Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

28 Nisan 2024, Pazar

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ünlü sanatçı Gülşen, Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'ndan karara tepki!

Ünlü sanatçı Gülşen, Beşiktaş'taki evinde gözaltına alındı! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'ndan karara tepki!

Popçu Gülşen, İstanbul'daki bir mekanda sahne aldı. Gülşen, konserinin ilerleyen dakikalarında "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi sapıklığı oradan geliyor" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu sözler sonrası şarkıcı Gülşen için hukuki süreç başlatıldı. Başsavcılık, TCK'nin 216. maddesi kapsamında, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Başsavcılıkça, şarkıcı Gülşen'in kolluk görevlilerince mevcutlu bir şekilde Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edilmesi talimatı da verildi.

EŞİ DE EŞLİK ETTİ

Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Gülşen'e eşi Ozan Çolakoğlu ile avukatı eşlik etti. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şarkıcı Gülşen'in imam hatip liselerine yönelik hakaret ve iftira içeren sözleri nedeniyle hukuki süreç başlatıldığını açıkladı.

MEB'DEN SERT AÇIKLAMA!

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bir şarkıcının, konserinde imam hatip liselerimizi itham ederek bu camiaya yönelik hakaret ve iftira içeren sözlerinden dolayı kendisini kınıyoruz.

Kuruluşundan bu yana ülkenin milli ve manevi değerleriyle nesillerin yetiştiği bu kurumlara veya herhangi bir okul türümüze ya da bu okullarımızda eğitim gören öğrencilerimize yönelik aşağılayıcı ve ötekileştirici sözlerin sarf edilmesi asla kabul edilemez.

Bakanlığımızca söz konusu şarkıcının hakaret ve iftira içeren bu sözlerinden dolayı hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

BEŞİKTAŞ’TAKİ EVİNDEN GÖZALTINA ALINDI

Savcılık, emniyete yazı yazarak Gülşen'in ‘mevcutlu' bir şekilde getirilmesi talimatını vermişti. Bunun üzerine şarkıcı Gülşen, soruşturma kapsamında bugün İstanbul Beşiktaş'taki evinden gözaltına alındı.

TUTUKLAMA TALEBİYLE SULH CEZA HAKİMLİĞİ’NE SEVK EDİLDİ

Gülşen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’de ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Gülşen’e eşi Ozan Çolakoğlu ile avukatı eşlik etti. Gülşen, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

GÜLŞEN’DEN AÇIKLAMA

Nisan ayındaki konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” iddiasıyla soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan şarkıcı Gülşen, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Gülşen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmayı hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken, eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım…”

GÜLŞEN’İN İFADESİ

SÖZCÜ'den edinilen bilgilere göre; tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Gülşen’in ifadesi ortaya çıktı.

Şarkıcı Gülşen, ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. Grubunda Miraç adlı müzisyenin “imam” lakabı olduğunu belirten Gülşen, aralarında geçen bir konuşma dolayısıyla suç işleme kastının olmadığını savundu.

Gülşen, ifadesinde şunları söyledi:

“Ben 25 yıllık sanatçıyım. Benim müzisyen çalışma arkadaşlarım var. Bu grupla birlikte konserlerde sahne alırım. Benim kadromda klavye müzisyeni olarak yer alan “Miraç” isimli arkadaşımın lakabı “imamdır”. Arkadaşlarla kendi aramızda ‘aptal, salak, sapık' olarak şakalaşırız. Talihsizlik olarak bu iki kelime bir araya gelmiştir. Arkadaşımız imam hatipte okumamıştır. Miraç'ın soy ismini ve iletişimini hatırlamıyorum. Grupta tüm arkadaşlarımın lakabı mevcuttur.

Bu konuşma, konserin hatırlamadığım bir aşamasında muhtemelen şarkı arasında Miraç ile aramızda geçen bir konuşmadır. Ben orkestrama hitaben “beni seyircilerinin arasında omuzlarınızda taşıyın” demem üzerine bana orkestra arasından “seni imam taşısın” şeklinde cevap gelince bahse konu konuşma Miraç'la aramızda geçmiştir. Bu konuşma konsere katılanlara ya da medyaya hitaben yaptığım bir konuşma değildir. Ben ülkesini seven, fırsat eşitliğine inanan, kimseyi ayırıp örselemeyen bir sanatçıyım.

“PROVOKATİF AMAÇLA SERVİS EDİLMİŞTİR”

Bu kısa görüntü aylar sonra kim tarafından, ne amaçla servis edildi bilmiyorum. Ancak provokatif amaçlı olarak servis edildiğini düşünüyorum. Ben imam hatiplileri ya da ülkemizin bir kısmını kötülemek, onlara hakaret etmek amacıyla asla bu konuşmayı yapmadım. Ülkenin tüm değerlerine ve hassasiyetlerine saygım sonsuzdur. Kesinlike atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ayrıca yaşanan olayın zamansız bir yerde gerçekleşmesi talihsizliktir.”

“SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM”

Gülşen, savunmasında “Şakalaşmanın herhangi bir gruba yönelik nefret içerikli olarak algılanması beni çok üzmüştür. Suç işleme kastım yoktur. Atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep ediyorum” ifadelerine yer verdi.

GÜLŞEN MAHKEMEDE NE SÖYLEDİ?

Gülşen, tutuklamaya sevk edildikten sonra çıkarıldığı mahkemede şunları söyledi:

“Üzerime atılı suçu ve haklarımı anladım. Ben bu konuda emniyette ve savcılıkta ifade vermiştim. Orada vermiş olduğum ifadelerimi tekrar ederim. Bana ihtiyacı olan bir çocuğum var. Ben suç işlemedim. Bana ihtiyaç olunan her an gelebilirim. Tutuksuz yargılanmak istiyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum, serbest bırakılmamı talep ediyorum.”

TUTUKLANDI

Mahkemedeki ifadesinin ardından şarkıcı Gülşen, tutuklandı. Mahkeme kararının ardından Gülşen, Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'ne götürüldü.

Cezaevi girişinde bekleyen akrabaları ve arkadaşları Gülşen'i alkışlarla cezaevine gönderdi.

MAHKEMENİN TUTUKLAMA GEREKÇESİ

İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin tutuklama kararı ise şöyle:

“Şüphelinin üzerine atılı bulunan halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçunu işlediği hususunda kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösterir somut delillerin mevcut olduğu, (şüphelinin konser sırasında ‘İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklindeki beyanına ilişkin görüntü kaydı ve dökümü, şüphelinin bu konuşmasına ilişkin video kaydının birçok hesap ve grup tarafından olumsuz yorumlar ile birçok defa paylaşıldığına dair 25/08/2022 16.18 tarih ve saatli video çözümleme ve açık kaynak araştırma raporu), suçun yasal alt ve üst sınırı dikkate alındığında adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağının anlaşılması, bu anlamda tutuklama tedbirinin daha uygun ve oranlığı olacağı değerlendirilmekle şüphelinin CMK 100 ve devamı maddeleri uyarınca tutuklanmasına…”

AVUKATINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Gülşen'in avukatı Emek Emre, tutuklama kararının ardından açıklamada bulundu. Emre, “Avukatları, ailesi, kendisi hepimiz çok üzgünüz. Müvekkilim Gülşen hepimiz gibi bir Türk vatandaşı. Türkiye bir hukuk devleti. Yasaların müvekkilim için de adil ve eşit bir şekilde uygulanmasını beklerdik. Kanaatimizce müvekkilimizin işlemiş olduğu bir suç bulunmamaktadır. Tutuklama tedbiri çok uygunsuz olmuştur. İnanıyoruz ki bu karar itiraz neticesinde kaldırılacaktır” diye konuştu.

“BEKLEMİYORDUK”

Avukat Emre, Gülşen’in durumuna ilişkin, “Kendisi gayet güçlü durumda” dedi. Böyle bir kararı beklemediklerini vurgulayan Emre,  “Suçta ve cezada kanunilik önemlidir. Öngörmediğimiz bir durum vuku buldu. İsnat edilen suç ve cümleye bakıldığında eleştirel boyutları olabilir. Eleştiri yapabilecek bir cümle suç teşkil etmek zorunda da değildir. Ben bir hukukçu olarak isnat edilen suçun gerçekleşmediği kanaatindeyim hukuken. Savcılık ve sulh ceza makamları farklı değerlendirdi. Tutuklama tedbirinin orantısız olduğunu düşünüyoruz. İtirazlarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU SAVCI VE HAKİMLERE SESLENDİ

Mahkeme kararın ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Farklı hayat tarzlarına sahip gençlerin arasında uzun bir zamandır barış rüzgarları esmektedir. Amacını aşmış bir şakayı alıp, gençlerimizi birbirine düşürmektir hedef. Biraz daha iktidarda kalmak için, daha çok çalmak ve çırpmak için.

Gençlere sesleniyorum, bu adaletsiz düzenin sonu geliyor. Sizleri kışkırtarak ve bölerek bu ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Önümüzdeki seçimde sizler büyük bir rol oynayacaksınız. Bir olmak, kışkırtmalara karşı birbirinize kenetlenmek sizin elinizde.

Ey vatan kurtaran savcı ve hakim, “Çürükler, adiler, s**tükler, cibilliyetsizler…” bunlar kimin laflarıdır? Bunları bu aziz millete kim söyledi? Hukuka, adalete ihanet etmeyin; sanatçıyı hemen serbest bırakın!"

EKREM İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bir kişinin ettiği bir söz üzerine, bir kişi istiyor diye bir sanatçı hapse atılıyorsa bu olmaz. Yanlış yaptı diye, eğer bir insanı üzdü diye sadece o insanın duygularını bir şekilde rencide etti diye hapse atılıyorsa olmaz. Hata yapmış olabilir, hakaret etmiş olabilir ama bu tür davranışların hakkı hapis değildir. Hukukun yerine geldiği ortamlar adaletin de geldiği yerdir. Hukuk ve adalet bir kişi için değildir toplum içindir, insanlık içindir, herkes içindir. Kuralları evrenseldir.

Dolayısıyla, biri hakaret ettiğinde ne güzel laf etti ya da biri hakaret ettiğinde hemen hapse atalım yolculuğu değildir hukuk ve adalet. Hukuk ve adaletin kuralları vardır. Ceza ifa edileceği zaman uygulanma biçiminde eşitlik vardır. Türkiye’de bu anlamsız süreci yaşatan aklın sona ereceği zamana doğru hep birlikte gidiyoruz. Bu mücadelede de bir seferberlik mücadelesi. Bunun adı siyasi mücadele değil bu toplumun akılla, bilimle, eşitlikle, özgürlükle, adaletle buluşma mücadelesi. Bu aklın dışındaki bütün tutumları kınıyoruz. Adaletsizliğe, hukuksuzluğa dönük yapılan bütün hamleleri kınıyoruz. Bir kişinin dediği değil, adaletin hukukun işletildiği bir ülke istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık