QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Koronaya karşı eter önerisi

Bu yazımın bilimsel anlamda elbette bir değeri yok.
Ancak bu konuda bilimsel çalışmalar yapanlardan aldığım bilgileri aktarıyorum.
Dr. Füsun Koroğlu Çorapçıoğlu, Başbakanlık eski müsteşarlarından.
İki üniversite mezunu.
Biri Eczacılık fakültesi.
Koranaya karşı “eterin etkili olacağını” öne süren bir bilimsel projeyi, Bilim Kurulu’na vermiş.
Taaa geçtiğimiz nisan ayında üstelik.
Bu yılın başında Kıbrıs’a giden Çorapçıoğlu dönüşünde çok ciddi nefes alma sorunu yaşamış hastanede 4 gün müşahede altında tutulmuş.
Dedi ki “Korona olduğumu sonra öğrendim. Buradan çıkan şu; korona Türkiye’de ocak ayında da vardı ama henüz teşhis konamıyordu.”
Çorapçıoğlu “Korona farklı tiplerde, genetik materyal olarak  RNA taşıyan ve en dış çeperinde lipit zarf kaplı bir virüstür. Bu virüsün ağırlığı 0.85 attogram (gramın trilyonda birinin milyonda biri) ve bir kişiyi hasta eden 70 milyar virüsün toplam ağırlığı 0,0000005 gram, dünyada 7 milyonu aşkın hastadan hareketle de tüm dünyayı tehdit eden bu yaratığın toplam ağırlığı ancak 3.5 gram olarak tahmin edilmektedir” diyerek başladı anlatmaya.
Bu virüsle baş etme yöntemlerinden birinin eter kullanmak olduğunu düşünmüş.
Covid-19’un çevresi yağla kaplı, eter de bu tür virüslerdeki yağı yok etme özelliğine sahip.
Çorapçıoğlu’nun dediğine göre “Lipitler, eter, alkol ve aseton gibi organik çözücülerde çözünür ve eter de yağlar için mükemmel bir çözücüdür. Gerek elde gerekse bedendeki virüsün alkol ve sabunla yıkanarak yok edilmesi,  her ikisinin de yağ çözücü özelliği nedeni ile virüsü parçalayarak etkisiz hale getirmesinden kaynaklanmaktadır.”
Öneriye göre “İnhalasyon yolu ile yeni enfekte olmuş bir hastaya, maksimum 3 damla eter koklattığımızda kesinlikle aldığı virüsdeki yağ tabakası  parçalanacak  tıpkı alkolle el temizliği gibi eterle de akciğerler dezenfekte olacak.”
Peki bu yöntemle hastalık gerçekten önlenebiliyor mu?
Doktor Füsun Çorapçıoğlu “En azından kendimde başarılı oldu. Ayrıca başka arkadaşlarım klinik deneyleri de yaptılar elbette” dedikten sonra şunları anlattı:
“Eczacılık üzerine çalışan, yani konuyu bilen biri olarak bu önerimi sunduğumda Bilim Kurulu normal zaman prosedürü uyguladı. Yani ortada bir mücbir sebep yokken bulunmuş bir yöntemin uygulanması konusunda ne yapılıyorsa onu yapmak istiyorlar. Konu Bilim Etik Kurulu’na havale ediliyor. Oysa buna öncelik verebilir, Bilim Etik Kurulu en azından daha hızlı çalışarak eter kullanımına karar verebilir.”
Çorapçıoğlu “Elbette tıbbı bir yöntemin yaygın kullanımından önce tüm araştırmalar yapılacaktır, ancak eter 150 yılı aşkın süredir kullanılan, en etkili ve anestezik amaçlı ilk uçucu gazlardandır. Bunun yanında en prestijli tıp dergilerinden Lancet’de yayımlanan makalede geleneksel tedaviye cevap vermeyen ağır astım hastalarının mekanik ventilasyon sırasında halotan ile birlikte verilen dietil eterden belirgin derecede fayda gördükleri  bilinmektedir. Eterin virüsü parçalama özelliği de dikkate alındığında Covid- 19 durumunda çarpan etkinin çok daha fazla olacağı açıktır” dedikten sonra şunu anlattı:
“Açıkçası eter uygulamanın tıbbi açıdan çok büyük bir sakıncası yoktur. Beklenmedik ters bir yan etki yaratmayacağı da açıktır. Bilim Kurulu, mücbir sebep koşulları altında bu yöntemi inceleyebilirdi. Ancak ne yazık ki nisan ayından bu yana hiç cevap vermediler bile.”
Elbette tıbbi konuda ahkam kesecek halim yok.
Füsun hanıma “Eter satışı serbest mi?” diye sordum önce.
Serbest değilmiş. Demek ki bu yazıyı okuyup da kendi başına eter koklamaya kalkan olmayacaktır.
Bu nedenle bu öneriyi gönlüm rahat yazabildim.

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık