QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Faizler düşmeye başlar mı?

Türk Lirası varlıklara gelen alımlar, bankaların sendikasyon kredilerini sorunsuz yenilemesi, MB’nın yüksek faiz politikasını sürdüreceğini taahhüt etmesi, dış ticaretteki cari fazla ve her şeyden önemlisi ABD ile azalan gerginlikler TL’nin hızla değerlenmesine sebep oldu.

Ancak özel şirketlerin 2019’daki borç ödemeleri ve Türkiye’nin hala yüksek duran kredi risk primi (CDS)kırılganlığın sürmesine neden oluyor. Yüksek faizler üretim ve ticareti vurmaya devam ederken kredi mekanizması da çalışamıyor. Bu nedenle, yetkililer de seçimler yaklaşırken büyümenin daha çok düşmemesi için çareyi tekrar tüketime abanmakta buldu. ÖTV,  KDV ve bazı harçlara indirim gelirken, kredi kartlarına yapılan taksit sayısı da arttı.

Dolayısıyla, kasım ve aralık enflasyonu sıfıra yakın veya eksi bile gelse, görüntüyü bozmamak adına MB’dan faizleri düşürme yönünde bir adım atmasını beklememek gerekir. Yapısal sorunlara odaklanmak mecburiyeti de başka bahara kalmıştır. 

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık