QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

25 Nisan 2024, Perşembe

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Koronavirüs önlemleri "Takdir bizim, kader sizin"

" Bu saatten sonra tedbir almasanız da olur!..  Dr. Fatih Aktaş , Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı.

Ülkemizde sağlık emekçilerinin ve halkımızın vermiş olduğu mücadele sonucunda Covid-19 salgını

Avrupa daki gibi bir yıkım göstermemiştir. Bu başarının devamı için kişisel koruyucu ekipman kullanımı, sosyal mesafeye dikkat etme ve kalabalık yaşam tarzından uzaklaşma belki çok uzun süre devam etmelidir. Normalleşme dediğimiz şey belkide virüsün etkisinin azaldığı bu dönemlerdeki yaşam tarzımız olabilir. 

Doktor  dahiliye mütehassısı Kenan Ömer Onsun, 

Benim, halk diliyle anlayabildiğim şu ,

" Bu Kovid salgını, bugün bir bozulalım, yarın yeniden düzülelim, hafta içi bozuluruz,hafta sonu yine düzülürüz " şeklinde önlenebilecek bir şey değildir. Çocuklarla oyun oynar gibi yönetilecek bir süreç değildir bu.

Sürü bağışıklığı sisteminin bilinçsiz bir denemesidir. Hâlbuki, bu yanlış uygulama İngiltere'de ters tepmişti ve yanlışı görülmüştü.

Her konuda toplum kandırılabilir ama sağlık konusunda kandırma çok yazık olur  ve sonucu çok acı olur.

Maalesef ki , bu konuda dost acı söyler misali , her şeyi göze alarak Halk Sağlığı Uzmanı Prof.Dr. Ahmet Saltık hoca da , Türkiye'nin önemli bilim adamlarından Genetik Uzmanı Dr. Serdar Savaş da aynı mealde şeyler söylüyorlar ve Prof. Dr. Ahmet Saltık hoca, aynı zamanda Siyasal Bilgiler Uzmanı bir kişi.

En önemli şey , insan sağlığı olmakla beraber, 

diyor ki Ahmet Saltık hoca, " Bu gün, ekonomik korkular ile kalıcı tedbirler uygulanamıyor, başlangıçta 15 günlük bir sokağa çıkma yasağı uygulanamadı, palyatif (geçici) tedbirlere başvuruldu ama her bir ihlâl yeni bir 14 gün başlatıyor. Şayet böyle devam eder de bu Pandemi engelenemez ise sonucundaki ekonomik önlemler çok daha ağıra mâlolur ve belki de kaldırılamaz." 

Ülkemizde sağlık emekçilerinin ve halkımızın vermiş olduğu mücadele sonucunda Covid-19 salgını

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Mehmet Ceyhan ve yine  Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı  Prof. Dr. Gaye Usluer de normalleşmeye geçme için çok erken olduğu fikrindeler. Hem bulaşım oranı 1.56'yı çok yüksek buluyorlar hem inandırıcılığından şüpheliler.

Bilim Kurulu üyeleri, sadece kendi önlerine konulan rakamları değerlendirdikleri cihetle beyanları daha siyasi bir mahiyet arz ediyor. Bilim Kurulu üyelerinden de doğrudan bir açıklama gelmiyor

Pek çok ilim adamı Prof.Dr. AVM'lere gitmenin fevkalâde sakıncalı olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Necmettin Ünal ve Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ahmet Demircan da bunu söyleyenlerden.

İstanbul ve Ankara Tabib odaları Başkanları da asla normalleşme olamayacağını belirtiyorlar.

Sağlık Bakanı da iki arada bir derede kalmış misali bir taraftan  "Salgın kontrol altında" derken bir noktada da "Evde kalmanın en doğru olduğunu" belirtiyor. Sağlık Bakanı, Doktor sıfatı ile siyasetçi sıfatı arasında sıkışıp kalmış durumda. 

Yani, bizi mahkûm ettiğiniz durum şudur ;

"Takdir bizim, kader sizin"

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık