Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Yazlık evlerini kiraya verenler dikkat!

Yazlık evlerini kiraya verenler dikkat!


Ekonomik sıkıntıların yaşamdığı şu günlerde, para arayışı içinde olan hükümetin çift MTV'den sonra yeni tedbirleri bir bir sıralanmaya başladı. Bakanlık geçtiğimiz günlerde yaptığı çalışmalarla yazlık evlerini kiraya verenler veya pansiyon mahiyetinde olan taşınmazlarla ilgili mevcut düzenlemelerin yanısıra yeni düzenleme ve cezai yaptırımlar getireceğini, ayrıca denetimlerin sıkılaştırılacağını açıkladı. Vergi kaçağını önlemek için bir dizi tedbir hazırladığı bilgisi basınla paylaşıldı. Yeni düzenlemenin yılbaşına kadar yasalaşacağı öğrenildi. Önümüzdeki günlerde kiralamaların dışında, başta gayrimenkul satışları ve varlık vergileri ile başka konularında gündeme gelebileceği,  hatta 2024 yılında alınması gereken bazı vergilerin 2023 yılı sonuna çekileceği de öğrenildi.

UZMAN GÖRÜŞÜ
Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, yazlık kiralamalarını kaleme aldı.
İşte Av. Ali Güvenç Kiraz'ın o yazısı...
Kiracı ve mülk sahibi ilişkisinde mülk sahipleri açısından en önemli konu bir sonraki sene ödenmesi gereken gelir vergisi. Maliye Bakanlığı çok uzun senelerdir kira geliri elde eden fakat beyanda bulunmayan mal sahiplerini dikkatli şekilde izlemekte ve bu konuda farklı metodlar deneyen mülk sahiplerinin bir şekilde kiralama yaptıklarını öğrenmekte hem gelir vergisini, hem yıllara yayılmış faizini almakta hem de neredeyse 1 kat kadar ceza bedelini de mülk sahiplerinden tahsil etmekte.
Özellikle yaz aylarında son dönemde ciddi popüler olan ve aylık rakamların oldukça yükseldiği Ege ve Akdeniz bölgelerindeki kiralamalar önemli hale geldi. Mülk sahipleri aylık kiralama ilişkisi kuruyor ve genelde bunu sözleşmeye dökmüyor parayı nakit olarak tahsil ediyor. Burada çoğunlukla da elektrik, su gibi temel hizmetlerin de yine mülk sahibinin üzerinde kaldığı görülüyor. Bu şekilde gerçekleştirilen bütün ilişkilerde eğer düşük sözleşme imzalanmış ve beyan edilmiş ise ya da hiç sözleşme yapılmamışsa Maliye Bakanlığı tarafından geriye dönük yapılan incelemelerle mülk sahipleri ciddi şekilde cezalarla karşılaşabilir. Özellikle Maliye Bakanlığı'nın site şeklinde var olan Ege, Akdeniz alanlarında site yönetimlerinden kiracı ve misafir listelerini istedikleri belirtiliyor. Yine kiracıların kendi sosyal medya hesaplarından gerçekleştirdikleri paylaşımlarda o evlerde kiracı olarak olması açısından delil niteliğine sahip.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık