Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

19 Mart 2024, Salı

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ünlü restoranın istinat duvarı çöktü! Kaymakamlıktan açıklama: 1 ölü, 1 yaralı

Ünlü restoranın istinat duvarı çöktü! Kaymakamlıktan açıklama: 1 ölü, 1 yaralı

Beşiktaş Nispetiye Caddesi üzerindeki restoranın istinat duvarının çökmesi sonucu bir kişi öldü. Edinilen bilgilere göre; olay, saat 23.30 sıralarında Beşiktaş Nispetiye Caddesi üzerinde bulunan bir televizyon kanalında program yapan Somer Şef olarak bilinen Somer Sivrioğlu’na ait lüks restoranın önünde meydana geldi.

İddiaya göre, otomobille Nispetiye Caddesi’ne gelen iki arkadaş kaldırımda yürümeye başladı. O sırada çöken duvar iki arkadaşın üzerine devrildi. Beton blokların altında kalan iki kişiyi gören vatandaşlar durumu polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken itfaiye ekipleri çöken duvarın altında kalan Ahmet Salim Subbed ve Bahaettin Shanableh adlı kişileri çıkarmak için çalışma yaptı. Sağlık ekiplerinin de anında müdahale ettiği yaralılar, çöken duvarın altından çıkarılıp ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan ve durumun ağır olduğu öğrenilen Ahmed Salim Subbed yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Bahaettin Shanableh’ın ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

Olaya şahit olan bir vatandaş, "Bir araba geldi arabadan 5 6 kişi indi. O esnada arabadan iner inmez bütün blok üzerlerine devrildi. 2 kişi altında kaldı. Vatandaşlar ekiplerle beraber kurtarmaya çalıştı. Duvarın altında kalan 2 kişiydi, birinin durumu ağırdı" dedi.

Beşiktaş Kaymakamlığı'ndan açıklama

Yaşanan olayın ardından Twitter'da açıklama paylaşan Beşiktaş Kaymakamlığı, aşağıdaki ifadelere yer verdi:

"Nispetiye Caddesi üzerindeki bir restorana ait ihata duvarının çökmesi sonucu, olay yerinde bulunan yabancı uyruklu iki şahıstan biri hayatını kaybetmiş, diğer şahıs yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır.

Bahse konu yerde gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır."

Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan da, Twitter hesabından yaşanan üzücü hadiseyle ilgili olarak, "Nispetiye cad üzerinde bir istinad duvarının çökmesi sonucu biri ağır olmak üzere iki yabancı uyruklu şahıs yaralanmıştır,geçmiş olsun" paylaşımında bulundu.

İstanbul İtfaiyesi'nden bilgilendirme

Olay ile ilgili gelişmeleri aktaran İstanbul İtfaiyesi, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Etiler Nispetiye Caddesi üzerinde yol kenarında bulunan istinat duvarının çökmesi sonucu yaralanan 2 kişi ekiplerimiz tarafından sağlık ekiplerine teslim edildi. Çöken duvarı kaldırma çalışmaları devam ediyor." dedi.

Ürdünlü eski diplomat hayatını kaybetti

Olayın ardından bölgeye çok sayıda, sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Vatandaşlar tarafından istinat duvarının altında çıkarılan yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından hastaneye kaldırıldı. Ulusta bulunan özel bir hastaneye kaldırılan Ürdünlü eski diplomat Ahmet Salim Subbed yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesine kaldırılan yabancı uyruklu Bahaettin Shanablehin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Üç ay önce devralmış

 

Olayın ardından polis ve itfaiye ekipleri, çöken istinat duvarında incelemelerde bulundu. Olayın yaşandığı restoranın, Somer Şef olarak bilinen Somer Sivrioğlu tarafından 3 ay önce devralındığı öğrenildi.

Görgü tanığı konuştu

 

Görgü tanığı Zafer Urtemur olayla ilgili ”Bir araba geldi. Arabadan 5-6 kişi indi. Arabadan iner inmez beton blok onların üzerine devrildi. İki kişi altında kaldı. Vatandaşlar olarak kaldırmaya çalıştık ama, bir tanesinin baldırı koptu. Diğerinin de durumu ağırdı ama, kalp atışı falan zayıfladı. Kalp masajı falan yaptık ama hayata döndüremedik. Bir tanesi öldü. Toplam 6 kişiydiler ama 2 kişi duvarın altında kaldı. Birinin durumu ağırdı. Biri de zaten burada olay yerinde vefat etti” ifadelerini kullandı.

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından, yıkılan istinat duvarı belediye ekipleri tarafından kaldırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Restorandan açıklama

Somer Sivrioğlu'na ait Efendy isimli restorandan yaşanan olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, "20 Mayıs Cuma gecesi restoranımızın da içinde bulunduğu yerleşimin istinat duvarının çökmesi sonucu yaşanan tahlisiz olaydan dolayı derin bir üzüntü duyuyoruz" denilirken, şu ifadeler kullanıldı:

"Kaza anında kaldırımda bulunan ve hayatını kaybeden Sayın Ahmet Salim Subbed'in ailesine başsağlığı diliyoruz. Acılarını derinden paylaşıyoruz.


Medyaya yansıyan ve bizi de derinden üzen elim kaza ve acı kayıp nedeniyle bir takım gerçek dışı haberler paylaşılarak kamuoyu yanlış yönlendirilmektedir.

Bu talihsiz kaza ve acı kayıp sebebiyle restoranımızı bir süre kapattığımızı kamuoyuna duyururuz."

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık