QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

20 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Kintaro’nun mitolojiden günümüz kültürüne etkisi

Japon mitolojisinin en popüler hikayelerinden olan Kintaro, çocukken bile insanüstü bir güce sahiptir ve büyüdüğünde cesur bir samuray olur. Samuray geçmişi, büyük savaşçı Sakata no Kintoki’nin gerçek hayatına dayanan Kintaro, Japonya’da çok iyi bilinen bir kahramandır. Günümüz popüler kültüründe de farklı biçimlerde temsil edilmektedir. Örneğin, erkek çocuğu olan aileler, çocuklarının odalarına Kintaro bebekleri koyarak güçlü olmalarını umarlar. Buna ek olarak Kintaro, televizyon dizilerinde, bilgisayar oyunlarında, Japon yapımı çizgi filmlerde, çizgi romanlarda karşımıza çıkabilir. Ayrıca, Kintaro adı ile üretilen şekerlemeler de vardır. Bu şekerler, her diliminde Kintaro’nun resmi olan silindir şeklindedir.

Kintaro efsanesi

Ormanda yetişen Kintaro, genç yaşından itibaren hayvanlarla insanları, canavarlara karşı korumuştur. Daha sonraları samuray olan kahramanı maceralarında Japonya’yı birçok kez öldürücü düşmana karşı korumuştur. Sahip olduğu en büyük şey olan baltasıyla, hem ağaçları kesmiş, hem de ormandaki canavarları yenmiştir.

Henüz bebekken bile dikkat çekecek kadar güçlü olan Kintaro’nun babası ise; Kyotolu bir savaşçı olan Kintoki’dir. Genç ve güzel bir kadına aşık olarak evlenen Kintoki, gücünü kıskanan bazı saraylıların dedikoduları yüzünden bir saray entrikasına karışarak ormana sürülür ve burada ölür. Bu sırada bir oğlan doğuran karısı, bebeğin adını Kintaro koymuştur. Vahşi hayatın kurallarına alışan Kintaro, hem annesini hem de ormandaki sakinlerini dev yeryüzü örümceği gibi ürkütücü pek çok canavara karşı korumaya başlar.

Kaynak: Efsaneler & Mitler, Philip Wilkinson

Yazarın Diğer Yazıları

Makale Yorumları

Makaleye Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code
Yorum Gönder

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yukarı çık