Reklamı Geç
5 saniye kaldı
SANİYELİ REKLAM SOSYAL MEDYA TAKİP ET
QR KODU site sol kule
sağ dik reklam tweter takip et

27 Nisan 2024, Cumartesi

BEŞİKTAŞ MEDYA GRUP - Uluslararası Basın Yayın Platformu

Meteoroloji'den uyarılar! İstanbullular dikkat!

Meteoroloji'den uyarılar! İstanbullular dikkat!

Meteoroloji'nin tahminlerinde yer alan soğuk ve yağışlı hava dün akşam saatlerinden itibaren İstanbul ve çevresinde etkili olmaya başladı. Bugün yurdun iç ve kuzey kesimlerinde kar yağışının sürmesi beklenirken tahminlere göre kar yarın da etkisini sürdürecek. 

Edinilen bilgilere göre; Çarşamba günü hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte kar yağışının etkisini kaybetmesi bekleniyor, ilerlelyen günlerde hava sıcaklıkları artacak ancak yurdun kuzey kesimleri cuma günü yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girecek.

KAR YER YER YOĞUNLAŞABİLİR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü olarak yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Kayseri ve Niğde hariç olmak üzere İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Kütahya, Manisa, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Gümüşhane çevreleri, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Mersin'in batı kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur, Marmara'nın kuzeyinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar, iç kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların; kuzey kesimleri başta olmak üzere İstanbul çevreleri, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile Kocaeli'nin kuzeyinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. 

Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmakta.

11 BİN 812 PERSONEL, 3 BİN 62 ARAÇ TEYAKKUZDA

İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM’un meteorolojik değerlendirmesine göre dün akşam saatlerinden itibaren görülen yerel kar yağışlarının, bugün de devam etmesi bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra Avrupa yakasının batısında kalan ilçeler (Arnavutköy, Silivri, Çatalca ve Büyükçekmece) ile Anadolu yakasının yüksek kesimlerinde (Çekmeköy, Şile ve Beykoz) kar yağışı geçişlerinin yaşanması bekleniyor. Diğer yerlerde de karla karışık yağmur, kısa süreli kar yağışı geçişleri bekleniyor.

İBB, 11.812 personel ve 3.062 araç- iş makinesi ile yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirini aldı. 24 saat esasına göre çalışacak ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı teyakkuzda bekliyor. 

Editör: Araştırma Servisi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

yükleniyor

Anket

YAYINLARIMIZI GÜVENİLİR BULUYORMUSUNUZ?..

yukarı çık