlardı. Evet, Yasin Kol çok kötü maç yönetti. Bilerek ya da bilmeyerek yaptı; bunu biz bilmiyoruz, vicdanlara girip bakamayız. TFF Başkanı Sayın Mehmet Büyükekşi, 14 Kasım’a kadar (Dünya Kupası için verilecek ara) hakemler konusunda destek istemişti. Tamam, futbolu yazıp, çizip, konuşanlar olarak destek verelim vermesine de, bu işler tek taraflı olmaz. Sizin hakemleriniz futbola, oyuna, adalet kavramına destek verecek ki, bizler de onlara destek verelim. Bir maç ancak bu kadar kötü yönetilir.

Tabi ki 3-0’dan 3-3’e gelen maçı yalnızca hakem kararlarıyla açıklamayacağım. Teknik direktör Valerien İsmael’in devre arasındaki değişiklikleri ve ikinci yarıda kabullendiği oyun anlayışı Beşiktaş armasına, markasına ait bir anlayış değil, olamaz. Beşiktaş’ın tarih boyunca böyle bir yer olmayacağını da kendisine anlatmak gerekir. Buranın bir kültürü vardır. Buranın sloganları, coşkusu, sahada başkaldırısı herkesçe bilinir. Elbette topa bastığın, maçına göre kontrollü oynadığın, defansa ağırlık verdiğin maçlar olacaktır. Ama bunu 10 kişi ile ceza sahasında durarak, sıfır hücum planı ile yapamazsın. Yakışmaz. Buranın futbol kültürü 1 senede oluşmadı ki 1 senede değişsin. Oyun kültürü, büyük takım refleksi dediğin şey uzun yıllar içinde oluşur. Dolayısıyla ne teknik direktörün, ne sportif direktörün, ne yöneticinin ne de başkanın “Ben bunu değiştiriyorum, artık farklı bir oyun kültürümüz olacak” demesiyle değişmez. Büyük kulüplerin gözle görülmeyen, kağıda yazılmamış kaideleri vardır... Bunlar yazısız kurallardır. Örf, adet, töre gibi... Beşiktaş gibi oynamak, sahada Beşiktaş gibi görünmek diye bir şey vardır. İnter, Madrid, Münih gibi takımlarla oynamıyorsanız, kendiniz olmaktan vazgeçemezsiniz, hadi geçtiniz, bunu alışkanlık haline getiremezsiniz. Beşiktaş’ın cüssesi büyüktür; yeri gelir sahadan taşar ama asla kendi ceza sahasına sığmaz...

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık