Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

29 Mart 2024, Cuma

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Tarihi çınar ağaçları kesildi!

Tarihi çınar ağaçları kesildi!

Dolmabahçe’den Beşiktaş’a uzanan sahil yolunda bulunan 646 çınar ağacından 3’ü geçen sabah İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park ve Bahçeler Müdürlüğü Ağaç Bakım ve Budama ekibi tarafından kesildi. Edinilen bilgilere göre; 22 ağacın daha tamamen kesileceği öğrenildi. Kesimi yapan görevliler, İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayı ile bu işlemi yaptı. Yol üzerindeki 646 çınar ağacından 25’inde, ’doku bozulması’ hastalığı tespit edilmiş, bulaşıcı olan çürümeye ve zamanla kendiliğinden yıkılmaya neden olan hastalığın önüne geçilebilmesi için bu kararın alındığı öğrenildi. Yoldan geçen vatandaşlar kesilen ağaçların neden kesildiğini bilmediklerini ve kesilen ağaçlara çok üzüldüklerini söylediler.

İBB AÇIKLAMASI

Kararın İstanbul 4 Numaralı Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayıyla alındığını açıklayan İBB yetkilileri, caddeden geçen araçların çarparak yaraladığı çınar ağaçları için restorasyon ve rehabilitasyon çalışmaları yapıldığını, dip çürüklüğü olan ağaçlar için ilaçlama ve temizleme gibi koruyucu önlemler alındığını bildirdi.

Çınarların 2007 yılında budanıp yüklerinin hafifletildiğini de kaydeden yetkililer, Kabataş Meclis-i Mebusan Caddesi’nden başlayarak, Dolmabahçe Caddesi, Çırağan Caddesi, Ortaköy ve Bebek Parkı güzerg?hındaki çınar ağaçlarından bazılarının hastalık ve zararlılardan dolayı kuruması, bazılarının ise araç çarpmaları sonucunda can ve mal güvenliği açısından tehlikeli olduğunun tespit edildiğini belirttiler.

Editör: Veri Basın Haber Ajansı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık