QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

21 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Gazetecilik ve gazeteciler günü

Gazetecilerin her yazdıkları yazıdan ve her yaptıkları haberden gözaltına alındıkları , yandaş gazete ve gazetecilik yaratıldığı bir dönemde GAZETECİLER GÜNÜ KUTLAMAK nasıl bir şeydir anlayamadığım için ben bu kutlamaya katılamadım.

Benim bildiğim doğum günleri kutlanır, şayet öyle bir günde bir hastalık veya sair bir sebepten mani çıkarsa ertelenir ve sağlıklı bir günde KUTLAMA yapılır. Zira, benim anladığım kadarıyla Kutlama çok önem verilen bir günde duyulan coşkunun ifadesi ve tezahürüdür.

Aynı zamanda bir olumlamadır kutlama. O günü kutlu saymadır, o günün coşkusunu daim kılmaktır.

Ayrıca, çalışan gazeteciler günü tanımlamasını da hiç anlamlı bulmuyorum. Nedir bu çalışan gazeteci tabiri?
Gazete çalışanı desen değil , Gazetecilik tahsili yapmış ama fiilen çalışmamış olanları dışlayan bir tabir desen, tahmin etmem, emekli gazetecileri hariç tutan bir tabir desen anlamsız bulurum, dergi, mecmua ve sair yayınları kapsamayan bir tabir mi diye düşündürür...
Velhasıl bu tabir bana çok içi boş bir tabir gelir ve o yüzden de kutlamıyacağım.

Gazetecilik ve artık çağımızda BASIN ve YAYIN mensubu olmak çok önemli bir şey. Demokrasilerde en önemli Demokratik güç ve bir Demokratik Baskı Gurubudur bu meslek. Demokratik anlayışın zayıfladığı dönemlerde ise susturulur, baskı uygulanır ve Sansür getirilir. Sultan Abdülhamid , 1. ve 2. Meşrutiyet arası İSTİBDAD DEVRİ diye anılan dönemde en etkin sansürü uygulanmıştır.

GAZETECİLİK ve BASIN YAYIN Halkın sesidir, Halkın özgürlüğünün ifadesini bulduğu yer ve Özgürlüğün Penceresidir.

Bugün artık çok yetkin gazetecilerimiz ve Basın mensuplarımız vardır.Gördükleri eğitimleri, bir hukuk mezununa yakın hukuk bilgileri, bir siyaset bilimi mezununa yakın siyaset bilgileri, çok üstün analiz yetileri olan, gazeteciliğin her kademesinde ustalarının da yanında, muhabirlikten yetişmiş, olayların içinde pişmiş, bir bölümü doktora da yapmış, iyi lisan bilen, televizyonlarda tartışma programlarında bu yetilerini gösteren gazeteciler her övgüye layıktır.

Kalemini satanlar ise maalesef ki her dönemde olmuştur ama onlar hayatlarında da tarihte de hep kendilerine yakışan şekilde yazılacaklardır. Gerçek gazeteciler ise onurları ile ve kalem güçleri ile her zaman gönüllerde olucaklardır!..

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık