Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Ramazan’da spor yaparken dikkat

Ramazan’da spor yaparken dikkat

Sağlığınız ve formunuz için egzersiz yaparken, doğru besinlerle vücudunuzu takviye etmeniz önemli. Ramazan ayında egzersiz yaparken nasıl bir beslenme düzeni uygulamanız gerektiğini sizler için derledik. Özellikle spor yapanların düzenli olarak tüketmesi gereken besinler bulunmakta. Herkesin bünyesi farklı olduğu için, miktarları kendi vücudunuza göre ayarlayarak karbonhidrat, protein tüketmelisiniz.

İftarda doğru beslenerek, gün içerisinde kaslarınız için ihtiyacınız olan enerjiyi, proteinleri, vitaminleri almalısınız. Örneğin, iftarda sebze ve et yemeği yerken muhakkak hurma tüketmelisiniz. İftardan sonra omega-3 içtikten sonra  yapacağınız antrenmandan sonra hafif sebze ya da et yemeği yiyebilirsiniz. Antrenman sonrası yenilen yemekten sonra bir tane vitamin içerek vücudunuza takviye yapabilirsiniz.

Sahurda ise, yumurta, peynir, süt, ceviz gibi besinler tüketerek hem midenizi rahatsız etmeyecek hem de ihtiyacınız olan yiyecekleri yemiş olursunuz.

Omega-3 kullanımının önemi           

Vücudumuz tarafından üretilmeyen ve sağlığımız için çok gerekli olan Omega-3 asitlerini dışarıdan balık yağı hapı, balık, ceviz gibi besinlerle takviye etmek gerekiyor. Ramazan ayı boyunca ara vermeden her gün omega-3 tüketimine özen göstermelisiniz. Böylece, ihtiyacınız olan enerjiyi, sağlıklı bir şekilde beslenerek elde etmiş olacaksınız. Sağlığa pek çok yararı olan Omega-3 tüketimini sadece Ramazan’da değil, yılın her zamanında alabilirsiniz.

Ramazan ayında spor yapmak

Pek çok insan, Ramazan ayında spor yapıp yapmamak konusunda kararsızlığa düşüyor. Ramazan’da spor yapmayarak dengeli beslenildiği sürece çok fazla kas kaybı yaşanmayacaktır. Ancak egzersize devam etmek istiyorsanız, haftada 2-3 defadan fazla spor yapmamalısınız. Oruçluyken spor yapmak isteyenler, iftara yakın bir zamanda veya iftarda yemek yedikten sonra 1 ya da 1 buçuk saat sonra spor yapmalıdır. İftardan önce egzersiz yaparken, gün boyu aç ve susuz olacağınız için, kendinizi fazla yormamalısınız. İftardan sonra spor yapmanız sağlığınız için daha iyi olacaktır çünkü, açlık ve susuzlukla ilgili sıkıntıları yaşamayacaksınız. Spor için gerekli olan enerjiyi sağlayacak besinleri tükettiğiniz için, rahat bir şekilde egzersizinizi tamamlayacaksınız.

Editör: Buğurcan Baştuğ

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor
yukarı çık